ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Helsinkiläinen yökerho Hercules julkisti uuden sijaintinsa

Sami Mollgren • 05.02.2016 16:20 • 122 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA

Hercules sijaitsi Lönnrotinkadulla 15 vuoden ajan.
Helsingin Lönnrotinkadun varrella sijainneista vanhoista tiloistaan tammikuun alussa lähtemään joutunut 15 vuotta toiminut yökerho Hercules on nyt julkistanut uuden sijaintinsa Facebookissa, jossa sen sivulle on päivitetty uusi osoite.

Ravintolan uusi osoite on jo aiemman arvelun mukaisesti Etu-Töölössä Pohjoisella Rautatiekadulla numerossa 21 B. Tuleviksi aukioloajoiksi on mainittu 14-04 päivittäin. Ravintolan on luvattu aukeavan helmikuussa, mutta remontin jatkuvan vielä muutaman viikon.

KY:n talossa ovat aiemmin toimineet esimerkiksi yökerhot KY-Exit ja Venue.

Vuonna 2000 avattua Hercules-yökerhoa pyörittävä Moek Trading Oy omistaa myös Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevan vuonna 1998 avatun Mann's Street -ravintolan. Omistajakaksikon ensimmäinen ravintolayritys Cafè Escale avasi Kansakoulukadulla vuonna 1994 ja toimi vuoteen 2001 asti.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siellähän se keltainen valomainos komeilee: picsit.fi

Sijainti tämä: picsit.fi
Lähin hotellikin on ihan vieressä.

Remontti kestää kuulemma vielä 2-3 viikkoa ja erityisesti ongemana tilattujen remonttitarvikkeiden toimitussajat, joten ehkä voi viivästyä maaliskuullekin.

Remontti näyttää tältä nykyisellään:
Yläkerran kadun puoleisesta reunasta, taustalla ikkunoista näkyy Eteläisen Rautatiekadun kiinteistöjä:
scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net

Kattorakenteita:
scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net

Tilanahan tuo on kaksiosainen, eli asiakasmäärän mukaan toista osaa voi pitää osan aikaa pois käytöstäkin ja toisaalta voi järjestää erityistilaisuuksiakin, ilman että koko paikka olisi muilta asiakkailta suljettuna.

Tila jatkuu pitkälle rakennuksen sisäosaan ja sen iso sali näytti aiemmin tältä, eli tästä saa käsitystä osasta tilan koosta www.europesgreatest.com

Mestan kainalossa on lähi-itämäinen ruokapaikka Fafa's, joka on vkonloppuisin auki aamu-4:ään (Herccu on vinkannut sille että viereen tulee pian hyvin iso potentiaalinen asiakaslisä, ettenkin jos Fafa's voisi laajentaa vkonloppuaukioloaan klo aamu-5 asti. Paikan menu tässä www.fafas.fi ).
Tuo Fafa's -ketju on kuulemma israelilaisten pitämä, vaikka ruoka sinällään onkin ihan laajemmin lähi-itämäisen perinteistä.
(Lähi-idän homo-pakolaisethan voivat tuon Fafa's:n kautta tulla Herccuun dabkeamaan www.youtube.com )

Ja vieressä, itänaapurina tämmöinen baari www.bakkari.fi
ja sushi-ravintola www.konnichiwa.fi

Tuo paikka, KY-talo tuo nimellään myös mieleen miehisen rakastelun apteekki-historiaa www.healthcare4all.co.uk

Talon historiasta mm. dev.ky.solidangle.fi

Tästä, mestan edellisestä Club Venuen aikaisesta videosta saanee myös käsitystä paikan tilavuudesta www.youtube.com

Uutta Herccua vastapäätä, Eteläisen Rautatiekadun varrella on Pietarista Helsinkiin kulkevien venäläisbussien ja paketttiautotaksien pysäkkipaikka, joten saa nähdä, lisääntyykö sieltä päin kävijäkunta. Noilla busseillahan pääseen 10-15 eurolla Hki-Pietari -välin - toisin viisumipakko puolin ja toisin ja ruplan putinistisen heikko kurssi.

