Kasvatustieteen professori liitti avioliittolain uudistuksen pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 15

Aito avioliitto ry:n toiminnassa vahvasti mukana ollut Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka liitti perjantaina julkaistussa kirjoituksessaan avioliittolain uudistuksen “pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseen”.

Teksti julkaistiin sekä Oikea Media -verkkojulkaisuussa että hänen omilla sivuillaan otsikolla “Kampanja pedofilian laillistamiseksi”.

Puolimatka aloittaa kirjoituksensa viittaamalla monissa länsimaissa tehtyihin lakimuutoksiin, joiden myötä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asema on helpottunut. Hän katsoo, että lakimuutosten läpiajamisessa on käytetty hyväksy “tunteisiin vaikuttavaa mielikuvaa seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta”, ja että ihmisiä olisi “rauhoiteltu uskomaan, ettei avioliittokäsityksen muutos sukupuolineutraaliksi aiheuta laajempia muutoksia yhteiskunnassa”. Puolimatka kuitenkin katsoo, että juuri avioliittolain muutos johtaisi muutokseen äitiys- ja isyyslaissa ja sukupuoli- ja seksuaalikasvatuksessa.

Kirjoituksessaan Puolimatka rakentaa hlbti-aihepiiristä tietynlaiseen kehityskulkuun viittaavan yhteyden lopulta pedofiilien seksuaalioikeuksien hyväksymiseen.

- Jotkut tutkijat ovat esittäneet, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan myös kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi, kirjoitti Puolimatka.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Kun pedofilia aletaan medioissa esittää synnynnäisenä ja muuttumattomana seksuaalisena suuntautumisena ja tähän yhdistetään aikamme seksologian käsitys lapsesta seksuaalista nautintoa etsivänä ja tarvitsevana olentona, jolla on seksuaalioikeuksia, luodaan perusta prosessille, joka voi vähitellen johtaa ensin pederastian ja sitten pedofilian hyväksymiseen ja laillistamiseen, jatkoi Puolimatka.

Verkossa asiasta käynnistyneissä keskusteluissa Puolimatkan käsitystä kritisoivat ovat kuitenkin muistuttaneet, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asemaa parantavat lainsäädäntömuutokset koskevat yksinomaan aikuisia ihmisiä ja aikuisten täysivaltaisten ihmisten välisiä lähtökohtaisesti tasavertaisia suhteita. Puolimatkan käsitys kehityskulusta nähdään perusteettomana "kaltevan pinnan" oletuksena, jonka Puolimatka arvioi uhkaavan lasten oikeuksia.

Puolimatka viittaa Doug Mainwaringin (2017) analyysiin, jonka mukaan mediakampanja aikuisten ja lasten välisten seksuaalisuhteiden normalisoimiseksi on jo alkanut. Esiin nostetaan elokuva Call Me by Your Name, joka kertoo 24-vuotiaan miehen ja 17-vuotiaan nuorukaisen välisestä suhteesta, ja tähän asetelmaan viitataan pederastisena. Esimerkiksi Suomessa seksuaalisuhteen suojaikäraja on 16 vuotta. Tämän jälkeen viitataan seksuaalitutkija Mark Regneruksen käsitykseen siitä, että myös pedofilialle ollaan rakentamassa “yleistä hyväksyntää”, ja että perusteena olisivat samat asiat kuin sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta käydyssä kampanjoinnissa. Etenkin Regneruksen tapaa käsitellä hlbti-aihepiiriin liittyviä tutkimustuloksia on laajasti pidetty tarkoitushakuisena.

Ylioppilaskunta huolestui

Keskiviikkona Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi, ettei hyväksy Puolimatkan lausuntoja. Samalla se vaati Jyväskylän yliopistolta “reagointia ja konkreettisia toimia, joilla turvataan kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tasa-arvoinen ja turvallinen opiskeluympäristö”.

Kirjoituksessaan Puolimatka sulauttaa ennennäkemättömällä tavalla homoseksuaalisuuden, nekrofilian, eläimiin sekaantuminen ja pedofilian toisiinsa rinnastettaviksi muuttujiksi, kirjoitti JYY keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa.

Yliopisto selvittämään asiaa

Iltapäivällä muutamaa tuntia myöhemmin Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen vastasi JYY:n asiaa koskevaan Twitter-viestiin, ja totesi konkreettisiin toimenpiteisiin ryhdyttävän. Samalla Hämäläinen viestitti, ettei Puolimatkan kirjoitus edusta Jyväskylän yliopiston arvoja eikä linjaa, ja että yliopiston opetus pohjautuu tieteeseen, eikä ideologiaan ja mielipiteisiin.

Aihetta käsittelevässä blogikirjoituksessa todetaan, että yliopisto aikoo ottaa tarkasteluun myös professori Puolimatkan opetusmateriaalit.

Puolimatka on aiemminkin kommentoinut seksuaalivähemmistöihin ja sukupuolen moninaisuuteen liittyviä kysymyksiä. Esimerkiksi avioliittolain uudistuksen käsittelyn aikana Puolimatka otti voimakkaasti kantaa avioliittolakiuudistusta vastaan. Hän oli keväällä 2014 myös mukana lakivaliokunnan asiantuntijakuulemisissa. Syksyllä 2014 Jyväskylän yliopisto esitti toiveen, että kun työntekijä on julkisuudessa omien mielipiteidensä vuoksi, hänen ei pitäisi tuoda esille asemaansa yliopiston työntekijänä. Myöhemmin Puolimatka on myös esittänyt homojen kansalaisoikeustaistelun taustalla olevan "upporikkaiden, pääasiassa valkoihoiseen eliittiin kuuluvien miesten" suuren rahan.

15 kommenttia

Kas, kas. Kun Jenkkilässä Trumpin hallinnon umpi-kristityt julistivat juuri käynnistävänsä 'religious liberty task force':n:
https://edition.cnn.com/2018/07/30/politics/jeff-sessions-religious-liberty-task-force/index.html
niin satelliitti-usikset aktivoituivat Suomessakin.

Jenkkilässähän ovat julistaneet nyttemmin Afrikallekin että "uskonnollinen vapaus" pitää taata Afrikassa ja se "vapaus" saa kattaa homojen tuomitsemisen, aborttien kiellon ... Eli naiset kyykkyyn ja homot rovioille, ihan kuin kristillisen vallan aikaan taannoin. Tai kuten kristinuskonnon islam-versiossakin.

Ja mooses-viha-juutalaiset komppaavat, eli Jerusalemin pääpukari-rabbi julisti että Jerusalemin Priden sateenkaariliput on revittävä alas.

Ja pedofilihan on tietysti "syntipukkien vika", eikä sen uskonnollisten harjoitusperinteiden kulttuurien:
http://reality101blog.blogspot.com/2016/03/blog-post.html

Onkohan Puolimatkalla samaa kaksisuuntaista kiinnostussuuntautumista, kuin Nokia -mission Koivistoisellakin.
Samanlaista hörhöilyä kuin L.Huhtasaarella,T.Puolimatkan näkemykset on hlbtiq ihmi-
siä osoittelevaa,professori voi kuitenkin olla vaikka ei omaakkaan tieteellistä näkemys-
tä asioista, asenteellista suhtautumistaan voi tietysti tuoda esiin ja näin tukea hlbtiq ih-
misiin kielteisesti suhtautuvien asenteita,yliopistolla kuitenkin sanoudutaan irti T.Puoli-
matkan ajatuksista,ne kuitenkin elää omaa elämäänsä osan kansan mielessä.