Kesän Kokkola Pride 2018 herättää keskustelua jo ennakkoon

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 4
Kokkola Pride järjestetään ensimmäistä kertaa 11.-17.6.2018.

Kokkolassa järjestetään kesäkuun puolivälissä kaupungin historian ensimmäinen pride-tapahtuma. Tapahtumaviikon on määrä huipentua lauantaina 16. kesäkuuta järjestettävään päätapahtumaan, johon kuuluu puistojuhla ja pride-kulkue. Kokkola Priden suojelijoina ovat Jutta Urpilainen ja Tommi Kinnunen.

Kokkola Pride -viikko alkaa 11.6., ja sen aikana kaupunginteatterin aulassa on avoinna pride-kahvila, jossa on esillä valokuvanäyttely. Viikon aikana järjestetään muutakin ohjelmaa.

Pride-viikon lauantai käynnistyy koko perheen Sateenkaari-piknikillä Länsipuistossa, josta kello 14 starttaa pride-kulkue Tehtaankadun, Rantakadun ja Torikadun kautta kohti Kauppatoria. Kauppatorilla puolestaan järjestetään päätapahtuma konsertteineen. Illalla järjestetään vielä bileet.

Kokkola Pride -tapahtuman valmistelu alkoi jo kesällä 2017, ja suunnittelemassa on ollut mukana kymmeniä ihmisiä. Kokkola Pridestä kertoivat elokuussa Tiina Isotalus ja Virpi Karhu.

Tapahtuma esillä paikallisessa mediassa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuma on herättänyt vilkasta keskustelua jo ennakkoon. Paikallisjulkaisut Keskipohjanmaa ja Kokkola ovat julkaisseet lukuisia kirjoituksia tapahtumasta. Mielipiteitä on esitetty puolesta ja vastaan.

Keski-Pohjanmaata leimaa vahva uskonnollisten herätysliikkeiden vaikutus, ja merkittävä osa tapahtumaan kielteisesti suhtautuneista kannanotoista on taustaltaan uskonnollista.

Asiaa on puitu myös kaupunginhallituksessa ja tapahtumalle myönnetty 1 500 euron suuruinen avustus on herättänyt kiivaitakin puheenvuoroja. Esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi kyseenalaisti Keskipohjanmaa-lehden 12.5. julkaisemassa haastattelussa tapahtumalle myönnetyn tuen ja peräänkuulutti kaupungilta "neutraalia kantaa" asiaan. Hän itse kertoi, ettei "ota kantaa puoleen tai toiseen". Herlevi kuvaa pride-toimintaa "tietyn asian liikkeeksi" ja viittaa hlbti-vähemmistöjen oikeuksiin toteamalla, että "Jokainen saa päättää, mitä kamarissaan tekee".

Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus Kokkola on noin 50 000 asukkaan kaupunki sadan kilometrin päässä Vaasan ja 25 kilometrin päässä Pietarsaaren pohjoispuolella.

Kokkola Pride Facebookissa

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Ideologiset tuet pois
  • 17.5.2018, 11.03
"Esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi kyseenalaisti Keskipohjanmaa-lehden 12.5. julkaisemassa haastattelussa tapahtumalle myönnetyn tuen ja peräänkuulutti kaupungilta "neutraalia kantaa" asiaan."

Olen tästä samaa mieltä.

Veronmaksajien tehtävä ei ole edistää minkään porukan poliittisia tai ideologisia agendoja.

Olen itsekin homo eikä minulla ole mitään Pridea vastaan sinänsä, mutta periaate, että omaa ideologiaa rahoitetaan veronmaksajien rahoilla, on väärin.

Tämä ei tietenkään koske vain Pridea vaan meillä on myös muita ideologisia yksityisiä toimijoita, joita veronmaksajat ylläpitävät. Heidänkin tuet pitäisi lopettaa.
Kansalaisyhteiskunnan ylläpito ja ihmisten yhdenvertaisuuden edistäminen ovat ihan hyvällä syyllä verovaroin tuettua toimintaa.