Kommenttia muokattu: 07.02.2016 klo 15:49
  human • 05.02.2016 21:34
Ihan makee mesta siitä tulee. Hyvä asia sijainnissa on se, että tuonne uskaltaa ujompikin suunnistaa, kun sisäänkäynti ei ole ruuhkaisimman keskustan tuntumassa.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 06.02.2016 08:53
Hei haloo! Ihan liian keskeisellä paikalla! Näköyhteys steissille. Kuka tonne kehtaa mennä?
  1966 (ei rekisteröitynyt) • 06.02.2016 15:34
Tuo KY-talo, jossa tuo Herculeksen uusi paikka on, näkyy hyvin Kampin metroaseman, Tennispalatsin Finnkino elokuva- ja Helsingin taidemuseokeskuksen, mäccärin ja Kampin keskuksen aukiolta Fredrikinkadulta näin:

www.google.fi

Tennispalatsin takaa, Pohjoinen Rautatiekatu puoleta KY-talo näkyy näin - sen vasemmalla puolella on hotelli Helga ja edustalla näkyy Baana-kevytliikennekuilua, joka alkaa Päärautatieaseman lähistöltä:

www.google.fi

KY-talon kulmassa on Bar Bäkkäri, sekä sushi-ravintola Konnichiwa ja Herrcules on niiden jälkeen seuraavana, kuvassa likimain kirkkaansinisen auton kohdalla:

www.google.fi

Kommenttia muokattu: 07.02.2016 klo 15:28
  human • 07.02.2016 15:10
Pitkämatkalaisillehan tuossa uudessa sijainnissa on
ihan vieressä hotelhelka.com
Liki lähellä myös
www.sokoshotels.fi
ja www.radissonblu.com

sekä 10 min kävelymatkan lähistöllä muitakin hotelleja
www.sokoshotels.fi
www.hotelliseurahuone.fi
www.scandichotels.fi
www.finland.holidayinn.com
www.omenahotels.com

ja ydinkeskustassa kosolti muitakin hotelleja.

Kommenttia muokattu: 07.02.2016 klo 16:16
  human • 07.02.2016 16:01
Tuskin uudestakaan Herkusta niin suurta vetovoimatekijää turismille muodostuu, että keskustan hotellien varausaste siitä kovinkaan kasvaa.
  Vanhahomo • 08.02.2016 09:21
No ainakin asiakaskapasiteetti tuolla lisääntyy 200:lla per päivä, aiemmasta 300 -> 500.

Ensi kesä on sitten aikamoista hulinaa ainakin kesäkuun vikan viikon, kun Stadissa on EuroGames-kisatkin.
Uusi Hercules onkin sijoittunut tuon kisan osalta oivallisesti, kun Baanan alkupään vieressä on EuroGames-kisakylä ja Baanaa pitkin pari sataa metriä Herculekseen.
  human • 08.02.2016 18:35
"-- asiakaskapasiteetti tuolla lisääntyy 200:lla per päivä, aiemmasta 300 -> 500."

No huh-huh, no aikasmoista! Ehkä viikonloppuisin ja kesällä mahdollisesti, mutta viikolla täytyy tehdä aika paljon töitä sen eteen, että saa tuon määrän väkeä liikkeelle. Toivottavasti paikka ei sorru ns. "heteroystävällisyyteen", kuten muut homoille tarkoitetut mestat, kun homoisaa asiakaskuntaa ei kiinnosta...? Paikan suuruuden(hulluus) näkyy varmasti pääsilipuissa ja juomien hinnoissa.
  arvio (ei rekisteröitynyt) • 08.02.2016 23:05
Ravintolan ”kapasiteetti” / koko ei ole suoraan verrannollinen vuokraan. Sijainnista, kysynnästä, aiemmasta historiasta jne. jne. johtuen suuremman (ravintola)liiketilan saattaa saada vuokrattua samaan hintaan kuin puolta pienemmän tai jopa edullisemmin. Tässä ja monessa muussakin ravintoloihin liittyvissä talous- / kannattavuusasioissa ei kannata lähteä kauheasti tekemään johtopäätöksiä jos ja kun ei ole käytettävissä todellisia lukuja. Myös julkisesti tarjolla ollut liiketilanvuokrahinta ja lopullisen solmitun sopimuksen vuokra poikkeavat usein toisistaan.

