Wikileaks-vuotaja Chelsea Manning vapautui vankilasta

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Chelsea Manning Instagramissa julkaisemassaan kuvassa (kuvakaappaus Instagramista)

Sotilasvankilassa seitsemän vuotta viettänyt Chelsea Manning julkaisi vapautumistaan seuraavana päivänä, torstaina itsestään kuvan Instagramissa. Kuvan yhteydessä oli teksti "Here I am everyone!!" ja postaus oli merkitty #helloworld-tunnisteella.

Okay, so here I am everyone!! 😜 . CC BY-SA! . #HelloWorld

Henkilön Chelsea E. Manning (@xychelsea87) jakama julkaisu


Virkakautensa lopulla presidentti Barack Obama lyhensi Manningin alunperin 35 vuoden vankeustuomiota. Vankeuden oli vuonna 2013 annetun tuomion mukaan määrä kestää vuoteen 2045 asti. Manning oli kirjoittanut Obamalle marraskuussa 2016 armonanomuksen, ja presidentin myöntämä osittainen armahdus astui voimaan kansainvälisenä homofobian, bifobian ja transfobian vastaisena päivänä 17.5.2017. Yhteensä väistyvä presidentti armahti tuolloin 64 vankia.

USA:n armeijan sotilaana toiminut Manning otettiin kiinni vuonna 2010, kun hän oli kopioinut luvatta kopioinut suuren määrän sisältöä armeijan huonosti suojatusta tietoverkosta. Tiedot hän toimitti paljastussivusto Wikileaksille, joka puolestaan julkaisi tiedot. Manningin tuomion perusteena oli asiakirjavarkaus ja vakoilu.

Aiemmin etunimellä Bradley tunnettu Manning kertoi transsukupuolisuudestaan elokuussa 2013, vankeustuomion julistamista seuraavana päivänä. Tuolloin hän kirjoitti NBC:lle antamassaan lausunnossa olevansa nyt Chelsea Manning. Manning on syntynyt joulukuussa 1987.

Obama määräsi Chelsea Manningin vapautettavaksi kansainvälisenä homo- ja transfobian päivänä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!