Hercules avaa uudessa osoitteessaan torstai-iltana (juttukommentit)

"Herculeksen Facebook-sivulla kerrotaan, että alkuun avataan vain yläkerran baaritila."

No tuo yläkerta on kylläkin paikan ns. iso nightclub-sali myös ja se myöhemmin avattava kellaritila pienempi tila, eli pelkän baarin avaamisesta ei nyt ole kyse.

Kommenttia muokattu: 25.02.2016 klo 23:29
Clubisali: yökerho. Toisinaan puhekielessä myös ravintola, kapakka tai baari. Näistä poiketen yökerho (nightclub) on keskittynyt juomien myyntiin ja musiikkin. Nighclub lyhennetään joskun pelkästään club, tämä ilmeisesti aiheuttaa sekaannusta klubikulttuuriin perehtymättömien keskuudessa. Hercules on yökerho, ei klubi.

Clubi: näitä järjestetään yökerhoissa tietyin väliajoin. Clubilla soitettu musiikkityyli tai kohderyhmä saattaa poiketa yökerhon muusta linjasta hyvinkin radikaalisti.
Herkun alakerran baarissa tullaan ilmeisesti järjestämään näitä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nightclub
Hehee, juuuh, ja uusi tupa varsin täynnäkin porukkaa, vaikka komento paikanpäälle tuli vasta iltapäivällä : )
Loistavat äänentoisto- ja valojärjestelmätkin. Hienoja spraymaali-graffiti-frescoja seinillä yms.

Avajaisillassa ylläriohjelmana palohälytyskin, vai oisko ollut muuten vaan Stadin palomiesten halut päästä kans ajavaisiin ; )

Ja kyllä, odotus kannatti - varmasti homoisan hyvää tungosta lähiviikkoina(kin).

Vireota avajaisista https://www.facebook.com/erkki.koski/videos/10154599175359057/ Tuosta näkee uuden Herculeksen tilavaa baariosaa ja osin myös isoa, katto korkealla -tanssilattiasaliosaa.

Kommenttia muokattu: 26.02.2016 klo 15:49
  • 5 / 28
  • Irokeesi
  • 26.2.2016 13:54
Uuden herkun avautumisiltaa väritti myös öinen palohälytys. Harvinaisen hienosti ja ripeästi koko porukka saatiin siirrettyä ulos räntäsateeseen omistajat ja henkilökunta mukaanluettuna. Automaattihälytyksen osoittauduttua aiheettomaksi palokunta poistui paikalta aplodien saattelemana.
Uuden Herculeksen valo- ja äänitekniikkaa ja sisustustakin voi ihastella mm. täältä

https://www.youtube.com/watch?v=mabCh9_4wLE&list=PLZ27F3gvp3lNwqub7MCM2iYXIkOVyfLBr

Äänentoistokin nyt Hercussa aimepaa paremmassa kunnossa https://www.youtube.com/watch?v=QaFbwWPBv6Q
- tosin tällä hetkellä vielä uupuu muutama kaiutin, eli avajaisviikonloppuun nähden äänentoisto paranee vielä lisää

Kiva led-valopilarirykelmä https://www.youtube.com/watch?v=Er0ISDH3wnQ

Remonttiin, uuden paikan huippu-kuntoon laittoon on kuulemma laitetttu n. 300t€

Kommenttia muokattu: 27.02.2016 klo 13:21
Vai syrjässä... no esim. metroasemalta on lyhyempi matka herccuun kuin demarille, ainoastaan junalla tuleville se on pidempi ja niille jotka käyttävät rautatientorille tulevia busseja. Mut aika näyttää jaksavatko ihmiset kävellä...
Tai pikemminkin siitä, että kannattaako sinne raahautua. Tämä "viitsiminen" on kuitenkin sisällöstä ja viihtymisestä kiinni, ei komeista ulkokuorista.
niinpä, no näin juuri on käynyt demarin kohdalla omalta osaltani. Kiitos ei enää.
Yhtään mitenkään syrjässähän tuo uusi Hercules ei suinkaan ole

Ks. kartta: http://picsit.fi/k/2016/02/06/496f1fb46ef155ac44f92b64f7846744.jpg

Rautatieasemalta sinne on hitusen lyhyempi kävelymatka kuin oli aiempaan paikkaan tai demarille.
Ja myös Kalliosta / Alppilasta päin 2 / 8 sporilla pääsee lähelle, samoin Ruoholahden suunnasta.

Eilenkin, toisena aukioloiltana oli väkeä ihan mukavasti.
Ilahduttavasti jonkin verran lesbonaisia paikalla, homomiesten lisäksi, eli asiakaskunta näytti oikein mainiolta : )

p.s. Herculeksen diskoraha-kortin (ilmainen, henkilökohtainen) ottaminen kyllä kannattaa, sillä sillä saa yli 60 % alennustakin juomingeista ainakin nyt hyvän aikaa kevättä ja jatkossakin tarjouksia ja lataamalla siihen tietyn tasoisen summan, narikkakin on sillä ilmainen. Kortin voi ottaa alakerrasta, sisäänmennessä ja ladata siihen samalla arvoa. Tuo lähilukumaksukortti on henkilökohtainen, eli kaveriporukalle sitä ei voi käyttää.

Uuden Herculeksen kainalossa oleva Fafa's, lähi-itämäisen "pika"ruoan paikka näytti hyötyvän Hercun asiakaskunnassa myös. http://www.fafas.fi/menu/

Kommenttia muokattu: 27.02.2016 klo 12:48
Sisustuksellisesti uudessa Herculeksessa iso tanssilattiasali on hyvin sisustettu ja ledvalosauvoja on katossa isolta alalta ja 3D-valotehosteet sillä abfab : ) Tuo iso tila dj/esiintymislavoineen sopii mainiosti liveartisteille (joita kuuleman mukaan onkin luvassa) ja tapahtumille.

Baariosassa hieman ihmettelen baaritiskin sijoittamista ikkunaseinällekin (pitkä baaritiskin on L -muotoinen, myös ei-ikkunaseinustalla), josta baaritiskin vie n. 2/3 ja loppuosassa on sohvaryhmää. Ikkunaseinustan ikkunalle on sijoitetttu anniskelutuotepulloja, mikä ei kyllä hyvä kohta ole aurinkoisilla säillä. Olisin itse laittanut baaritiskin baariosan keskelle ja koko ikkunaseinustalle baaripöytiä ja sohvia. No mutta tuotahan voi sitten seuraavassa faceliftissä petrata toki.

Pienoinen ihme se, ettei paikassa ole isoja peilejä, joita yleensä näissä paikoissa on.

Tilallisesti kokonaisuus nyt vielä odottaa sitä, vielä rempassa olevaa alakertakellariosaa 3-osaiseen kokonaisuuteen. Joten se sitten muutaman viikon päästä ...

Ai niin, en ole ihan varma, onko paikassa hissiä. Pääsaliin ja baariin kun mennään, noustaan leveitä rappusia alakerran sisääntulosta ja narikasta. Saattaa ehkä olla.

Kommenttia muokattu: 27.02.2016 klo 12:51
Herkun syrjäisyys ilmeisesti lasketaan etäisyydestä Manniseen ja Dtm:n, ei siis lähimpään pysäkkiin, josta joutuu kävelemään. Homobaarishoppailua tuli harrastettua joskun noiden kolmen välillä, nyt tuo keskittymä on hieman hajallaan.
En tajua miten jotkut homot kuten Human jaksaa päivystää gay-baareissa ilta toisensa jälkeen. Itse nautin arjesta kotona sohvalla mieheni kainalossa, käymme syömässä ulkona viikonloppuisin ja muutamalla lasillisella joskus kivassa heterobaarissa :)
Sampo, kaikilla ei ole sitä miestä tai muuten haluat ulkoilla. No ite käyn noin 2 kertaa vuodessa ulkona, mutta ymmärrän muitakin
Juu, täytyyhän tilanne muutaman kerran vuodessa käydä tarkistamassa. Eiköhän tuolla uudessa Hercussakin tule poikettua keväämmällä, jahka siellä on pistetty paikat kuosiin.
Sampo, ensinnäkään en päivystä missään yöelämässä, kuten sinä olla möllötät sohvaperunana ja hoteroilet, vaan käyn&mme silloin tällöin ystävien kanssa viettämässä hyvän gaykansan keskuudessa mukavaa iltaa. Siellä on aina monia hyviä tuttuja ja mukavaa jutella uusienkin ihmisten kanssa. Eli olla mukavasti ihmisiksi.

Lisäksi tanssiminen on tutkitustikin erittäin hyvää vapaa-ajanviettoa, terveellinen nautintoharrastus ja tekee rakkaus-parisuhteellekin kovasti hyvää : ) Ja höllentäähän se toki myös niillä joillain kotona ollamöllötyksessä kireytyneitä hermojakin : )
(parisuhteessahan tunnetusti ei kannata sortua rutiineihin, eikä kotona ollamöllöttämiseen, sillä liiat rutiinit tekevät tunnetusti parisuhteellekin hallaa)
Itse ja tuttavani emme myöskään käytä alkoholia paljoakaan - mutta kotona ollamöllöttäväthän sortuvat monesti tissutteluun harva se ilta.