Ensi kesästä on tulossa kokonaisuudessaan homoisan kansainvälinen. Priden ja Eurogamesin lisäksi kesän lopussa on vielä ECMC:n virallinen vuosikokous Helsingissä 26.-28.8.2016. Samassa yhteydessä juhlistetaan MSC Finland - Tom’s ry:n 40 v –juhlia ja kolmattakymmenettä Finlandization kesäjuhlaa.
  Irokeesi • 09.02.2016 12:15
Niinpä. Tuo Herculeksen uusi paikka on tiloiltaan kätevä, kun siellä on sekä alakerrassa erillinen tila, jota voidaan käyttää erikseen jonkin rajatun ryhmän tilaisuuksiin (sinne onkin jo varauksia tullut) ja sitten isompi päätilakin on sellainen, että osa siitä voidaan pitää pienemmän asiakasmäärän aikaan suljettuna.

Tuo asiakasmäärän kasvaminen on hyvä asia erityisesti viikonloppujen osalta, jolloin on ollut ainakin tiettyihin aikoihin vuodesta jonoa sinne edelliseen, vain 300 asiakaspaikan mestaan - etenkin kun jotkut ovat sillooin haalineet sinne niitä kymmenen hetskukamun porukoitaan. 200 lisäasiakaspaikalla muutamat hetskukamut eivät ihan niin haittaa. Toki itsekin toivon, että uusi Hercules säilyy kaupungin parhaiten Homomiehekkäänä paikkana, sillä nuo "heteroystävälliset" heinäsuovat eivät pidemmän päälle homokansaa jaksa kiinnostaa. hetskusekapaikkoja on sitä paitsi tarjolla ihan yllin kyllin, joten niitten puolesta ei sovi ruinata mitenkään perustellusti.

Tuon uuden paikan vieressä on myös Bar Bäkkäri, jolla myös on talossa isompi tila, jota se pitää auki vain isommissa tilaisuuksissa, bändikeikoilla yms. aika-ajoin ja tuo baari on toiminut jo jonkin aikaa. Veikkaanpa siis että tuolla sijainnilla, hitusen sivummalla mutta silti vain korttelin päässä Kampin keskuksesta, tuolla vuokra on kohtuuluokkaa. Arvelen että DTM:llä vuokra on suhteessa kovempi.

Tupa täynnä viikonloppuisin elättää kyllä yökerhoja varsin kohtuullisesti, sillä sama viikonloppuvetoisuus-tilanne on muillakin, ihan hetskusekapaikoillakin.

Osa Stadin yökerhoista toimii vain osan viikkoa, kuten esim. Kampin keskuksen yläkerran The Tigerr on auki normaalisti vain ke, ja pe-su ja muulloin siellä järjestetään vain erityistilaisuuksia silloin tällöin.

Tuo isompi tila mahdollistaa myös liveartistien tuonnin aiempaa paremmin, sillä kun tilaisuuteen voidaankin myydä 500 lippua, eikä vain 300, lisää se taloudellisia mahdollisuuksia roimasti järjestää liveartistejakin paikalle.

Uusi Hercules on myös ihan kätevällä paikalla senkin osalta, että voi käydä vaikkapa Tennispalatsilla leffassa ja sitten Tennispalatsin pohjoispään ovilta on vian 100 m, päästä kätevästi Herculekseen olusille tai jatkamaan iltaa muutenkin. Muut hlbt-mestat eivät ole yhtä lähellä Tennispalatsia likikään.

Taloudellisessa mielessä uudella Herculeksessa kovin asia taitaa nyt olla pitkähköksi venähtänyt remontti, tulonmenetykset siltä ajalta ja se, että vaikuttaa siltä että Hercules panostaa roimassti uuden paikan sisustukseen, äänentoistoon, valoihin yms., mikä ei toki ole yhtään halpaa lystiä. Sitten se, miten uusi hieno ja iso Gay-clubi menestyy, on kiinni isolti meistä gaykansasta täällä. Kunhan avajaiset päästään tsekkaamaan niin paikkaa voi ja kannattaa toki mainostaa ulkomaiden tutuillekin, eikä pimitellä - eli varmasti voidaan ja kannattaa olla Ylpeitä uudesta Hercusta!
Pitkän tienhän, yli 22 vuotta, sen omistajat ovat illanviettopaikkoja meille järjestäneet, Escale-baarista 1994 lähtien.

