Tom of Finland esillä Tukholmassa Suomi 100 -tapahtumassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
100-vuotias Suomi ja Tom of Finland ovat esillä Tukholman kolmipäiväisessä Suomi 100 -kaupunkijuhlassa.

Suomi on esillä Tukholmassa, kun Kungsträdgårdenin puistoalueella järjestetään torstaista lauantaihin (24.-26. elokuuta) kestävä Suomi 100 -kaupunkijuhla.

Tapahtumassa on avoinna Tom of Finland -näyttely, ja Turun kaupunginteatteri esittää lauantaina päälavalla Tom of Finland -musikaalin. Asiasta kertoo Tom of Finland Foundation.

- Avajaispäivän torstain 24.8. teema on Suomi-Ruotsi-dialogi, perjantain 25.8. keskiössä on kulttuuri ja päätöspäivä lauantai 26.8. on täynnä ohjelmaa koko perheelle, kerrotaan tapahtuman sivulla.

- Juhlapäivien aineksina ovat musiikki, paneelikeskustelut, kirjallisuus, viihde, lastenteatteri, sirkus, muoti ja urheilu, saunaa ja ruokaa unohtamatta.

Myös Suomen laivaston kerrotaan vierailevan Tukholmassa tapahtuman yhteydessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuman järjestävät Ruotsissa työskentelevät suomalaistoimijat: Suomen suurlähetystö, Suomen Tukholman instituutti, Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, Finpro ja Ålandskontoret.

Suomifinland100.fi: STHLM / SUOMI – Tukholman Suomi 100 -kaupunkijuhla
Turun kaupunginteatteri tekee Tom of Finland -musikaalin

1 kommenttia

"Turun kaupunginteatteri esittää lauantaina päälavalla Tom of Finland -musikaalin".... olisi ehkä pitänyt käyttää partitiivia, sillä esitys on vain pätkiä koko musikaalista ja kestää vain 45 min. Kiinnitin tähän sijamuotoon huomiota, koska innostuin ajatuksesta nähdä koko musikaali puistoesityksenä, mutta sen takia ei siis Tukholmaan tarvikaan lähteä.

Ajatus sinänsä olisi loistava. Turun kaupunginteatteri voisi vallata esim. Kaivopuiston ja esittää musikaalin Suomi100-hengessä helsinkiläisille. Vaikka itse Turkuun raahauduinkin keväällä esitystä katsomaan, kaikki pääkaupunkilaiset eivät kulttuurimatkaa entiseen pääkaupunkiin tehneet ja olisi muutenkin kiva nähdä esitys uudelleen kotikonnuilla.

Muutenkin olisi ollut fiksua ainakin osin keskittää Suomi100-juhlintaa vastaavanlaiseksi festivaaliksi kuin nyt Tukholmassa. Olisi ollut 3-4 päivää yhtämittaista juhlintaa ja artisteja kasapäin. Olisi varmasti jäänyt paremmin mieleen kuin nyt eri tapahtumia silloin tällöin, jotka eivät juurikaan eroa normaalista kulttuuri/tapahtumatarjonnasta: näytöksen esittelysivulle on vain lätkäisty Suomi100-logo. That's it.