Kokkolassa käynnistyi kaupungin ensimmäinen pride-viikko

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Kokkola Pride järjestetään ensimmäistä kertaa 11.-17.6.2018.

Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa käynnistyi maanantaina kaupungin historian ensimmäinen pride-viikko, kun Pride-kahvila ja samalla People of Kokkola -valokuvanäyttely aukesi kaupunginteatterin aulassa. Kokkola Pride -viikkoa vietetään 11.-17. kesäkuuta.

Ulla ja Minttu Nikulan toteuttaman People of Kokkola -näyttelyn taustat ovat sosiaalisessa mediassa. Näyttelyn tässä esillepanossa keskitytään erityisesti monimuotoisiin perheisiin ja seksuaalivähemmistöihin. 

Sunnuntaihin jatkuvan tapahtuman aikana Kokkolassa järjestetään monenlaista hlbti-teemaista ohjelmaa. Pride-viikon on määrä huipentua lauantaina 16. kesäkuuta. Päivä käynnistyy koko perheen Sateenkaari-piknikillä Länsipuistossa, josta kello 14 starttaa pride-kulkue Tehtaankadun, Rantakadun ja Torikadun kautta kohti Kauppatoria. Kauppatorilla puolestaan järjestetään päätapahtuma konsertteineen. 

Kokkola Pride -tapahtuman valmistelu alkoi jo kesällä 2017, ja suunnittelemassa on ollut mukana kymmeniä ihmisiä. Kokkola Pride -tapahtuman suunnitelmista kertoivat silloin Tiina Isotalus ja Virpi Karhu.

Tapahtuma on herättänyt vilkasta keskustelua jo ennakkoon. Paikallisissa viestimissä on käyty kovasanaistakin mielipiteenvaihtoa esimerkiksi priden tarpeellisuudesta.

Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus Kokkola on noin 50 000 asukkaan kaupunki sadan kilometrin päässä Vaasan ja 25 kilometrin päässä Pietarsaaren pohjoispuolella.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta