Åland Pride 2016 kulkueessa toistatuhatta osallistujaa

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Mikko Kivinen
Åland Priden kulkueessa nähtiin paljon kirkkaita värejä ja sateenkaarilippuja. (Kuva: Mikko Kivinen)

Lauantaina 20. elokuuta 2016 kello 16.00 lähti liikkeelle Maarianhaminan Västerhamnista historian kolmannen Åland Priden kulkue. Kulkue kulki kaupungin halki melko pilvisessä, mutta sateettomassa säässä.

Kulkue alkoi kokoontua iltapäivällä kello 15.00 Möckelöbrinken tien varrelle. Yhteensä kulkueessa oli 26 eri etukäteen ilmoittautunutta ryhmää. Kulkueeseen osallistui yhteensä noin 1500 ihmistä ja sitä oli seuraamassa Maarianhaminan keskustassa joitakin satoja ihmisiä. Kulkueessa mukana oli myös muun muassa Strandnäsin vapaapalokunta.

Tänä vuonna kulkue oli pienempi kuin viime vuonna. Tämä johtui ilmeisesti siitä, että Ahvenanmaalla järjestettiin toinen suuri tapahtuma samaan aikaan, mikä verotti Åland Pride kulkueen osallistujamäärää.

Kulkue eteni Havsgatania Storagatanille, Ålandsvägenille, Nygatanille ja Torggatania pitkin Torgetille, jossa järjestettiin Åland Priden puistojuhla.

Åland Pride 2016 kulkuereitti kulki Maarianhaminan keskustan läpi.
Puistojuhlassa nähtiin esityksiä muun muassa Out'n'Loudilta ja Alandia Square Dancersilta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juhlassa jaettiin myös Majakka -palkinto, joka annetaan vuosittain henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminut esimerkillisesti HLBTQ-asioiden ympärillä tai niiden hyväksi.

Vuoden 2016 Majakka -palkinnon sai Ahvenanmaan posti, Åland post. Palkinnon vastaanotti yrityksen puolesta henkilöstöjohtaja Johan Haglöf.

Åland Postin henkilöstöpäällikkö Johan Haglöf otti vastaan Vuoden majakka (Årets fyr) palkinnon. (Kuva: Mikko Kivinen)
Åland Priden päätösjuhla järjestettiin lauantai-iltana Pub Bastunissa, jossa esiintyivät tukholmalaislähtöinen rockbändi Spiral Skies ja punkbändi Mordhundarna.
Åland Priden päätösbileet järjestettiin Pub Bastunissa. (Kuva: Mikko Kivinen)
Åland Priden päätösbileiden yksi esiintyjistä oli Spiral Skies. (Kuva: Mikko Kivinen)

Åland Pride -nettisivut
Åland Priden facebooksivu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!