ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Australia: Ei kansanäänestystä samaa sukupuolta olevien avioliitoista

Sami Mollgren • 07.11.2016 18:35 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Australian senaatti torjui odotetusti hallituksen esityksen samaa sukupuolta olevien avioliittoja koskevan neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä. Ratkaisu syntyi äänin 33-29 paikallista aikaa myöhään maanantai-iltana.

Ratkaisu sai ristiriitaisen vastaanoton.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta kannattavien, mutta äänestystä vastustaneiden mukaan äänestys olisi toteutuessaan antanut avoimen äänitorven hlbti-vähemmistöjä kohtaan esitetyille kielteisille näkemyksille ja ennakkoluuloille. Sekä puolesta että vastaan kampanjoivia olisi yhtäläisesti tuettu valtion kassasta. Sen vuoksi monet hlbti-aktivistit näkevät ratkaisun voittona.

Äänestystä kannattaneiden samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden tukijoiden mukaan kansanäänestys olisi kuitenkin ollut ainoa käytettävissä oleva tapa kiirehtiä asiaa.

Nykyisten valtasuhteiden aikana avioliittokysymyksen pelätäänkin venyvän vuoden 2019 jälkeiseen aikaan.

Hallitsevaa liberaalipuoluetta edustava pääministeri Malcolm Turnbull ei ole ollut halukas antamaan avioliittolain muutosta parlamentin ratkaistavaksi, sillä hänen puolueessaan avioliiton avaamista homopareille vastustavia konservatiiveja on enemmistö. Turnbull itse kannattaa avioliitto-oikeutta homopareille.

Mikäli aloite samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta saataisiin parlamentin käsittelyyn, olisi sen läpimeno todennäköistä: arvioiden mukaan enemmistö kansanedustajista on tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön kannalla.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta kampanjoivat kertovat sekä pyrkivänsä luomaan painetta asian parlamenttikäsittelylle että kohdistavansa katseensa vuoden 2019 vaaleihin.

Mielipidekysyselyjen mukaan enemmistö maan asukkaista tukee samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon.

Monissa osavaltioissa samaa sukupuolta olevat voivat nykyisin rekisteröidä parisuhteensa ja käytännössä samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustetaan jollain tavoin koko maassa. Monissa osavaltioissa homoparit voivat tulla myös adoptiovanhemmiksi. Viimeksi adoptio hyväksyttiin marraskuun alussa Queenslandissa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ensimmäinen maa jolla kestää Suomeakin kauemmin avioliitto-oikeuden säätämisessä.
  HidastaOn (ei rekisteröitynyt) • 07.11.2016 21:11
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy