Tom of Finland esillä Tukholmassa Suomi 100 -tapahtumassa (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • pekka.punavuori
  • 24.8.2017 11:31
"Turun kaupunginteatteri esittää lauantaina päälavalla Tom of Finland -musikaalin".... olisi ehkä pitänyt käyttää partitiivia, sillä esitys on vain pätkiä koko musikaalista ja kestää vain 45 min. Kiinnitin tähän sijamuotoon huomiota, koska innostuin ajatuksesta nähdä koko musikaali puistoesityksenä, mutta sen takia ei siis Tukholmaan tarvikaan lähteä.

Ajatus sinänsä olisi loistava. Turun kaupunginteatteri voisi vallata esim. Kaivopuiston ja esittää musikaalin Suomi100-hengessä helsinkiläisille. Vaikka itse Turkuun raahauduinkin keväällä esitystä katsomaan, kaikki pääkaupunkilaiset eivät kulttuurimatkaa entiseen pääkaupunkiin tehneet ja olisi muutenkin kiva nähdä esitys uudelleen kotikonnuilla.

Muutenkin olisi ollut fiksua ainakin osin keskittää Suomi100-juhlintaa vastaavanlaiseksi festivaaliksi kuin nyt Tukholmassa. Olisi ollut 3-4 päivää yhtämittaista juhlintaa ja artisteja kasapäin. Olisi varmasti jäänyt paremmin mieleen kuin nyt eri tapahtumia silloin tällöin, jotka eivät juurikaan eroa normaalista kulttuuri/tapahtumatarjonnasta: näytöksen esittelysivulle on vain lätkäisty Suomi100-logo. That's it.