Transihmiset: piiloon vai näkyviin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

Setan blogi pohtii transihmisen asemaa. Haluaako hän näkyä vai haluaako hän sulautua uuteen viiteryhmäänsä mahdollisimman näkymättömästi,. Media pystyisi kehittelemään melkein jokaisen transihmisen elämänvaiheista kirkuvia otsikoita ja häkellyttäviä superjuttuja. Moni kuitenkin haluaa olla näkymättömissä. Joissakin tapauksissa julkisuuteen tulosta voi olla kuitenkin yleisempääkin hyötyä.

Tästä aiheesta puhutaan Setan blogin uusimmassa jutussa.


Setan blogi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Tämä blogi on ihan peeceestä. Marja-Sisko Aallon voimakas ulostulo on aiheuttanut ennennäkemättömän laajoja vihanpurkauksia, Imatran seurakuntakeskusta on uhattu sekä Aallosta on tehty pilkkalaulu.

Massaulostulo on ollut epäonnistunut politiikka Yhdysvalloissa, jossa transihmisiin kohdistuvaa viharikollisuutta esiintyy enemmän kuin Euroopassa.

Suomi on Euroopan väkivaltaisimpia maita. Ei pidä turhaan ärsyttää, mutta ei myöskään turhaan nöyristellä.

Media kuitenkin toimii median omilla ehdoilla ja säännöillä. Median itsesensuurista ei pääse läpi sellaiset transihmisten tarinat, jotka murtaisivat vallitsevia stereotypioita.
Ymmärrän hyvin Poriksen jyrkän kielteisen kannan. Syy on tässä:
"Setan blogia päivittävät Setan työntekijät ja luottamushenkilöt." Sinne ei siis päästetä ketä tahansa hämmentämään asioita!

Poriksen toinen syy on tietenkin Johanna Pihlajamäki, joka on toiminut myönteisellä tavalla transsukupuolisten ihmisten asioiden esille tuomisessa ja muutenkin sympaattisena henkilönä.

Marja-Sisko Aallon ulostulo on ollut merkittävintä ja myönteisintä sekä transyhteisölle, että myös luterilaiselle kirkolle.

En ymmärrä lainkaan Poriksen logiikkaa siinä, että kun on uhkailtu ja pilkattu niin on väärin tulla ulos kaapista. Perustelu on yhtä järjetön kuin siinä, että homot eivät voi adoptoida, koska niiden lapsia kiusattaisiin kouluissa. Tuollaisella kannanotolla sen lausuja asettuu väärintekijöiden puolelle!