Sinulla Sampo vaikuttaa olevan jokin asennevamma sosiaalista tervehenkistä elämää kohtaan - mutta tokihan kaikilla ei rytmitaju-kyvytkään riitä tanssimiseen ja asenne on semmoinen turhan jämähtänyt ottamaan ilot irti hyvästä tanssimusiikista ja tanssikumppanin kanssa nauttimaan. Noh, paljosta jäät paitsi ; )

Jos Sampo olet itse homo, etkä esim. bissukka, niin mitä itse-inhoa sinulla on hyviää homoja, siis itseäsikin kohtaan? Eikös moinen itseajattelusi ongelma kannattaisi tervehenkistää ; )

Herculeksessa näyttävät viihtyvän mukavien homomiestten, homo-pariskuntien lisäksi nyt myös mukavat lesbot ja heistäkinhän saa hyviä ystäviä muuhunkin - vaikkapa riemastuttavaan korttipeli-iltaan homoisan hyvällä porukalla välistä kotosallakin, mökillä, kesäretkellä, matkalla ...

xxx, olet siinä oikeassa että demari(dtm) jää nyt kyllä tosi pahasti syrjään Helsingin Gay-kansan illanviettokeskuksesta. Toivottavasti se jotenkin pärjää siellä periferiassaan :D Uusi Hercules on ainakin ollut jo ensi-viikonloppunakin täynnä porukkaa ja runsain mitoin hyvää tunnelmaa : )

https://www.facebook.com/erkki.koski/videos/10154603020149057/

https://www.facebook.com/erkki.koski/videos/10154602991904057/

Revontulista pääsee siis nauttimaan Stadissakin nyt ihan minä yönä tahansa, lol !
Ja tuollahan soitetaan monenlaista muutakin musiikkia, sekä ottavat tietenkin toiveitakin mielellään vastaan : ) Veikkaanpa etttä sinne tulen ajanoloon ratkiriemukasta homohumppaakin tarjolle, johonkin aikaan kuusta tai viikoistakin.
Lauantai/Sunnuntai-iltapäivisinhän sinne voisivatkin humppaajat mennä pyörimään, kun tanssisali on nyt niin komian tilavakin.

Kommenttia muokattu: 28.02.2016 klo 22:34
Vai että Helsingi keskusta on periferiaa?! Hih! Silläkin uhalla että saan taas bi-drag-trans leiman otsaani, tämä asennevammaisen Humanin hypetys ei ainakaan saa uudistunutta Herculesta kuulostamaan kovin houkuttelevalta paikalta. Samaa hypetystä sai lukea kun Dtm muutti uuteen paikkaansa, tyypillistä tuuliviireilyä siis.
Sellaisen tiedon sain tuolta uudesta Herculeksesta (kun tiedustelin asiaa pyörätuolia käyttävän tuttavani puolesta), että valitettavasti tiloissa ei pyörätuolilla tms. ole helppo kulkea (baari- ja tanssisalikerrokseen ala-aulasta johtavien portaiden vuoksi ja noiden osien välissäkin olevien porrasaskelmien vuoksi - nissä ei ole toistaiseksi pyörätuoliluiskia), eikä käytössä ole mitään hissejä.

Ei ole myöskään inva-wc:tä, kun tilat on rakennettu aikoinaan vanhalla standardilla, eikä niitä saatu remontissa muutettua.
(Aiemmassa, Lönnrothinkadun Herculeksessa oli inva-wc, joskin tiloissa porrasaskelmia)

Uuden Herculeksen ala-aulaanhan (jossa narikka ja wc-tilat) pääsisi sinällään kadulta melko esteettömästi. En tiedä, muista, millainen kulku - eli onko rappusia - nyt vielä remontoitavaan alakerta, kellaritilaan on, mutta tuo inva-wc -puute senkin osalta jäisi silti ongelmaksi. Valitettavaa.

Kommenttia muokattu: 03.03.2016 klo 17:45
Nyt kun tarkemmin katselin bussiaikatauluja, niin uusi Herccu on sittenkin ihan loistavien yhteyksien paikalla. Yöbussit menee ihan vierestä aamuun asti.
Toivottavasti 1965:lla käy vielä parempi "mäihä" Herculeksessa, että ei tarvitse kiiruhtaa yöbussissa kotiinsa.
Kiitos vaan human ja xxx. Kunpa porukka menisi noihin mestoihin jo klo 22:n kieppeissä, eikä vasta puolen yön jälkeen - koska se on mun nukkumaanmenoaika!!! Olisi paremmat mahikset löytää niitä yö-seuralaisiakin, kun ei tarviis haukotella yöseuraa vongatessa ;)
Herculeksen ikärajat ovat hieman muuttuneet aiemmasta (24 v. vkonloppuna), eli nyt viikonloppuisin 20v. ja arkisin 18 v..

Siellähän on mukavaa tutustua ja sopia treffit sitten virkeään aikaan ; )
Ei kai uudesta Herkusta ole tulossa noilla ikärajoilla dtm kakkosta?
Netti ei tunnetusti toimi Hercussa (korjatkaa jo se hemmetti niin siellä voisi jopa viihtyö!!), mutta onko kenelläkään katkennut kaikki yhteydet siellä ja sen jälkeen sieltä on poistunut? Sim koodi väitti olevan väärä ja kotiin PUK koodilla avautui kännykkä ja netti. Liekö käyttäjässä vika vai siinä että nettiin ei pääse Hercussa?

Mistä tämä esto muuten johtuu?