Setan pääsihteeri toivoi kokoomusnuorilta "moninaisempaa otetta" työelämän tasa-arvoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
Keskustelussa (vas) kansanedustaja Sofia Vikman, Petteri Heliste SYL:n hallituksesta, eduskuntaryhmän avustaja Emmi Venäläinen, tohtorikoulutettava Anne Pynttäri ja edustaja Saara-Sofia Siren. Veera Ruoho ja toiminnanjohtaja Daniel Lahti puuttuivat.

Setan pääsihteeri  Kerttu Tarjamo  haastoi kokoomusopiskelijat puhumaan "moninaisemmin työelämän tasa-arvosta".  Tarjamo esitti pyydetyn tietoiskun translakikysymyksestä  opiskelijajärjestö Tuhatkunnan oheistilaisuudessa  kokoomuksen puoluekokouksessa Turussa 8.6.  Samalla hän kommentoi juuri päättynyttä Tuhatkunnan järjestämää paneelikeskustelua.

Aiemmin päivällä  puoluekokous oli hyväksynyt Tuhatkunnan, Helsingin Kokoomusnuorten ja Kokoomusteekkarien  samansuuntaiset aloitteet translain uudistamisesta. 

Tuhatkunta julkaisi puoluekokouksessa keskustelukirjan "Näkökulmia  tasa-arvoon". Kahdeksan kirjoittajan  koosteessa  seksuaalivähemmistöt eivät juuri ole esillä. Aiheen mainitsee kirjoittajista    eduskuntaryhmän avustajana toimiva Emmi Venäläinen.  "Aivan liian usein kokoomuslaisessa yksilönvapausajattelussa sivutetaan sukupuolen ja sukupuolisuuden aihepiirit kokonaan. Ihmisen sukupuoli ja seksuaalisuus jätetään poliittisessa keskustelussa ja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuehdotuksissa sivuun, ihmisen henkilökohtaiseen tilaan kuuluvana asiana, joka yksinkertaisesti on niin tai näin." Venäläinen kuvaa tilannetta epärehelliseksi sekä aatetta  että yksilöä ajatellen. 

Tuhatkunnan puheenjohtaja  Janika  Takatalo toteaa kirjassa yleisellä tasolla, ettei kilpailukykyisellä yhteiskunnalla ole  varaa  pitää yllä syrjiviä rakenteita. Tuhatkunta  oli viime liittokokouksessaan  julistautunut  feministiseksi järjestöksi  ja  keskustelukirja  taustoittaa  käsitettä,  ilmeisesti  myös kokoomuksen kenttäväelle suunnattuna.  "Mitä oikeistofeminismi on? Voiko sitä edes olla olemassa?"

"Mahdollisuuksien tasa-arvo on kokoomuslaisuuden ytimessä ja siten meille myös oikeistofeminismin  lähtökohta,"  kirjoittaa Takatalo.

Kirjan julkaisutilaisuuden paneeliin  osallistui   osa  kirjoittajista.  Seksuaalivähemmistöjen  ongelmat eivät  keskustelussa  juuri  esiin päässeet  ja  Tarjamo siten  tuoreeltaan  toivoi  monipuolisempaa  otetta. "Kun puhutte  työelämän  tasa-arvosta, miettikää, mikä on vaikka transsukupuolisten ja muunsukupuolisten asema työpaikoilla. Sen kun vielä otatte  huomioon, pääsette pitkälle",  sanoi  Tarjamo.  Hän lupasi  kokoomuksen nuorisojärjestöille  kaiken  avun, mitä Seta  voi  antaa. 

Paneelikeskustelua  Turun Koulu-ravintolassa  edelsi kokousyleisölle  tarjottu mahdollisuus tutustua "sukupuolitemppurataan". Yhteistyössä Setan ja Trasekin kanssa järjestetty rata  simuloi sukupuoltaan korjaavan  matkaa nuoruudesta aikuisuuteen.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!