ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Ian McKellen: Miksi kukaan avoimesti homo mies ei ole koskaan voittanut parhaan näyttelijän Oscaria?

Sami Mollgren • 26.01.2016 07:37 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Ian McKellen (kuva: Gage Skidmore / CC BY-SA 2.0)
Näyttelijä Ian McKellen on ottanut osaa Oscar-gaalan ympärillä käytävään syrjintäkeskusteluun ja muistuttanut syrjinnän koskettavan tummaihoisten miesten lisäksi myös homoja.

Kohu käynnistyi, kun kävi ilmi kaikkien pääpalkintojen näyttelijäehdokkaiden olevan valkoihoisia jo toista vuotta peräkkäin. Sosiaalisessa mediassa asiaa puidaan tunnisteen #OscarsSoWhite alla. Joukko tunnettuja näyttelijöitä, kuten Will Smith, Jada Pinkett Smith ja Spike Lee ovat ilmoittaneet boikotoivansa gaalaa. Will Smith on sanonut ABC-televisiokanavalle nimitysten heijastavan Oscar-akatemiaa, akatemian heijastavan elokuvateollisuutta ja elokuvateollisuuden heijastavan Yhdysvaltoja.

Los Angeles Times selvitti vuonna 2012, että lähes 94 prosenttia akatemian jäsenistä on valkoisia. Akatemia kertoi tämänvuotisen kohun puhjettua, että vuoteen 2020 mennessä sen tavoitteena on kaksinkertaista naisten ja eri väestöryhmien edustajien määrä akatemiassa.

Palkinnoista päättävä Oscar-akatemia on miehitetty kriitikoiden mukaan valkoisilla keski-ikäisillä miehillä.

- Kukaan avoimesti homo mies ei ole koskaan voittanut Oscaria. Mietinpä, onko kyse ennakkoluuloista vai sattumasta, McKellen pohti The Guardian -lehden haastattelussa.

McKellen muistuttaa, että Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman ja Sean Penn ovat kaikki voittaneet parhaan näyttelijän Oscarin homomiehen näyttelemisestä. McKellen pohtii, että miksi ei vaikkapa hänelle heteromiehen näyttelemisestä. Hän kertoo puheen olleen kahden takin taskussa, jonne hän on sen myös laittanut kahdesti takaisin.

McKellen on ollut Oscar-ehdokkaana kahdesti, vuonna 1999 elokuvasta Gods and Monsters ja vuonna 2002 elokuvasta Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit.

Yhdysvaltain elokuva-akatemian jakamat Oscar-palkinnot jaetaan 28. helmikuuta järjestettävässä järjestyksessään 88. Oscar-gaalassa Dolby-teatterissa Los Angelesin Hollywoodissa. Gaalan juontaa näyttelijä ja koomikko Chris Rock, joka on kertonut ottavansa tapahtumassa esiin syrjintäkysymyksen. Ehdokkaat julkistettiin 14. tammikuuta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Otsikkoon liittyvä uutinen.

Laulaja/lauluntekijä Antony Hegarty on ehdolla Best Original Song dokumenttielokuvasta Racing Extinction. Vaikka laulaja ei ole käynyt läpi muutosta hän määrittelee itsensä transsukupuoliseksi, Hegarthyn kerrotaan olevan ensimmäinen transsukupuolinen henkilö kolmeenkymmeneen vuoteen Oscar-ehdokkaaksi.

Mercury Prize palkittu (Antony and the Johnsons: I Am a Bird Now, 2005) Hegarthy on käsitellyt aihetta musiikkinsa kautta ja tunnetaan myös oikeuksien puolestapuhujana. Antony Hegarty on vieraillut useilla artistien levyillä (Coco Rosie, Bjork, Hercules&Love Affair). Barokkipopista ammentavan laulajan ensimmäisen soololevyn on luvattu ilmestyvän tänä vuonna (Anohni: Hopelessness). Luvassa on kokeellista tanssimusiikkia.

www.independent.co.uk
  SaintJudy • 27.01.2016 09:31
Noh, on sitä homo Oscar voittajakin, eli Oscarin voittaessaan avoimesti lesbo Linda Hunt ja hän sai tuolloin 1982 Pete Weirin ohjaamasta Rakkaus veitsenterällä (The Year of Living Dangerously) näyttelijäroolistaan samalla jopa ihan ensimmäisen Oscarin vastakkaisen sukupuolen roolin (Billy Kwan) näyttelijänä.

Arvo ansaittu lesbo-homoille! : )

s-media-cache-ak0.pinimg.com

s-media-cache-ak0.pinimg.com

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

Jenkkilän elokuvamaailma-hässäkkä on mitä on ja eihän meillä Euroopassakaan ole kovinkaan montaa, tai onko lainkaan ei-valkoihoista Euroviisuvoittajaa eikä liiemmin etnisten vähemmistöjen voittajiakaan.
Mutta jo Euroviisuvuonna 1961 kisan voitti homo mieslaulaja, homorakkauslaululla - eivätkä monet heterot edes älynneet yhtään ;)

Jean-Claude Pascal, Nous les amoureux (Me rakastavaiset)

Mutta toki Oscar raadin jäsenten koostumus on varsin p*stä.

Kommenttia muokattu: 27.01.2016 klo 23:20
  human • 27.01.2016 23:20
Kannattaa seurata parempia palkinnonjakoja, kuten esimerkiksi Cannesin filmifestivaaleja!
  martin • 28.01.2016 18:51
Homoseksuaali Jodie Foster on saanut kaksi kertaa Oscar palkinnon. no, hän ei ole mies mutta onko nais-homon palkinto vähäpätöisempi?
  Salty Dog (ei rekisteröitynyt) • 29.01.2016 23:33
Q: "Miksi kukaan avoimesti homo mies ei ole koskaan voittanut parhaan näyttelijän Oscaria?"

A: "Koska kaikki straight-acting palkinnot jaetaan Tony Award gaalassa!"


Haa-haa-haa!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 30.01.2016 11:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy