Hercules avaa uudessa osoitteessaan torstai-iltana

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 28

Helsingissä uuteen paikkaan muuttanut yökerho Hercules on kertonut avaavansa ovensa KY:n talossa sijaitsevissa uusissa tiloissaan torstaina 25. helmikuuta kello 20.

Ravintolan uusi osoite on Etu-Töölössä Pohjoisella Rautatiekadulla numerossa 21 B. Herculeksen Facebook-sivulla kerrotaan, että alkuun avataan vain yläkerran baaritila. Alakerran klubin on määrä aueta maaliskuun loppupuolella.

Parin ensimmäisen viikon ajan ravintola aukeaa kello 18, jotta päivisin on mahdollista jatkaa remonttia. Aiemmin on kerrottu aukioloajoiksi päivittäin kello 14-04.

Herculekseen on tulossa myös omat Diskoraha-nimiset etäluettavat maksukortit; korttiin voi ladata ravintolassa rahaa ja käyttää sitten baaritiskillä maksuvälineenä. Kortin käyttäjille luvataan alennuksiakin.

Hercules joutui vuodenvaihteessa muuttamaan pois aiemmista tiloistaaan Lönnrotinkadulta, jossa se oli toiminut 15 vuotta. Lönnrotinkadun rakennukseen on tulossa hotelli.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2000 avattua Hercules-yökerhoa pyörittävä Moek Trading Oy omistaa myös Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan vuonna 1998 avatun Mann's Street -ravintolan. Omistajakaksikon ensimmäinen ravintolayritys Cafè Escale avasi Kansakoulukadulla vuonna 1994 ja toimi vuoteen 2001 asti.

Helsinkiläinen yökerho Hercules julkisti uuden sijaintinsa
herculesgayclub.com
Hercules Facebookissa

28 kommenttia

"Herculeksen Facebook-sivulla kerrotaan, että alkuun avataan vain yläkerran baaritila."

No tuo yläkerta on kylläkin paikan ns. iso nightclub-sali myös ja se myöhemmin avattava kellaritila pienempi tila, eli pelkän baarin avaamisesta ei nyt ole kyse.

Kommenttia muokattu: 25.02.2016 klo 23:29
Clubisali: yökerho. Toisinaan puhekielessä myös ravintola, kapakka tai baari. Näistä poiketen yökerho (nightclub) on keskittynyt juomien myyntiin ja musiikkin. Nighclub lyhennetään joskun pelkästään club, tämä ilmeisesti aiheuttaa sekaannusta klubikulttuuriin perehtymättömien keskuudessa. Hercules on yökerho, ei klubi.

Clubi: näitä järjestetään yökerhoissa tietyin väliajoin. Clubilla soitettu musiikkityyli tai kohderyhmä saattaa poiketa yökerhon muusta linjasta hyvinkin radikaalisti.
Herkun alakerran baarissa tullaan ilmeisesti järjestämään näitä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nightclub