Kirjamessuilla sateenkaaren värejä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Helsingissä lokakuun viimeisen viikon loppupuolella järjestetyillä kirjamessuilla oli esillä monia hlbti-näkökulmasta kiinnostavia kirjoja ja kirjantekijöitä.

Torstaina ja sunnuntaina oli mahdollisuus tavata Tiranan sydän -romaanin kirjoittaja Pajtim Statovci. Statovcin vuonna 2014 julkaistu esikoisromaani Kissani Jugoslavia oli suuri menestys. Torstaina esillä oli myös Leena Parkkisen romaani Säädyllinen ainesosa.

Torstaina yhtenä aiheena oli tasa-arvo ja yhdenvertaisuus liikunnassa ja urheilussa. Perjantaina taas käsiteltiin kirjaston "sateenkaarihyllyä" ja sen merkitystä hlbti-vähemmistöihin kuuluvien identiteetin vahvistajana.

Lauantaina Pirkko Saisio oli yhtenä keskustelijana Image esittää: Hyvinvointivaltion sokeat pisteet -keskustelussa ja sunnuntaina Saisio oli Helsingin Sanomien Tähtihetkessä haastateltavana Mies, ja hänen asiansa -romaaninsa tiimoilta.

Pirkko Saisio haastateltavana

Lauantaina käsiteltävänä oli Jari Sillanpää ja toimittaja Mari Koppisen hänestä kirjoittama elämänkertakirja Paljaana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hyllyssä Jari Sillanpään elämänkertakirjan vieressä oli Antti Tuiskun Petokesä.

Lauantaina tavattiin myös Mark Levengood, sekä suomeksi että ruotsiksi.

Sekä lauantaina että sunnuntaina haastattelussa oli Onni -nimisen romaanin kirjoittanut Pekka Hiltunen. Romaanin päällimmäisinä teemoina ovat kritiikki median pinnallistumisesta ja toisaalta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hiljalleen paraneva asema.

Sunnuntaina esillä oli Seitsemän kummaa veljestä -tietokirjan toteuttanut Sandra Hagman.

Sunnuntain esiintyjiin kuului myös kansanedustaja Jani Toivola, jonka hiljattain julkaistu omaelämäkerrallinen teos Musta tulee isona valkoinen käsittelee yksilön oikeutta omaan tarinaan. Toivola kertoi messuhaastattelussa esimerkiksi 30-vuotiaana tapahtuneesta ensi kohtaamisestaan isänsä suvun kanssa.

Kansanedustaja Jani Toivola haastateltavana.

Sunnuntaina haastateltavana oli Viinakortti-romaanistaan tunnettu Sami Hilvo, ja esillä oli hänen uusin teoksensa Pyhä peto.

Sami Hilvo Anna Kortelaisen haastateltavana.

Osa kirjamessujen haastatteluista on ollut katsottavissa verkon kautta.

Kirjailijahaastatteluiden ja kirjallisuuskeskustelujen lisäksi messuilla oli kirjakauppojen ja kirjankustantajien osastoja messutarjouksineen sekä esimerkiksi laaja antikvariaattien alue. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin Viini- ja Ruokamessut.

Päivitys 31.10. lisätty maininta Sami Hilvon haastattelusta.

Kirjamessujen lavalla leppoisaa mutta myös vakavaa keskustelua elämästä
MTV: Aito avioliitto ry luvatta toisen näytteilleasettajan siivellä Helsingin Kirjamessuilla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!