Kommenttia muokattu: 10.02.2016 klo 16:21
  human • 09.02.2016 16:44
"Sitten se, miten uusi hieno ja iso Gay-clubi menestyy, on kiinni isolti meistä gaykansasta täällä"

Menestys riippuu kyllä ihan siitä, miten ravintola(päällikkö) hoitaa työnsä ja sen myötämitä linjaa ravintolassa vedetään. Pitkäaikainen kokemus ravintola-alalta on toki tarpeellinen, trendien haistelu, jos sen aalloilla haluaa surffailla, on oma taitolajinsa. Toivottavasti tämä uusi uljas Hercules ottaa huomioon miten ajat ovat muuttuneet: enää ei pärjää sillä että perustetaan himobaari, sisältöäkin pitää olla ei vain komeissa valossa ja äänentoistoissa. Pitää olla ääntä, jota toistetaan - ja tämä ei tarkoita vain musapolitiikkaa vaan puskaradiota, joka on mainontaakin tärkeämpää.
Enpä ole vuosiin suositellut ulkomaisille tuttavilleni mitään suoranaisesti homoväestölle suunnattua illanviettopaikkaa Helsingissä, toivottavasti tulevaisuudessa kyllä.
  arvio (ei rekisteröitynyt) • 09.02.2016 17:37
Irokeesi: "kesän lopussa on vielä ECMC:n virallinen vuosikokous Helsingissä 26.-28.8.2016. Samassa yhteydessä juhlistetaan MSC Finland - Tom’s ry:n 40 v –juhlia ja kolmattakymmenettä Finlandization kesäjuhlaa."

Tulee mieleen, että MSC Finland - Tom’s ry voisi uuden Herculeksen osalta viimeistään avajaisissa katsastaa sitä puolta, onko siellä sisustuksessa mahdollisesti esillä Tom of Finlandia, ja mikäli ei ole, voisi mielesttäni MSC Finland - Tom’s ry hankkia ja lahjoittaa sopivan/sopivia Tompan töitä Herculekseen. Jotain sellaisia, joita sinne voisi esille laittaa (ihan liika alastomuus taitaa olla säädöksillä rajattua ehkä).

Mutta esim. tämmöiset Tompan työt varmaan tuonne sopisivat

4.bp.blogspot.com

www.hintmag.com

4.bp.blogspot.com

Aiinakin omasta mielestäni on suorastaan häpeällistä ja noloa, jossei ToF ole täällä kotikaupungissaan Gay-mestoissa esillä - olivathan hänen töissään miehet aikamoisia Heculeksia, iloisin miehin ja hänen vaikutuksensa Gay-itsetunto-kulttuurihistoriaan jyhkeää luokkaa.

Kommenttia muokattu: 09.02.2016 klo 18:00
  human • 09.02.2016 17:44
HLBT-someviestinnästä pitää tosiaan pitää huolta, etenkin turistivirroista huolehtimi-seksi.

Näitä tiedoiltaan jälkeenjääneitä infopaikkoja on viljalti, eivätkä Stadin tiedot monissakaan lainkaan ajan tasalla, kuten esim.

helsinki.gaycities.com
www.gaycities.com

Pitäisi paikkojen pitäjien huolehtia myös että www.visithelsinki.f :n GLBT-osiossa tiedot olisivat ajan tasalla.

Facessakin on erinäisiä foorumeita, Suomestakin, joiden käyttö on jossain vaiheissa tyssännyt.

