Seta palkittiin (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Pora-liike
  • 15.9.2008 16:48
Onhan se kiva, kun järjestöt kehuvat toisiaan mahtavista saavutuksistaan, ettei tarvitse aina sitä samaa itsekehua kuunnella.

Mitähän on Seta tehnyt homofobian poistamiseksi muuta kuin vaiennut siitä.
  • 2 / 2
  • vaeltaja2006
  • 15.9.2008 17:17
ILGCN:n kautta yhteyksiä Pietariin


ILGCN:llä, kansainvälisellä lesbo- ja homokulttuuriverkostostolla on eniten yhteyshenkilöitä Ruotsissa, Suomessa, Tallinnassa, Venäjällä (Pietarissa), Lontoossa sekä USAssa ja Kanadassa. Toimintaa organisoi yksi ihminen Ruotsissa – hän on myös Tupilakissa aktiivinen. Tupilak on homo- ja lesbokulttuurin työntekijöiden yhdistys ja sen yhdistyksen nimi vilahtaa tuon tuostakin mm. QX:n sivuilla.

Tämänkertainen Helsingin kokous oli pieni – mukana vain kourallinen ihmisiä. Kiinnostavinta antia oli pietarilaisen aktivistin mukanaolo. Hän kertoi Pietarin vireästä HLBTI-kulttuuritoiminnasta, josta kuitenkin tietojen saanti on vaikeaa. Siellä sana kulkee suusta suuhun. Pietarissa on Coming-out –niminen organisaatio, joka yrittää organisoitua tehokkaammaksi järjestöksi. Toiminta alkoi viime keväänä, ja toiminnan tavoitteena on taistella homofobiaa vastaan ja seurata ihmisoikeuksien toteutumista HLBTI-ihmisten osalta. Järjestöön kuuluu 20 jäsentä ja paraikaa yritetään virallisesti rekisteröityä. Coming out on Venäjän LGBT-verkoston jäsen.

Lyhyestä historiastaan huolimatta Coming out on ollut isännöimässä jo yhden kansainvälisen foorumin LGBTI-ihmisille. Pietarissa kokoontui 12.-15. kesäkuuta 2008 väkeä Pohjois-Euroopasta ja Itä-Euroopasta. Kokouksen varsinainen järjestäjä oli Ruotsin RFSL. Mukana oli väkeä Latviasta, Liettuasta, Valko-Venäjältä, Ruotsista, Suomesta, Puolasta ja Venäjältä. Ruotsin konsuli huomioi tapahtuman. Ks. kuva osanottajista (toisessa kuvassa mm. Ruotsin konsuli)
http://www.gaynews.ru/news/article.php?ID=3789

Nyt ilmeisesti vähitellen syntyy kiinteitä kontakteja itärajan taakse. Pietari on miljoonakaupunki, ja sen gayelämä tulee varmasti tulevaisuudessa kokemaan loiston aikoja. Ja meiltä matkaa sinne on vain puoli päivää junassa.