Helsingin Kirjamessuilla esillä myös hlbti-teemaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Vuosittaiset Helsingin Kirjamessut järjestetään 25.-28. lokakuuta Messukeskuksessa. Vuoden 2018 teemamaa on Yhdysvallat. Lisäksi 100 vuottaan juhliva Viro on monipuolisesti esillä. 

Kirjamessuilla on esillä myös hlbti-aihepiirin tuoreita kirjoja.

Annamari Marttisen Korsetti (Bonnier Kirjat Suomi) käsittelee sitä, millaista on elää heteroseksuaalina miehenä, kun syvällä sisimmässä on myös vahva ja elintilaa vaativa nainen.

Pii Anttosen ja Kimmo Lustin Näkymätön Sukupuoli -  Ei-binäärisiä ihmisiä (Rosebud Books) koostuu tärkeiden henkilökuvien lisäksi informatiivisista sarjakuvista. Kirja kertoo, miltä tuntuu kasvaa transihmisenä, muunsukupuolisena tai sukupuolettomana. Kyse on ensimmäisestä suomalaisesta tietokirjasta muunsukupuolisuudest. Se kertoo kasvukokemuksista, törmäämisistä viranomaisten kanssa ja oman tilan löytämisestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maiju Ristkarin Sukupuolena ihminen (Bonnier Kirjat Suomi) puolestaan on 2010-luvun nuorille suunnattu tietopaketti sukupuolen moninaisuudesta. Sitä kuvataan hyödylliseksi niin trans- kuin cis-nuorille sekä heidän vanhemmilleen ja kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mistä sukupuoli-identiteeteissä on kyse.

Messuilla jaettiin myös Kustannusyhtiö Kosmoksen ja Setan järjestämän sateenkaarinuorille suunnatun #Olesinä-kirjoituskilpailun palkinnot.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!