Hyvissä ajoin ennen tulevaa kesää pitäisi "houkutella" muutama kansainvälisempi HLBT-(web)media tekemään artikkeli HLBT-Helsingistä, esim. PinkNews ja jenkkimedioitakin.
  human • 09.02.2016 20:26
Kylläpä se Human on innoissaan uudesta homokapakasta ;) Itselleni tärkein on parisuhteeni rakastamani miehen kanssa ja suhteeseemme ei tarvita homobaareissa roikkumista. Kun ulos lähdemme se tapahtuu heteroystäviemme kanssa ravintolassa ja parilla lasillisella kivassa ei-homobaarissa :)
  Jani (ei rekisteröitynyt) • 09.02.2016 21:36
Homo-clubilla on mukavaa käydä silloin tällöin tanssimassa ja juttelemassa tuttujen kanssa, nauttimassa mainioitten ihmisten seurassa mukavassa illanviettopaikassa - kun loppuillasta juovuksissa olevat heteronaiset eivät ole surkuhupaisasti miestä vailla ; )

Tanssiminen on tunnetusti mitä parhainta liikuntaakin, etenkin nykyään kun rööki-natsit eivät ole ilmaa pilaamassa. Ja uuteen Herccuun on varmasti tulossa mainio tanssipaikka. Tanssiminen on tutkitusti myös parisuhteelle erittäin hyväätekevää, kovasti suositeltavaa.

Homoina voi mainiosti olla homoystäviä ja hyvä toimiva rakkaussuhde kestää toki mainiosti sen, että voi olla muidenkin homojen seurassa.
Käyväthän heteropariskunnatkin heteropaikoissa, muitten heteroitten seurassa - ei se ole homoilta sen kummempaa tiettenkään. Ja tutkitustihan heteropariskunnat eroavat tiuhemmin, kuin homopariskunnat.

Jos ei uskalla homoparina mennä homopaikkaan, peläten että se mies lähtee, niin suhteessa on toki jotain vikaa.

Ja kun ei ole mikään viinaongelmainen niin mikäs siinä on juhliessakin.

Jos sinä Jani valitset illanviettopaikkasi seksuaalisen suuntautumisen mukaan, eli valitset nimenomaan vain hetero-mestat, se on toki vain sinun suuntautumisesi. Ja jos sinä Jani karsastat homoja, niin se on toki vain sinun ongelmasi.

Kommenttia muokattu: 09.02.2016 klo 22:20
  human • 09.02.2016 22:07
Niitä "surkuhupaisasti miestä vailla" olevia juopuneita on kyllä loppuillasta usein muuallakin kuin heterokapakoissa eivätkä ne ole heteronaisia... ;)
  Public eye • 09.02.2016 22:52
Joo, Humanin tämä innostus uudesta gaybaarista on aika liikuttavaa! Pari viikkoa ilman Herkkua tekee ilmeisesti puutteelli-seksi!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 12:32
No kaikkiihan me tiedämme sen että kyllä homo-mesta aina hoteron menon voittaa, etenkin perus-hotero-räkälöitten massaan verrattuna ; )

Ei-homot voivat toki olla omaansa mieltä, mutta mitäs me niistä, näin homo-rakkaina ; )

Enkä halua olla mitenkään poikkeava, sillä jos kyse olisi uuden hetskuhärvelimestan tulemisesta ja ajavaisista, niin kyllä siitä ne tietyt porukat olisivat hihkumassa.

Minä en sorru harrasttamaan mitään oman pesän likaamista,
koska sellainenhan olisi vain umpi-tyhmää.

Mukavinta olla Ylpeä meille parhaista asioista.

Näissä piireissä toki Pohjolan suurin ja komein homo-clubi-yökerho, täynnä komean mukavaa homo-asiakaskuntaa, on ehdottomasti sitä ihan huippua, kuinkas muutenkaan : )

Piakkoinhan tuo Hercun kantis-avajaisjuhla koittaa ... ja päästään tanssittamaan sinne isoon saliin Ommaa Hommoo : )

