Kokkolassa käynnistyi kaupungin ensimmäinen pride-viikko

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Kokkola Pride järjestetään ensimmäistä kertaa 11.-17.6.2018.

Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa käynnistyi maanantaina kaupungin historian ensimmäinen pride-viikko, kun Pride-kahvila ja samalla People of Kokkola -valokuvanäyttely aukesi kaupunginteatterin aulassa. Kokkola Pride -viikkoa vietetään 11.-17. kesäkuuta.

Ulla ja Minttu Nikulan toteuttaman People of Kokkola -näyttelyn taustat ovat sosiaalisessa mediassa. Näyttelyn tässä esillepanossa keskitytään erityisesti monimuotoisiin perheisiin ja seksuaalivähemmistöihin. 

Sunnuntaihin jatkuvan tapahtuman aikana Kokkolassa järjestetään monenlaista hlbti-teemaista ohjelmaa. Pride-viikon on määrä huipentua lauantaina 16. kesäkuuta. Päivä käynnistyy koko perheen Sateenkaari-piknikillä Länsipuistossa, josta kello 14 starttaa pride-kulkue Tehtaankadun, Rantakadun ja Torikadun kautta kohti Kauppatoria. Kauppatorilla puolestaan järjestetään päätapahtuma konsertteineen. 

Kokkola Pride -tapahtuman valmistelu alkoi jo kesällä 2017, ja suunnittelemassa on ollut mukana kymmeniä ihmisiä. Kokkola Pride -tapahtuman suunnitelmista kertoivat silloin Tiina Isotalus ja Virpi Karhu.

Tapahtuma on herättänyt vilkasta keskustelua jo ennakkoon. Paikallisissa viestimissä on käyty kovasanaistakin mielipiteenvaihtoa esimerkiksi priden tarpeellisuudesta.

Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus Kokkola on noin 50 000 asukkaan kaupunki sadan kilometrin päässä Vaasan ja 25 kilometrin päässä Pietarsaaren pohjoispuolella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!