Aito avioliitto -kansalaisaloite perustuslakivaliokunnan käsiteltäväksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 21
Tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista vaadittiin syyskuun lopun mielenosoituksessa Helsingissä. (kuva: Sami Mollgren)

Lakivaliokunta päätti keskiviikkoisessa kokouksessaan lähettää Aito avioliitto -kansalaisaloitteen arvioitavaksi perustuslakivaliokuntaan. Aloitteen jatkokäsittelystä päätetään, kun perustuslakivaliokunta on antanut aloittesta lausunnon.

Aloitteen lähettämistä perustuslakivaliokuntaan esittänyt lakialiokunnan puheenjohtaja Kari Tolvasen mukaan ratkaisuun päädyttiin, sillä aloitteessa saattaa olla haasteita perustuslain kannalta. Tolvasen mukaan ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähettää aloite perustuslakivaliokunnalle. Kyseessä on hänen mukaansa ennakkotapaus.

Aloitteen mahdollinen ongelmallisuus perustuslain kannalta tuli esiin valtiosääntöoikeuden asiantuntijan lausunnossa asiantuntijakuulemisessa.

Perustuslakivaliokunnan lausuntoa asiasta odotetaan joulukuun alkupäivinä, ja sen ratkaisulla arvioidaan olevan vaikutusta kansalaisaloitteista tehtyjen vasta-aloitteiden käsittelyyn myös tulevaisuudessa.

Lakivaliokunta pyrkii saamaan omalta osaltaan asian käsiteltyä ennen vuodenvaihdetta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aito avioliitto -kansalaisaloite pyrkii kumoamaan loppuvuodesta 2014 hyväksytyn ja 1.3.2017 voimaan astuvan tasa-arvoisen avioliittolain.

Miltei sata henkeä osoitti Helsingissä mieltä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastaan
Pohtiiko lakivaliokunta suhtautumistaan vasta-aloitepingikseen?

21 kommenttia

Sama soutaminen ja huopaaminen vaan jatkuu...olisivat nyt vaan puhaltaneet ns. pelin poikki ja todenneet, että asia on jo kertaalleen päätetty ja sillä siisti.
Hyvä että asia saa perusteellisen käsittelyn. Perustuslakivaliokunta vahvistaa aloitteen ongelmat perustuslain kannalta ja näin se saa kunnialliset hautajaiset. Jälkipuheilta tuskin sittenkään vältytään, mutta ainakin ne jäävät pienemmän piirin valitusvirreksi kuin pikaisen hylkäyksen jälkeen olisi tapahtunut.