Moomin Characters ja Image-lehti sopuun kuvituskiistassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Imagessa julkaistuissa piirroksissa muumien näköiset hahmot on puettu ToF -kuvaston henkisesti. Kuvitus liittyy Antti Holman artikkeliin, jossa käsitellään ToF-hahmojen muuttumista koko kansan maskotiksi, kuvitukseksi esimerkiksi pyyhkeisiin.

Moomin Characters ja Image-lehti ovat sopineet Image-lehden numeroon 3/2017 liittyneen erimielisyytensä, kertoo A-lehdet maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa. Lehden kansikuvassa oli Tom of Finland -henkeen piirrettyjä muumi-hahmoja. Kuvitus liittyi lehdessä julkaistuun Antti Holman kirjoitukseen.

Muumien hyödyntämiseen ei ollut kysytty muumien tavaramerkin haltijan Moomin Charactersin lupaa.

- Moomin Characters suojelee ja puolustaa Muumi-hahmoihin liittyviä immateriaalioikeuksiaan ja aikoo tehdä näin myös jatkossa. Image katsoo toimineensa sananvapauden puitteissa, mm. journalismin ja parodian keinoin. Moomin Characters ja Image toteavat näkevänsä asian eri valossa, kerrotaan tiedotteessa.

- Moomin Characters ja Image pitävät Sami Saramäen kuvitusta taitavana. Moomin Characters ja Image myös pitävät Imagen kansijutun sisältöä tärkeänä ja puolustavat seksuaalista vapautta ja monimuotoisuutta.

A-lehdet kertoo tiedotteessaan osapuolten sopineen osana sovintoratkaisua, että Image-lehden kustantaja lahjoittaa SETA ry:lle yhteensä 3 000 euroa kustantajan ja SETA ry:n keskenään sopimalla tavalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Imagea kustantaa A-lehdet Oy.

Muumimaiset hahmot Image-lehden kannessa Tom of Finlandin hengessä - Janssonin perikunta hermostui

6 kommenttia

Eikö oikea kohde ole Tom Of Finland Fountation, Dirk jäi nuolemaan näppejään..?
Miksi oikea kohde olisi ollut Tom Of Finland Fountation? Minusta Seta oli oikein hyvä kohde rahalle. Ilmeisesti somessa on ilmoilla ollut jotain kiukkua siitä, ettei lahjoituksen kohteena ollut MSC Finland (jolle sillekään en näe perusteita).