ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Eduskunta keskusteli Ns. Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta neljä tuntia

Sami Mollgren • 16.02.2017 21:36 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Eduskunta keskusteli torstai-iltana samaa sukupuolta olevien avioliitot sallivan avioliittolain uudistuksen kumoamista vaativasta kansalaisaloitteesta usean tunnin ajan ensimmäisessä käsittelyssä.

Lakivaliokunta esittää Aito avioliitto -aloitteen hylkäämistä. Aloitteeseen liittyvässä vastalauseessa taas haluttaisiin ottaa käsittelyn pohjaksi Aito avioliitto -aloite.

Keskustelun jakolinjat olivat samat kuin aiemmissakin aihepiiriä käsittelevissä keskusteluissa.

Kumoamista vaativa aloite sai vahvimmin tukea kristillisdemokraateilta ja perussuomalaisilta. Myös muutama keskustalaiskansanedustaja ilmaisi halunsa kumota 1. maaliskuuta voimaan tulevan tasa-arvoisen avioliittolain, joskin keskustan suunnalta tuli myös tasa-arvoista avioliittolakia tukevia puheenvuoroja. Muiden puolueiden edustajat eivät olleet halukkaita kumoamaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Myös puheenvuorojen sisältö vastasi aiempia keskusteluja. Esimerkiksi Joona Räsänen (sdp) lupasi tarjota jokaisesta uudesta argumentista kupillisen kahvia.

Viiden aikaan alkanut yleiskeskustelu päättyi hieman yhdeksän jälkeen, ja asian käsittely keskeytettiin. Käsittely jatkuu perjantaina äänestyksellä. Täysistunto on katsottavissa verkossa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mistä huomenna tarkkaan ottaen äänestetään? Voiko aloitteen käsittely loppua huomiseen äänestykseen vai saako se joka tapauksessa toisen käsittelyn äänestyksineen?
  Hervé (ei rekisteröitynyt) • 16.02.2017 22:44
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy