Transihmiset: piiloon vai näkyviin (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Pora-liike
  • 9.4.2009 8:31
Tämä blogi on ihan peeceestä. Marja-Sisko Aallon voimakas ulostulo on aiheuttanut ennennäkemättömän laajoja vihanpurkauksia, Imatran seurakuntakeskusta on uhattu sekä Aallosta on tehty pilkkalaulu.

Massaulostulo on ollut epäonnistunut politiikka Yhdysvalloissa, jossa transihmisiin kohdistuvaa viharikollisuutta esiintyy enemmän kuin Euroopassa.

Suomi on Euroopan väkivaltaisimpia maita. Ei pidä turhaan ärsyttää, mutta ei myöskään turhaan nöyristellä.

Media kuitenkin toimii median omilla ehdoilla ja säännöillä. Median itsesensuurista ei pääse läpi sellaiset transihmisten tarinat, jotka murtaisivat vallitsevia stereotypioita.
  • 2 / 3
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 9.4.2009 8:57
Ymmärrän hyvin Poriksen jyrkän kielteisen kannan. Syy on tässä:
"Setan blogia päivittävät Setan työntekijät ja luottamushenkilöt." Sinne ei siis päästetä ketä tahansa hämmentämään asioita!

Poriksen toinen syy on tietenkin Johanna Pihlajamäki, joka on toiminut myönteisellä tavalla transsukupuolisten ihmisten asioiden esille tuomisessa ja muutenkin sympaattisena henkilönä.

Marja-Sisko Aallon ulostulo on ollut merkittävintä ja myönteisintä sekä transyhteisölle, että myös luterilaiselle kirkolle.

En ymmärrä lainkaan Poriksen logiikkaa siinä, että kun on uhkailtu ja pilkattu niin on väärin tulla ulos kaapista. Perustelu on yhtä järjetön kuin siinä, että homot eivät voi adoptoida, koska niiden lapsia kiusattaisiin kouluissa. Tuollaisella kannanotolla sen lausuja asettuu väärintekijöiden puolelle!
  • 3 / 3
  • Pora-liike
  • 10.4.2009 9:32
Ymmärrän hyvin Poriksen jyrkän kielteisen kannan. Syy on tässä:
"Setan blogia päivittävät Setan työntekijät ja luottamushenkilöt." Sinne ei siis päästetä ketä tahansa hämmentämään asioita!"

Setan keskustelemattomuus on tietysti ongelma erikseen.

"Poriksen toinen syy on tietenkin Johanna Pihlajamäki, joka on toiminut myönteisellä tavalla transsukupuolisten ihmisten asioiden esille tuomisessa ja muutenkin sympaattisena henkilönä.
Marja-Sisko Aallon ulostulo on ollut merkittävintä ja myönteisintä sekä transyhteisölle, että myös luterilaiselle kirkolle. "

Ei ole niin. Johanna Pihlajamäkeä inhotaan monien hänen mielipiteittensä takia yleisesti, mutta minä en erityisesti inhoa häntä niiden mielipiteiden vuoksi.
Marja-Sisko Aalto on johtanut Suomen ensimmäiseen transihmisistä tehtyyn pilkkalauluun, mitä minä tiedän. Imatran seurakuntakeskukseen tullut uhkailu saattaa myös liittyä Aaltoon, vaikka varmuutta ei ole. Onneksi en asu Imatralla, jonkin aikaa sitten Seta-foorumilla se valittiin Suomen homokielteisimmäksi paikkakunnaksi.

"En ymmärrä lainkaan Poriksen logiikkaa siinä, että kun on uhkailtu ja pilkattu niin on väärin tulla ulos kaapista. Perustelu on yhtä järjetön kuin siinä, että homot eivät voi adoptoida, koska niiden lapsia kiusattaisiin kouluissa. Tuollaisella kannanotolla sen lausuja asettuu väärintekijöiden puolelle!"

Janice Raymond, ns. radikaalifeministi ja lesbo, halusi aikoinaan transnaisista jonkinlaisen kolmannen sukupuolen, joka positiivisella tavalla horjuttaisi seksismiä. Minä en hetikohta ymmärrä miksi hän ja hänen opetuslapsensa haluavat nimenomaan transnaisia seksismiä vastaan taistelemisen eturintamaan, miksi ei aloittaa vaikkapa Afrikan tai Aasian lällinaisista.
Syy on se, että hän halusi tietysti transnaiset tykinruoaksi. Tykinruokaahan transnaiset ovatkin, Yhdysvalloissa. Transnaisia murhataan paljon enemmän kuin mitään muuta väestöryhmää, mukaanlukien mustaihoisia miehiä. Yhdysvalloissa myös ulostulopolitiikka on ollut sellainen, että maan ensimmäinen sukupuolen korjauksessa käynyt transnainen oli samalla myös superjulkkis ja osaltaan laukaisi McCarthyn homovastaisen kampanjan, jonka jälkikaiut ulottuvat vielä tähänkin päivään asti. Siihen aikaan ei ollut paljon mahdollisuuksia miettiä strategioita, Yhdysvalloissa valittiin heti äärimmäinen ulostulo. 
On huomattavaa, että sellainen sopii Yhdysvaltalaiseen kulttuuriin.

Suomeen tai muuanne Itä-Eurooppaan tai kollektiivisimpiin kulttuureihin kuten Aasiaan sellainen ei sovi. Sellainen herättää vastustusta.

Suomi on Euroopan väkivaltaisimpia maita. Tämä on ruutitynnyri. Naista on brutaalisti pahoinpidelty hakkaamalla päähän vasaralla Kokkolassa ja Oulussa koska häntä on luultu transnaiseksi. Ei ollut, mutta se ei paljon lohduta kun makaa sairaalassa.

Amerikkalaiset maksavat virheestään hengellään. Pitääkö meidän?

Medialla ei ole mitään velvoitetta meitä kohtaan, ainoastaan lukijoitaan kohtaan. Mediaa ei voi valjastaa minkään asian puolelle. Niinpä median kuva transihmisistä on aina vääristynyt ja keskittynyt vast'ikään leikkauksessa olleisiin tai leikkaukseen meneviin. Transihmisten elämä pitkälti ennen tai pitkälti jälkeen leikakuksen ei mediaa kiinnosta, media haluaa tällä tavoin korostaa, että sukupuoli on tehty, teennäinen, keinotekoinen, sen sijaan että se olisi luonnollinen niin kuin useimmat transihmiset sen haluavat kokea.
Eilen ilmestyneessä Iltalehdessä oli juttua transnaisesta, joka oli leimattu Raumassa friikiksi ja hänet oli viety jopa mielisairaalaan. Artikkeliin oli vielä lätkäisty iso punainen leima huomion lisäämiseksi. Vahingossakaan ei puhuttu sukupolen korjauksesta vaan sukukupuolenvaihdoksesta, mikä on A-luokan merkki siitä, ettei lehteä kiinnosta paskan vertaa muu kuin friikkileimojen jakeleminen.