Musta-pinkki HS:n NYT-liitteessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8

Helsingin Sanomien NYT-liite on nostanut näyttävästi ykkösaiheekseen seksuaalianarkismin, jota edustsi kesän Pride-kulkueessa ns. musta-pinkki-blokki. Otsikkona on: "Kuolema heterokulttuurille. Haastateltavana ja Akuliina Saarikoski ja kommenttejaan esittävät Johanna Korhonen, Jorma Hentilä, Sari Virtanen ja Juha Jokela. Hyvä, että keskustelu jatkuu.

Muutenkin aamun sanomalehdessä käydään keskustelua siitä, missä maailmalla mennään. Attacin puheenjohtaja pohtii uusliberalismin epäonnistumista ja Juha Janhunen pakko-ruotisa ja pakko-suomea.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Voltti-lehden päätoimittaja Sari Virtanen kiteyttää: "On helppo heitellä kerran vuodessa iskulauseita, mutta vaikuttaa siltä, että blokki haluaa vain rytisyttää vähän leikkikehäänsä."

Olen koettanut hahmottaa tuota joukkoa ja heidän agendaansa. Ei oikein aukea. NYT kertoo, että Saarikoski on mukana lähes kaikissa konflikteissa: Smash Asem, talonvaltauksissa jne. NYT toteaa, että Saarikoskella vaihtoehtoja riittää. Hän on valkoihoinen, koulutettu nuori nainen, jolla on katto pään päällä. Siis etuoikeutettu.

Jutusta itselleni syntyy kuva, että tärkein asia Saarikosken porukalle on konflikti tavalla taikka toisella. Homot ovat vain yksi heidän toimintansa välineistä. He siis käyttävät homoja röyhkeästi hyväkseen omien tarkoitusperiensä hyödyntämisessä?
Odotin innolla, josko tästä Musta-pinkki -blokista olisi herunut jotain uutta. Ei herunut juurikaan.

Musta-pinkeistä on keskusteltu täälläkin muutamaan otteeseen:
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6441
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=6626
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=6543

Sanon yhä, että blokin "ajamissa asioissa" on moniakin aiheita, joista soisin keskusteltavan enemmänkin. Sanon myös yhä, että blokin käyttämä keinovalikoima ei ole kovin tehokas.

Haluaisin saada vastauksen blokilta muutamiin kysymyksiin, jonka jälkeen keskustelulle olisi ehkä pää auki. Olen tainnut noita asioita jo kuulutella joskus.

Eikö ole kuitenkin ensin tärkeää saada sateenkaarikansa heteroenemmistön kanssa samalle viivalle yhteiskunnassa?

Miten muka edistää asioista luomalla vastakkainasettelun "normiperheihanteen" ja "ei-normiperheihanteen" välille?

Eikö tämä sama "vastakkainasettelu" löydy myös heteroiden kohdalta, vaikka mustapinkit liittävät tämän juuri ei-heteroihin?

Palaan tähän myöhemmällä, kun nyt on hätä ja hoppu.