Eduskunta asettui tukemaan lakivaliokunnan Aito avioliitto -aloitteen hylkäävää esitystä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 44
Aito avioliitto -yhdistys keräsi nimiä myös Helsingin rautatieaseman katveessa (kuva: JuhaniV)

Eduskunta asettui ensimmäisessä käsittelyssä tukemaan lakivaliokunnan tekemää Aito avioliitto -aloitteen hylkäävää esitystä perjantaisessa täysistunnossa äänin 120-48. Tyhjiä oli 2 ja poissa 29.

Aloitetta tukeneen Aito avioliitto ry verkkosivuilla Pasi Turunen, toinen aloitteen vireillepanijoista, kirjoittaa, että "äänestyksen tulos eduskunnassa oli pettymys, vaan ei yllätys". Aloitteen vireillepanijoista toinen Jukka-Pekka Rahkonen puolestaan kertoo Lapin Kansalle, että "Taistelu vihervasemmistolaista arvoliberaaliutta vastaan jatkuu".

Eduskunta keskusteli aloitteesta torstaina neljän tunnin ajan.

Aito avioliitto -aloitteen hyväksymisen puolesta äänestivät kaikki kristillisdemokraatit ja kolmea lukuunottamatta perussuomalaisiset. Keskustalaisista selvä enemmistö äänesti aloitteen kumoamisen puolesta. Sekä sosiaalidemokraateista että kokoomuksesta kummastakin yksi edustaja tuki Aito avioliitto -aloitetta. vihreät, vasemmistoliitto ja rkp olivat kokonaisuudessaan Aito avioliitto -aloitteen kumoamisen kannalla.

Aito avioliitto -kansalaisaloitteella pyrittiin kumoamaan loppuvuodesta 2014 hyväksytty ja 1. maaliskuuta 2017 voimaan astuva tasa-arvoinen avioliittolaki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aito avioliitto -aloite on toisessa käsittelyssä vielä tiistain 21.2. täysistunnossa. Eduskunnan verkkosivuilla kerrotaan, että kansanedustajilla on tiistain keskipäivään asti aikaa jättää asiaan liittyviä lausumaehdotuksia. Eduskunta äänestää mahdollisista lausumaehdotuksista keskiviikkona.

Eduskunta: Kansanedustajien äänestyskäyttäytyminen
Eduskunta keskusteli Ns. Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta neljä tuntia

44 kommenttia

Eduskunnalta täystyrmäys AA-kerholle. Hieno juttu!
  • 2 / 44
  • SwimmingPoolLibrarian
  • 17.2.2017, 13.38
Voimme toki iloita 120 JAA-äänestä, mutta on tuossa viitisenkymmentä toisensuuntaistakin kantaa - mikä saa minut aika surulliseksi, Suomi 100v ja vuosi 2017.