Kommenttia muokattu: 10.02.2016 klo 16:37
  human • 10.02.2016 16:23
Hmm... ToF työt helsinkiläisessä homomestassa... ToF on jo breikannut mainstreamiin (ja kuvat varmaan kohta Arabiankin mukeissa ja lautasissa). Muumiutunutta Muscle Academya kiinnostavampaa olisi löytää uutta täkäläistä taidetta. Eteenpäin! (Kaikki kunnia toki konkareille.)
  Yesman • 10.02.2016 18:18
ToF:n työt on eilistä, enkä haluaisi katsella niitä missään. Finlaysonin pussilakanaan valittu kuva oli totaalisen fiasko valinta, ja vain alleviivasi yleistä käsitystä, että homon päässä ei pyöri muuta kuin iso mulkku. Parempiakin kuvia pussilakanaan olisi ollut. Hyvä asia on, että Finlaysonin ToF lanseeraus meni ihan penkin alle, ja sinne se kuuluikin.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 18:37
Itseasiassa Finlaysonin lakanat ovat turhankin kilttejä verrattuna taiteilijan muuhun tuotantoon. Tomin miehet ovat typistetty (kastroitu) kiiltokuvamaisiksi barbinukeiksi, niistä on riisuttu pois vaara ja seksi. Tässä mielessä lakanat kuvastavat hyvinkin nykykäsitystä avioliittokeskeisistä homppeleista.

Ja mitä kapakan seinällä olevaan kuvitukseen tulee, mikä tahansa on parempi kuin rivi häppärimainoksia. Paitsi ei ehkä David patsas ja sateenkaari.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 19:39
xxx, Ei homot tarvitse mitään symboleja tai kuvia palvottavaksi tai olemisen malleiksi. Väitän, että vain hyvin pieni vähemmistö homoista tunnistaa itsessään TdF:n mielikuvamaailman, tai on niistä kiinnostunut. Itse suhtaudun niihin myötähäpeää tuntien, enkä missään tapauksessa halua identifioitua Tomin naurettaviin pelle-hahmoihin. En edes huumorimielessä.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 10.02.2016 23:02
"Minä en sorru harrasttamaan mitään oman pesän likaamista,
koska sellainenhan olisi vain umpi-tyhmää."

Human: Voisitko hieman avata tätä, mitä tarkoitat tällä "oman pesän likaamisella"?
  kysymys (ei rekisteröitynyt) • 11.02.2016 05:51
Ilmeisesti hankala kysymys?
  kysyjä (ei rekisteröitynyt) • 12.02.2016 22:48
Ei suinkaan hankala kysymys, jossette ole panneet merkille sitä että täälläkin foorumilla homoja jotkut haukkuvat vaikka miten ja kirjoittavat ihan muiden muka olevan homoja, mutta sitten nillittävät, jos muistakin kirjoittaa ;)

Eli esim valehdellaan joitain naismaisia tai feminiinisiä tai drag juttuja muka homoiksi ja kun sanoo reilun rehdisti etteivät nuo ole homoa nähneetkään, vaan ne ovat ihan muuta, bi-transuilua, niin nillitys alkaa, jostain syystä ;)

Minähän en ole koskaan sorsinut bi-transuja, vaan päinvastoin tuon niidenkin olemassaolon esiin ja että nuo em. ovat niitten juttuja. Yleensäkin kummallista että kun bi:t ovat se ainoa naismies-kiinnostussuuntaus, niin sitten naismies-juttija jotkut väittävät muka muuksi kuin bi:si. Eihän en muitten voi ollakaan, toki.

xxx-nillitys: "Tässä mielessä lakanat kuvastavat hyvinkin nykykäsitystä avioliittokeskeisistä homppeleista."

Niissä Finlaysonin ToF-lakanoissa on se vika, ettei niihin laitetuissa kuoseissa ole miehekästä aistikasta homohyvää tunnetta, mitä ToF-töistä löytyisi kosolti. Niihin on valittu lähinnä vain poseeraus-kliseemäisiä kuvaryppäitä, joista on irrotettu se ToF-kuvien aistikas ja homomiehisellä huumorilla ryyditetty tunnelma.

Tompan töissähän on erinomaista sekin, ettei niissä jahdata pikkupoikia eikä nuoria, mitä etenkin ei-homot harrastavat. Toki se on parasta Tompan töissä ettei niissä ole hetskuilua, eikä etenkään bisseilyä juuri lainkaan, onneksemme.

P.S. Hercules kertoo fb-kommentissaan avaavansa uuden paikan luultavasti 25.2.

