ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Obama määräsi Chelsea Manningin vapautettavaksi kansainvälisenä homo- ja transfobian päivänä

vaeltaja2006 • 18.01.2017 06:16 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Viime töinään presidentti Obama armahti 64 vankia, joukossa wikileaks-vuotaja Chelsea Manning. Hänet oli tuomittu vankeuteen vuoteen 2045 saakka. Vankeusaikanaan hän muutti nimensä ja sai luvan korjata sukupuolensa.

Kun amerikkalaissotilas Bradley Manning otettiin kiinni vuonna 2010, hän oli kopioinut salaa satoja tuhansia amerikkalaisia asiakirjoja ja videoita ja toimittanut Wikileaksiin. Hän osittain tunnusti tekonsa 2013 ja sai 35 vuoden vankeustuomion mm. asiakirjavarkaudesta ja vakoilusta. Häntä ei kuitenkaan tuomittu ”vihollisen tukemisesta”. Siitä olisi tullut 90 vuoden tuomio. Obama antoi nyt Manningille osittaisen armahduksen, ja Manning vapautetaan toukokuun 17. päivänä. Viime marraskuussa Manning oli lähettänyt Obamalle armonanomuksen. Toukokuun 17. on kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä.

Kun Manning vangittiin seitsemän vuotta sitten, hänet siirrettiin Fort Leavenworthin sotilasvankilaan. Olosuhteita kuvattiin lähes epäinhimillisiksi. Manning on kooltaan pienikokoinen ja hän sai maailmalta myötätuntoa: voiko tuollainen "pikku poika" olla suuri rikollinen. Sotilasvankilassa Manning esitti pyynnön sukupuolensa korjaamisesta. Aluksi se torjuttiin, mutta valituksen, nälkälakon ja itsemurhayrityksen jälkeen asia hyväksyttiin ja Pentagon suostui hormonikäsittelyyn.

Manning on nyt 29-vuotias. Hänen saamansa vankeusrangaistus oli laatuaan ankarin tähänastisista. Armonanomuksessaan Obamalle Manning kirjoitti, että hän oikeudessa tunnusti tekojaan, koska uskoi tunnustuksen lieventävän rangaistusta. Siinä hän oli erehtynyt. Obama oli jo viime viikkoina puhunut Manningista myönteiseen sävyyn. Olihan Manning asianmukaisesti ollut oikeudenkäynnissä ja tunnustanut. Seuraava askel voi olla toisen asiakirjavuotajan Julian Assangen antautuminen USAn viranomaisille. Hän on luvannut harkita asiaa, jos Manning armahdetaan.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy