Oscar-gaala: Sam Smith sai Oscarin ja aiheutti kiitospuheellaan pienen some-mylläkän

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Jimmy Napes ja Sam Smith Oscar-Gaalassa 28. helmikuuta 2016 (kuva: Tsuni / Lehtikuva)

Maanantaiaamuna Suomen aikaa Hollywoodissa järjestetyssä gaalassa yksi Oscarin voittajista oli laulaja Sam Smith, joka sai yhdessä Jimmy Napesin kanssa palkinnon uusimman James Bond -elokuvan tunnussävelestä Writing’s On The Wall.

Smith sanoi kiitospuheessaan lukeneensa artikkelin, jossa Ian McKellen oli sanonut, ettei kukaan avoimesti homo mies ole koskaan voittanut Oscaria.

- Jos näin on - ja vaikka ei olisikaan - haluan omistaa tämän lgbt-yhteisölle kaikkialla maailmassa, sanoi Smith.

Sosiaalisessa mediassa Smithin kommenttiin tartuttiin, sillä esimerkiksi Elton John kuuluu Oscar-palkittuihin, kuten myös Smithin kommentista Twitterissä kimpaantunut Dustin Lance Black, jolle Smith aamun valjettua vastasi Twitterissä. Kipakkaan sananvaihtoon liittyy myös se, että Dustin Lance Black seurustelee uimahyppääjä Tom Daleyn kanssa - johon Sam Smith puolestaan Blackin kommentin perusteella on pyrkinyt lähentymään.

Ian McKellen pohti Smithin mainitsemassa lehtihaastattelussa tammikuussa sitä, miksi kukaan avoimesti homo mies ei ole toistaiseksi voittanut Oscaria. McKellen tarkoitti haastattelussa parhaan näyttelijän Oscaria, mutta Smith lienee arvellut McKellenin viitanneen yleisesti kaikkiin Oscar-kategorioihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Sanoin, että ketään avoimesti homoa näyttelijää ei ole palkittu Oscarilla - tämä ei himmennä Sam Smithin saavutusta. Onnea hänelle ja kaikille muille!, selvensi McKellen Twitterissä aiempaa kommenttiaan.

Esimerkiksi PinkNews julkaisi luettelon 12 avoimesti homosta Oscar-voittajasta. Luettelossa on Elton Johnin ja Dustin Lance Blackin lisäksi Alan Ball, George Cukor, Howard Ashman, Melissa Etheridge, Bill Condon, Sir John Gielgud, Jodie Foster, John Schlesinger, Joel Grey sekä Stephen Sondheim.


***

Useamman ehdokkuuden saanut transsukupuolisuutta koskettava Tanskalainen tyttö (The Danish Girl) -elokuva huomioitiin, kun Alicia Vikander palkittiin parhaasta naissivuosasta.

PinkNews: 12 openly gay people that’ve won an Oscar
Ian McKellen: Miksi kukaan avoimesti homo mies ei ole koskaan voittanut parhaan näyttelijän Oscaria?
GayStarNews: No, Sam Smith is not the first gay person to win an Oscar. Here´s a list

6 kommenttia

Tuolla Pink Newsin listalla ei edes mainita mm. parhaan sivuosanäyttelijän Oscarin 1983 voittanutta avoimesti lesboa Linda Huntia. Hän sai tuolloin 1982 Pete Weirin ohjaamasta Rakkaus veitsenterällä (The Year of Living Dangerously) näyttelijäroolistaan samalla jopa ihan ensimmäisen "Oscarin vastakkaisen sukupuolen roolin (Billy Kwan) näyttelijänä."

Arvo ansaittu lesbo-homoille! : )

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d6/09/03/d60903e629863ad04e0b86ac593f957c.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a9/a3/4e/a9a34e17091f9f46e487a4b1ed43da9b.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Hunt#Film
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Year_of_Living_Dangerously_(film)

Surkuhupaisaa että miehet ovat tukkanuottasilla "samassa paatissaan", kun "iso gay-laiva" Linda Hunt hoiti avoimena gay:nä Oscarin voiton näyttelijäsuorituksesta jo 1983.

Kommenttia muokattu: 01.03.2016 klo 02:28