Vasemmistoliitto esittää Kaarinaan kuvataiteilija Touko Laaksoselle omistettua aukiota

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Uuden Kaarina-talon edustan aukio toivotaan nimettäväksi Tom of Finlandina tunnetun Kaarinassa syntyneen kuvataiteilija Touko Laaksosen (1920-1991) mukaan. Kaarinan Vasemmistoliitto teki asiasta valtuustoaloitteen maanantaina.

Ehdotuksesta uutisoi Turun Sanomat.

Syksyllä 2017 Kaarinassa päätettiin, että Kaarina-talon ja Paraistentien välistä katua ei nimetä Touko Laaksosen mukaan. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Turussa on Tom of Finlandin mukaan nimetty aukio. Kulttuurikeskus Logomon edustalla oleva aukio sai nimensä keväällä 2017. Aukion nimeämisen taustalla on Turun kaupunginvaltuustolle tehdyssä aloitteessa nimetä Turun ja Kaarinan välinen tieyhteys Tom of Finlandin mukaan. 

Helsinkiin ehdotettiin Tom of Finland -teemaista patsasta keväällä 2015. Ehdotuksen loppuvuodesta 2018 valmistuvalle Oodi-kirjastolle pystytettävästä patsaasta teki perussuomalaisten valtuutettu Nuutti Hyttinen. Facebookissa hän oli todennut, että "patsaan avulla karkotetaan muslimit hengailemasta Helsingin keskustasta". Myöhemmin hän totesi, ettei se ollut ensisijainen motiivi ehdotukselle.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!