Ben & Jerry's jälleen puolustamassa yhdenvertaisuutta, nyt Australiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Ben & Jerry´s kampanjoi Australiassa yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön puolesta.

Yhdysvaltalainen jäätelövalmistaja Ben & Jerry's kampanjoi Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta. Jäätelömyyntipisteet eivät myy kahta palloa samaa makua yhteen annokseen tai tötteröön - koska samaa sukupuolta olevat eivät voi avioituakaan.

Suomessa asiasta kertoi ensin Talouselämä.

- Australiassa 72 prosenttia ihmisistä tukee samaa sukupuolta olevien avioliittoja, joten miksi johtajamme eivät toimi? Ennen seuraavaa, 13. kesäkuuta järjestettävää, parlamentin istuntoa on aika toimia reilujen ja kaikkien yhdevertaisten oikeuksien puolesta ja ilmaista johtajillemme, että vaadimme yhdenvertaista avioliitto-oikeutta, kirjoitetaan keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Tiedotteessa kehotetaan ihmisiä allekirjoittamaan vetoomus päättäjille yhdenvertaisesta avioliittolainsäädännöstä. Australian kaikkin 26 Ben & Jerry's -myyntipisteeseen on myös sijoitettu postilaatikot, joihin voi jättää vetoomuksen omalle kansanedustajalleen - ja viesti luvataan toimittaa perille ennen parlamentin istuntoa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Ben & Jerry's rakastaa rakkautta - ja uskotaan suurimman osan australalaisistakin tekevän samoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Australian hallitsevassa liberaalipuolueessa avioliiton avaamista homopareille vastustavia konservatiiveja on enemmistö, joten hallitus ei ole antanut eikä sen odoteta antavan parlamentille lakialoitetta samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi. Parlamentissa yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön kannattajia on kuitenkin enemmistö, joten lakiuudistus todennäköisesti menisi läpi, jos parlamentti saisi asiaa koskevan esityksen käsiteltäväkseen. Lakiuudistuksen on arvioitu toteutuvan vasta vuoden 2019 vaalien jälkeen.

Kesällä 2013 Ben & Jerry´s kampanjoi Saksassa Venäjän homopropagandalakia vastaan. Alkuvuodesta 2012 yritys muutti Britanniassa yhden jäätelömakunsa nimen tukeakseen tasa-arvoista avioliittoa. Oh! My! Apple Pie! -makua myytiin kampanjan ajan nimellä Apple-y Ever After. Etiketin kuvituksena oli homopari sateenkaarikoristeisen hääkakun päällä. Vuonna 2009 jäätelömaku Chubby Hubby nimettiin jäätelövalmistajan kotiosavaltiossa uudelleen Hubby Hubby -nimiseksi, kun osavaltio salli samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Ben & Jerry´s: Love comes in all flavours! It’s time for Australia to legalise marriage equality.
Talouselämä: Homojen oikeudet esille jäätelökioskeihin – Australiassa ei myydä kahta samanmakuista jäätelöpalloa yhteen tuuttiin
Australia: Ei kansanäänestystä samaa sukupuolta olevien avioliitoista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!