Turun Palloseuran jääkiekkojoukkueen toimitusjohtaja puolustaa pride-päivitystä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Mustavalkoinen sydän ei hyväksy kapeakatseisuutta, syrjintää, ennakkoluuloja tai väheksyntää. Se ymmärtää, että maailma on värikäs, todettiin seuran Twitter-päivityksessä.

Jääkiekkojoukkue HC TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola toteaa joukkueen seisovan hlbti-vähemmistöjen tasa-arvoa ja ihmisten yhtäläistä kohtelua koskevan Twitter-päivityksen takana. Eskola sanoo Leijonat.com -sivustolle, ettei kyse ole markkinointitempusta.

- On aika vakava asia, jos jonkun mielestä seksuaalinen suuntautuminen tai jonkun vähemmistön edustaminen tekee ihmisestä alemman luokan kansalaisen. Se on erittäin huono viesti nuorille, sanoo Eskola.

- Me haluamme viestiä omalla esimerkillämme erityisesti nuorille: olit sitten millainen tahansa, se on okei. Mustavalkoinen sydän näkee maailman värikkäänä, Eskola toteaa Leijonat.com -sivustolle.

Lauantaina Twitterissä julkaistussa päivityksessä "Pride of Turku" -tekstillä varustetulla sateenkaaritaustalla olevan TPS-logon yhteydessä oli teksti "Mustavalkoinen sydän ei hyväksy kapeakatseisuutta, syrjintää, ennakkoluuloja ja väheksyntää. Se ymmärtää, että maailma on värikäs". TPS:n sateenkaaritaustainen lippu oli mukana myös lauantaisessa Turku Pride -kulkueessa.

Tämän lisäksi TPS:n Twitter-tilillä julkaistiin muitakin asiaan liittyviä viestejä:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- TPS haluaa olla omalta osaltaan mukana rakentamassa suvaitsevaa yhteiskuntaa, ja toivoo voivansa vaikuttaa omalla esimerkillään. #HCTPS

- Haluamme tuoda tämän myös julkisesti esiin. Konkretiaa ovat teot, mutta konkretiaa on myös kertoa arvoista, joista teot kumpuavat. #HCTPS

- Hyvää Turku Pride 2017 -viikkoa! #HCTPS #TurkuPride

Vaikka sosiaalisessa mediassa TPS:n kannanottoa on kritisoitu rajustikin, on suurin osa palautteesta kuitenkin ollut Eskolan mukaan myönteistä.

- Jonkun on otettava ensimmäinen askel, ja uskon, että muut seuraavat perässä. Mieluummin päivä leijonana kuin lopun elämää lampaana, sanoo Eskola Helsingin Sanomien mukaan.

- Kannanotto nähdään poliittisena, vaikka se oli enemmänkin yhteiskunnallinen, sanoo Eskola Turun Sanomien mukaan.

Suomessa liigatason jalkapallo on selvästi ilmaissut tukensa hlbti-yhdenvertaisuudelle lajin piirissä, mutta liigatason jääkiekon piirissä ei vastaavia kannanottoja ole annettu ennen TPS:n nyt tekemää kannanottoa.

Yksittäisistä jääkiekkoilijoista tuolloin Rauman Lukossa pelannut Harri Tikkanen koetti herätellä jo syksyllä 2013 keskustelua aihepiiristä, kun hän otti ranneliike.netin haastattelussa kantaa hlbti-vähemmistöjen puolesta. Tikkanen palkittiin sittemmin QX Gaygaalassa tammikuussa 2014 Vuoden hetero -tunnustuksella. Syksyllä 2015 Tikkanen siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Turun Palloseuraan ja pelaa nyt kroatialaisjoukkue Medvešèak Zagrebissa.

TPS:n lippu Turku Pride 2017 -kulkueessa (kuva: Mikko Kivinen)
Myös muualla maailmassa yhdenvertaisuuskysymykset joukkueurheilun piirissä ovat olleet esillä. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL päivitti sosiaalisessa mediassa logonsa alueen merkittävien pride-tapahtumien ajaksi sateenkaaren väreihin, ottaakseen kantaa yhdenvertaisuuden puolesta.
Leijonat.com: TPS-pomo puolustaa kohulausuntoa: ´Seisomme näiden asioiden takana´
TPS:n toimitusjohtaja otti kantaa syrjintää vastaan
Kuvagalleria: Turku Pride 2017
Kiekkotähti Harri Tikkanen rikkoo hiljaisuuden

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!