Kommenttia muokattu: 14.02.2016 klo 01:54
  human • 14.02.2016 01:44
Jännät sauvavalot siellä on

www.facebook.com
  human • 14.02.2016 01:52
Aikamoisen pesän olet kyllä rakentanut, enkä tarkoita nyt tuota mistä löytyy jännät sauvavalot. En vieläkään oikein ymmärrä sitä, mitä tarkoitat tuolla oman pesän likaamisella. Mitä olen seurannut kirjoitteluasi täällä, olen pannut merkille että muut juurikin yrittävät korjata virheellisiä tai jopa loukkaavia käsityksiäsi milloin biseksuaaleista, transvestiiteista ja transseksuaaleista. Tai ylipäätään mitä kuuluu homokultuuriin ja mitä ei, ilmeisesti käsityksesi homokulttuurista on hyvin rajallinen.
Mutta kiva kun vastasit, vastauksesi selventää ajatusmaailmaasi ja tapaasi keskustella.
  kysyjä (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 09:17
human: "Tompan töissähän on erinomaista sekin, ettei niissä jahdata pikkupoikia eikä nuoria, mitä etenkin ei-homot harrastavat."

Roskaa! Homot ei ole yhtään sen parempia ihmisiä kuin heterot. Sairaita, kaheleita ja häiriintyneitä löytyy kaikista suuntauksista. Mutta en muista että olisin tavannut heteroa joka olisi niin pakonomaisesti seksistä kiinnostunut kuin monet homot ovat. Toivottavasti tämä vapautumisen aika tuo mukanaan uuden, vähemmän seksi-addiktoituneen homo-ihmisen, jolle seksi on vain osa elämää, ei koko elämä.

Tompan työt esittävät kestokiimaista homomiestä. Ne ovat saaneet alkunsa silloin kun seksuaalisuus ja varsinkin homoseksuaalisuus oli tabu. Tähän päivään ne eivät enää kuulu, mutta heikon identiteetin homo-klaani koettaa pitää niitä esillä kuin uskovaiset ikonejaan. Tompan isomunaiset pellehahmot joutavat museoon.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 09:28
Sen verran pitää tuohon seksiaddiktioon puuttua, että... olen kyllä saanut tutustua pakonomaisesti seksiin suhtautuviin heteroihin; niin naisiin kuin miehiinkin. Esimerkikinä olkoon maata kiertävä myyntimies, jolla on naisen syli (tai useampikin) suunnilleen joka kaupungissa, ja naispuolinen kampaaja, jolla on jatkuvasti kierrossa muutama mies.

Heteroiden kohdalla lihan himo ei ehkä ole niin läpinäkyvästi esillä, ja kaikenlaista pupuilua pettämisineen pyritään piilottelemaan. Tansseissa, yökerhoissa ja missä ikinä lihan värinä on kuitenkin todettavissa varsin ohuen hunnun takaa. Tuo huntu on käytöskoodisto ja tapakulttuuri, jossa etenkin naisella ei ole tilaa olla kovin suorasukainen, vaikka mies yrittäisikin.
  smo • 14.02.2016 10:01
smo: "Sen verran pitää tuohon seksiaddiktioon puuttua, että... olen kyllä saanut tutustua pakonomaisesti seksiin suhtautuviin heteroihin; niin naisiin kuin miehiinkin."

Heh, aina kun joku esittää että homo eroaa jollakin ikävällä tavalla heteroista, tulee gay-uskovainen selittämään että ihan samanlaisia ollaan. Myös gay-lahkon sisällä toimii sama tasapäistämisen reaktio - kun nahkahomojen piirissä alkoi aikoinaan hiv-tartunnat leviämään enemmän kuin muualla, nousi hirveä älämölö, että ei niin saa sanoa, vaikka totta se olikin. Ei saa osoitella - "me ollaan kaikki samanlaisia." Ja paskat ollaan.

Myös perversioiksi luokiteltava käyttäytyminen on homojen parissa yleisempää, perseseksi, nyrkkinainti, jättidildoilla reiän venytyksineen. Poppersin imppaus on monelle homolle pakkomielle yms.

