EuroGames käynnistyi virallisesti keskiviikkoiltana

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Eurogames-logolla varustettuja t-paitoja on kaupan kisakylässä.

EuroGames-tapahtuman avajaistilaisuus järjestettiin keskiviikkoiltana 29. kesäkuuta Helsingin keskustassa Kansalaistorilla, jonne on rakennettu kisakylä. Sään suosiessa paikalla oli kilpailemaan saapuneiden urheilijoiden sisäänmarssia ja muuta ohjelmaa seuraamassa runsaasti katsojia.

Esiintymislavan läpi marssivat Australia, Itävalta, Belgia, Brasilia, Kroatia, Tsekki, Tanska, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Intia, Irlanti, Israel, Italia, Alankomaat, Norja, Portugali, Venäjä, Etelä-Afrikka, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Thaimaa, Iso-Britannia, USA ja Suomi. Kaikkiaan osallistuvia maita on 40.

Joistain maista edustus oli kahden hengen suuruinen, kun taas toisista maista joukkue oli kymmenien jopa satojen osallistujien suuruinen. Suurin joukkue on Saksan noin kolmensadan urheilijan ryhmä.

Venäjän joukkue oli saapununut Suomeen pyöräillen.

Viihteellisemmän ohjelman lisäksi pidettiin myös viralliset puheet. Ensin lavalla olivat HOT ry:n Juha Meronen ja Erika Patrikainen. Sen jälkeen puheenvuoron saivat EuroGamesin kattojärjestön johtajat Annette Wachter ja Paul Brummitt. Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toi kaupungin tervehdyksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virallisissa puheissa muistutettiin siitä, miksi hlbti-vähemmistöt tarvitsevat omia urheilukilpailujaan ja omia urheiluseurojaan: jotta hlbti-vähemmistöihin kuuluvat voisivat urheilla omina itseinään turvallisessa ympäristössä. Kaikkialla se ei ole mahdollista.

Myös Orlandon uhreja muistettiin minuutin hiljaisella hetkellä.

Tapahtuman juonsivat Saara Aalto ja Kristoffer Ignatius.

» Tänään on EuroGamesien avajaispäivä
» Kansalaistorille nousee EuroGamesien kisakylä

2016.eurogames.info

2 kommenttia

Mukavanhienot avajaiset, sää suosi ja jopa saksalaiset ihastelivat sitä, miten aurinko ei täällä laske turhan aikaisin, kuten heilläpäin.

Britit olivat harmissaan Brexitistä, kun punnan vaihtokurssi sukelsi juuri tänne tulon alla ja reissu muuttui heille hieman hinnakkaammaksi.

Avajaisillassakin vilkkaassa käytössä olleesta puulämmitteisestä sauna&paljku-osastosta tuli mulkavaa aidon saunottelun tuoksua (kiuaslämmityspuista, vihdoista jne.) avajaisalueelle laajemminkin.

Olisi toki ollut mukavaa se, että EuroGamesien virallinen suojelija, Sauli Niinistö olisi ehtinyt paikalle avaamaan kisat, mutta taitaa olla niin kiirusta Putinin ensin perjantain vierailuun valmistautumisessa.
Sauli toki voisi tuota Vladimirin pridettämään, vaikkapa kisaamaan homomiesten jalkapalloseurojen mukana. Tai no, Putin olisi varmasti sielläkin rähmällään nurmen pinnassa, kuten oli Saulille taannoin järkkäämässään jääkiekko-ottelussa rähmällään jäällä heti areenalle astuessaan.
Tänään kannattaa suunnistaa Kallion kirkkoon Euro Gamesin merkeissä :)

To 30.6. klo 18 Kallion kirkossa kansainvälisen sateenkaariväen Euro Games -urheilutapahtuman kansainvälinen messu, saarna merimiespastori Sirpa Tolppanen.