Seta palkittiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Setan nettisivulla kerrotaan tänään, että ILGCN, kansainvälinen lesbo- ja homokulttuuriverkosto on luovuttanut Setalle vuoden 2008 Pohjoismaisen Arco Nordica -kulttuuripalkinnon. Palkinnon perusteissa mainitaan muun muassa sateenkaarikulttuurin tukeminen homofobian, näkymättömyyden ja hiljaisuuden vastustamiseksi ja kulttuuritoiminnan tukeminen, erityisesti Tribadien yöt ja päivät -festivaalin tukeminen.

Arco Nordican jakavat yhdessä ILGCN (International Lesbian and Gay Network, Nordic Rainbow Council (ent. Nordic Homo Council) ja Pohjoismainen sateenkaarikulttuurityöntekijöiden järjestö Tupilak. Palkinto luovutettiin juuri päättyneellä Tribadien yöt ja päivät -kulttuuriviikolla järjestetyssä ILGCN:n kokouksessa.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

ILGCN:n toiminta on sillä tavoin kansainvälsitä, että esim. heidän kokouksensa oli viikonvaihteessa helsingissä ja seuraava osa konferenssia (ILGCN World Cultural Conference) pidetään ensi viikonvaihteessa Minneapolisissa. Tupilak taas toimii Itämeren molemmin puolin.

Helsingin kokouksen ohjelma on tässä
https://sites.google.com/a/tupilak.org/download/pdf/11THILGCNWCCprogramHelsinki.pdf?attredirects=0

2 kommenttia

Onhan se kiva, kun järjestöt kehuvat toisiaan mahtavista saavutuksistaan, ettei tarvitse aina sitä samaa itsekehua kuunnella.

Mitähän on Seta tehnyt homofobian poistamiseksi muuta kuin vaiennut siitä.
ILGCN:n kautta yhteyksiä Pietariin


ILGCN:llä, kansainvälisellä lesbo- ja homokulttuuriverkostostolla on eniten yhteyshenkilöitä Ruotsissa, Suomessa, Tallinnassa, Venäjällä (Pietarissa), Lontoossa sekä USAssa ja Kanadassa. Toimintaa organisoi yksi ihminen Ruotsissa – hän on myös Tupilakissa aktiivinen. Tupilak on homo- ja lesbokulttuurin työntekijöiden yhdistys ja sen yhdistyksen nimi vilahtaa tuon tuostakin mm. QX:n sivuilla.

Tämänkertainen Helsingin kokous oli pieni – mukana vain kourallinen ihmisiä. Kiinnostavinta antia oli pietarilaisen aktivistin mukanaolo. Hän kertoi Pietarin vireästä HLBTI-kulttuuritoiminnasta, josta kuitenkin tietojen saanti on vaikeaa. Siellä sana kulkee suusta suuhun. Pietarissa on Coming-out –niminen organisaatio, joka yrittää organisoitua tehokkaammaksi järjestöksi. Toiminta alkoi viime keväänä, ja toiminnan tavoitteena on taistella homofobiaa vastaan ja seurata ihmisoikeuksien toteutumista HLBTI-ihmisten osalta. Järjestöön kuuluu 20 jäsentä ja paraikaa yritetään virallisesti rekisteröityä. Coming out on Venäjän LGBT-verkoston jäsen.

Lyhyestä historiastaan huolimatta Coming out on ollut isännöimässä jo yhden kansainvälisen foorumin LGBTI-ihmisille. Pietarissa kokoontui 12.-15. kesäkuuta 2008 väkeä Pohjois-Euroopasta ja Itä-Euroopasta. Kokouksen varsinainen järjestäjä oli Ruotsin RFSL. Mukana oli väkeä Latviasta, Liettuasta, Valko-Venäjältä, Ruotsista, Suomesta, Puolasta ja Venäjältä. Ruotsin konsuli huomioi tapahtuman. Ks. kuva osanottajista (toisessa kuvassa mm. Ruotsin konsuli)
http://www.gaynews.ru/news/article.php?ID=3789

Nyt ilmeisesti vähitellen syntyy kiinteitä kontakteja itärajan taakse. Pietari on miljoonakaupunki, ja sen gayelämä tulee varmasti tulevaisuudessa kokemaan loiston aikoja. Ja meiltä matkaa sinne on vain puoli päivää junassa.