Eheytystä käsittelevä elokuva The Miseducation of Cameron Post elokuvateattereissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
The Miseducation of Cameron Post (kuva: Filmrise)

Emily M. Danforthin romaaniin perustuvan ja Desiree Akhavanin ohjaaman The Miseducation of Cameron Post -elokuvan aiheena on kristillinen homoseksuaalien eheyttämisleiri. 

Päähenkilö on 16-vuotias tyttö Cameron (Chloë Grace Moretz), joka joutuu yllätetyksi rakastellessaan tyttöystävänsä kanssa. Tämän jälkeen hänet lähetetään vastoin tahtoaan God’s Promise -nimiselle eheyttämisleirille, jossa hän kohtaa muita vastaavaan tilanteeseen joutuneita nuoria, kuten Janen (Sasha Lane) ja Adamin (Forrest Goodluck). 

Eletään Yhdysvalloissa vuotta 1993, ajassa esimerkiksi ennen nettiä. Pastori Rick (John Gallagher Jr.) ja leiriä johtava isosiskonsa Lydia (Jennifer Ehle) yrittävät ohjata nuoria rukoilun keinoin pois synnistä. Lydian mukaan homoseksuaalisuutta ei ole olemassa. "On vain synti, jonka kanssa me kaikki painimme". Eheytymään passitetut nuoret eivät kuitenkaan kaikki ole otollista maaperää uudelleenkoulutukselle.

Teinidraama voitti arvostetun Grand Jury Prizen (Paras elokuva) maailmanensi-illassaan Sundancessa 2018. Elokuva sai ensi-iltansa USA:ssa elokuussa ja Isossa-Britanniassa syyskuussa. Suomessa ensi-ilta on perjantaina 5. lokakuuta.

Eheytystoiminta

Eheytysideologian mukaan homoseksuaalisuus ja transsukupuolisuus ovat ei-toivottuja asioita, joista on mahdollista päästä eroon sopivilla harjoituksilla, etenkin rukoilemisella. Ne nähdään ideologian kautta tekoina ja ajatuksina, ei yksilön ominaisuutena. Nykykäsityksen mukaan homoseksuaalisuus ja tietoisuus omasta sukupuolesta ovat yksilön pysyviä ominaisuuksia, eikä niitä voi tahdonalaisesti muuttaa. Eheytystoimintaa pidetään suorastaan haitallisena, ja joissain maissa on päädytty toiminnan kieltämiseen. Vaikka eheytystoiminta on vuosituhannen vaihteen jälkeen hiipunut, on sillä yhä kannatusta joissain uskonnollisissa piireissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!