Lakivaliokunta jatkaa asiantuntijakuulemisia avioliittoasiassa - osa kuultaviksi kutsutuista herättää ihmetystä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 16

Eduskunnan lakivaliokunta on jatkanut pääsiäistauon jälkeen tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen käsittelyyn liittyviä asiantuntijakuulemisia.

Lakivaliokunnan kokouksissa keskiviikkona 23.4. ja torstain 24.4. kuultiin yhteensä kahtatoista tahoa. Sen lisäksi valiokunta totesi saapuneeksi aiemmin kuultujen tahojen lisäselvityksiä. Kaikkiaan lakivaliokunta on kuullut asiaan liittyen 36 eri tahoa.


Lilja Tamminen (vihr) käsittelee hämmästelee "Asiantuntijalausunto homoliitoista eduskunnalle on epätieteellistä puppua" -kirjoituksessaan Jyväskylän yliopistossa kasvatustieteen professorina toimivan Tapio Puolimatkan kutsumista valiokunnan kuultavaksi. Puolimatka oli kuultavana lakivaliokunnan torstaisessa kokouksessa.

Tamminen kertoo, että professori on palkittu Skepsis Ry:n huuhaa-palkinnolla 2008 yrityksestä saattaa kreationismi koulun tiedeopetukseen.

Tamminen käy kirjoituksessan Puolimatkan lausunnon ja sen lähdeviitteet läpi, koska arvelee, ettei lakivaliokunnassa kukaan uppoudu lähteiden läpikäymiseen. Tamminen kertoo arvioivansa Puolimatkan asiantuntijalausuntoa akateemisena artikkelina, koska se on hänen mukaansa näennäisesti puettu sellaisen asuun kirjallisuusviitteineen. Hän toteaa keskittyvänsä lähinnä lähdeviitteiden luotettavuuteen, tyyppiin ja relevanssiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Jos jokin tulee mieleen käytyäni lähteet läpi, on se, että Puolimatka on yrittänyt luottaa lähdeviitteiden konetulitukseen, jotta kukaan ei jaksaisi tarkistaa niitä. Se on suosittu strategia erinäisissä salaliittoteoreetikkopiireissä ja suurissa lobbausyrityksissä, kirjoittaa Tamminen.

Tamminen kirjoittaa, että keskeisin ongelma Puolimatkan artikkelissa on huomattava osuus epätieteellisiä, ideologisia tai epäluotettavia lähteitä. Toinen ongelma hänen mukaansa on lähdeviitteiden runsas käyttö ikäänkuin todistamaan asioita, joita lähteet eivät oikeastaan tue.

- Jos minulta kysyttäisiin, pitäisi tällaisesta roskatieteen julkaisusta asiantuntijalausuntona perua professorititteli ja mitätöidä kaikki kandidaatintutkintoa korkeammat tutkinnot kommentoidulta alalta. Luulisi Jyväskylän yliopiston varjelevan mainettaan tieteellisenä ja pedagogisena instituutiona edes jotenkin, kirjoittaa Tamminen.

Lilja Tamminen: Asiantuntijalausunto homoliitoista eduskunnalle on epätieteellistä puppua
Eduskunta/lakivaliokunta: M 10/2013 vp
Keskustelu: Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista

16 kommenttia

  • 1 / 16
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 25.4.2014, 20.59
Naurettavaa yrittää kumota lähdeviitteitä ilman minkäänlaisia perusteluja. Millä tavalla ja miten Puolimatkan viitteet ovat "vääriä" ja "ideologisia"?

Tapio Puolimatkan lausunto on kaikin tavoin erinomainen ja kestää kriittisen tarkastelun. Lähetinkin lausuntoa eteenpäin monille kansanedustajille, jotka lupasivat perehtyä aineistoon. Osa kertoikin jo käyneensä läpi Puolimatkan lausuntoa, ja pitävänsä aineistoa selkeästi jopa uutena tietona heille, ja että lausunto herättää kiinnostusta pohtia asiaa myös uudenlaisesta näkökulmasta.

Tämä näyttää myös osoittavan, että aihetta on tähän saakka perattu varsin yksipuolisen myönteisestä näkökulmasta, jossa kaikki kriittinen tutkimus yms. on jätetty sivuun. En ymmärrä, että mikäs siinä nyt aiheuttaa ihmetystä, jos toistakin näkökulmaa tuovia asiantuntijoita tuodaan kuultaviksi. Ilmeisesti homotahojen mielestä asiantuntijoina pitäisi olla yksipuolisesti setaa, satenkaariperhe oy:ta, ihmisoikeusliittoa, tyttisolantausta yms.?
  • 2 / 16
  • Castafiore
  • 25.4.2014, 21.05
Filunkipeliähän tuo on. Josko samaa strategiaa harjoittava über-homofobinen Patmos-dosentti Juha Ahvio on käynyt antassa erittäin tieteellisen tutkielmansa valiokunnalle. On jumalainen mysteeri, millä ansioilla tämä teologi sai teologian dosentin arvonimen. Internet-lähteet - Google Scholar mukaan lukien - eivät valaise Ahvion tieteellisiä ansioita.

Tämä on erikoista, kun kenen tahansa muun suomalaisen 1990-luvulla dosentoituneen tukijan tieteellisistä artikkeleista on saatavissa vähintään viitteet.

Millä ilveellä Ahvio on saanut kunnian antaa lausunto valiokunnalle? Ah, ma nauran!