Helsinki Priden suojelija Nasima Razmyar kutsuu Sipilän, Orpon ja Soinin pride-kulkueeseen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 4
Nasina Razmyar keväällä 2011 eduskuntavaalien alla (kuva: Vaeltaja2006)

Helsinki Pride 2017 -tapahtuman virallinen suojelija Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sdp) kutsuu hallitusryhmien näkyvimmät vaikuttajat - pääministeri Juha Sipilän (kesk), valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) ja ulkoministeri Timo Soinin (uv) - mukaan 1. heinäkuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen.

Razmyarin esittämä pyyntö on aiheuttanut keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monien mielestä pyyntö on tarpeen ja hyvä asia, kun taas joidenkin mielestä ei.

Helsinki Pride 2017 -tapahtumaan liittyvä pride-paraati järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta. Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut useampi kymmenen tuhatta ihmistä.

Kriittisissä kommenteissa mainitaan, ettei kyseinen ministerikolmikko ole edistänyt hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta, vaan osa heistä on toiminut suoranaisesti yhdenvertaisuutta vastaan. Ministerien mahdollisen osallistumisen jotkut näkevät ns. pinkkipesuna.

Eräs Twitterissä asiaa kommentoinut kuitenkin toteaa, ettei prideen pidä jaella porttikieltoja, sillä pride on ilon ja yhdenvertaisuuden juhla, ei vihan ja torjunnan.


Keitä poliitikkoja oli pride-kulkueessa - keitä ei ollut (Helsinki Pride 2016)

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Sininen Tulevaisuus
  • 19.6.2017, 13.29
Hommatkaa Sipilän kainalosauva ja Soinin hillotolppa paraatilavalle.
Sinällään hurjan hienoa, että Helsinki Pride 2017 -tapahtuman virallisena suojelijana on afgaani-suomalais-Nainen. (pää)pormestari Jan Vapaavuori ei jostain syystään kyennyt samaan, kuin edellinen kaupunginjohtaja, joka avasi Pride-viikkoa. Tai ehkä nyt demareitten vuoro, kun kokoomus ja vihreät ovat hääränneet tuossa suojelutoimessa viime vuosina.

Mutta Prideä ei pidä, eikä kannata päästää ihan liiaksi, ihan muun politikoinnin, eikä etenkään oppositio&hallitus-politkoinnin pelinappulaksi.

Mutta onhan se toki ällistyttävää, että kun jopa Saudi-Arabiassa ja Iranissakin hyvissä väleissä olevat miehet voivat kävellä käsi kädessä, mutta jos täällä sitten uskovaiset puoluejohtajaukkelit eivät kykene käsittämään toisiaan yhtä lailla, ihan hetsku-ystävinä. Vai onkohan tuolla kolminaisuudella sitä ongelmaansa, etteivät kehtaa olla muitten ihmisten ilmoilla Ylpeitä oletus-Heteroseksuaalisesti suuntautuneita?

Tästä "Kriittisissä kommenteissa mainitaan, ettei kyseinen ministerikolmikko ole edistänyt hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuutta, vaan osa heistä on toiminut suoranaisesti yhdenvertaisuutta vastaan. Ministerien mahdollisen osallistumisen jotkut näkevät ns. pinkkipesuna."
voisi ajatella niinkin että heidän mukaantulonsa osoittaisi sen, että Rakkaus lopulta voittaa pahan. Vaikka varmaahan olisi se, että jos tuo kolmikko Prideen ilmestyisi, siitä seurausi heille takuuvarmasti, oalta puolueväeltään tulevia vihaviestejä ja tappouhkauksiakin. Mutta eivät toki ole mitään ihan eiilisen teeren poikia enään.

Ja ehkä se Sipilä voisi vaimonsa kanssa tulla pridettämään, yhdessä kepu-kansanedustaja-miesavioparin kanssa, kun sellainen sieltä kepun Eduskuntaporukasta nykyisin löytyy.

Persuillahan on nyt avioeronsa (tai bipolaarisen suuntautumisensa kaapistaulostulon) myötä mahdollisuus jättää mustasukkainen kinailunsa sivuun ja ottaa 2 suuntautumiselle uudet symbolit ja tulla Pridettämään ihan avoimesti. Toinen persupoppoohan voi olla Suomen Siiat (sillä ko kalakuvalla) ja toinen Suomen Suntiot.

Nasina Razmyar olisi tosin voinut kutsua Prideen mukaan myös kaikkien abrahamisten uskontokuntien johtajat, ekumeeniseen ?Rakkauden uskontojen Pride-ryhmään. Mutta ehkei aika vielä parissa tuhannessa vuodesssa noilla ole tuohon kyllin henkisesti kypsä.

Jos nykyinen pressa olisi ovelan fiksu, niin hän tulisi vaimonsa kanssa Prideen nyt, sillä sillähän hän voisi halutessaan vetää omaan laariinsa, tulevaa pressavaalikisaa ajatelleen, sekottaa Pekka Haaviston kannattajien pasmoja.

Kommenttia muokattu: 19.06.2017 klo 18:21