Mutta jos esitetään että homo eroaa jotenkin myönteisellä tavalla heteroväestä, täällä ollaan heti samaa mieltä.

Hieman itsekritiikkiä please.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 12:43
Samoin. Hieman itsekritiikkiä omien johtopäätelmien esittämiseenkin.

Jaa mutta ihan unohdin... eihän miehen kiihoittuminen mustista pitsialusasuista naisen päällä ole mikään perversio. Sehän on ihan normaalia seksuaalista. Se luokitellaan sellaiseksi juu...
  smo • 14.02.2016 12:52
smo: "Jaa mutta ihan unohdin... eihän miehen kiihoittuminen mustista pitsialusasuista naisen päällä ole mikään perversio. Sehän on ihan normaalia seksuaalista."

Voi kauheeta sua, alat jo ihan villiksi heittäytyä... mutta et mitään pahempaa keksinyt?

Entäs homobaarien pimeät kopit joissa runkataan, nussitaan ja otetaan tuntemattomalta suihin? Heterojen ravintoloissahan on ihan sama meininki vai mitä?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 13:24
1965 ja Human omalla tavallaan tekevät ihan osuvia huomioita. Ei kannattaisi laimennella, vaan ruotia. Sisäisesti, koska muuten ruodinnan tekevät ulkopuoliset, jotka yleensä ovat juuri sitä, pihalla.

Lienee selvää, että esim. testosteroni ajaa ihmiset seksihakuisempiin toimintakuvioihin.

Heteromiehet pälyilevät alati potentiaalista parittelukumppania - ja tekevät siihen liittyviä huomioita ollessaan keskenään. Heidän vapaata toimintakuvioitaan estää tapakulttuuriin tallentunut biologinen tosiasia: naiselle seksiin on liittynyt huomattavasti suurempi satsaus. (potentiaalinen raskautuminen).

Miesten kesken tilanne on päin vastainen: kaksi ihmistä pikemminkin yllyttää toisiaan seksuaalisuuteen. Että homokuvasto on nykymitallakin erityisen seksitettyä lieneekin osin ihan luonnollista. Makuasioista puolestaan ei oikein voi kiistellä. ToF:n pyöreälihaksiset isonänniset miehet lienevät hassuja vaikkapa lad-suunnalta tarkasteltuina.

Mutta miksi testosteronista käyttäytymistä pitäisi arvottaa? Voipa jopa ajatella, että (turvalliseen) seksiin satsaaminen ja innovointi sillä saralla avaa sekin uusia kenttiä ihmiskunnalle.

Homojen lihallisuus näyttäisi tihkuneen myös heterojen maailmaan, vai kumminko päin? Paradoksaalisesti homomiehen kuvasto on saattanut vaikuttaa siihen, mitä nainen on alkanut ulkonäöllisesti odottaa miehessä? Hmm... Onko tämä nyt sitten sitä Troijan hevosena oloa, josta homoja saatetaan syyttää heterojen taholta?
  Yesman • 14.02.2016 13:38
1965: Heteropaikoissa lihallisten himojen purkautumiskaikaksi voi muotoutua vaikkapa vessa - jos kohta se on homopaikoistakin tuttua. Jos on erilliset panokopit, niin mukavuussyistä monet kenties suosivat niitä.

Yesman hieman valotti miehen ja naisen seksuaalisuuden eron biologista taustaa. Olisi ihan biologiset perustellut sille, ettei nainen niin helposti ole halukas parittelemaan ensi kohtaamisella kuin mies. Ja se näkyy tapakulttuurissakin. Ymmärtääkseni on myös yleisempää, että mies käyttää prostituoidun palveluksia todennäköisemmin kuin nainen.

Kuten jo aiemmin totesin, suhtaudutaan lihallisten halujen olemassaoloon ja niiden tyydyttämiseen avoimemmin homoympyröissä. Se ei kuitenkaan kerro ihan kaikka siitä, mitä ihmisten päissä liikkuu ja millaisena touhuna nämä aatokset toteutuvat ja missä.
  smo • 14.02.2016 13:57
1965: "Tompan työt esittävät kestokiimaista homomiestä."

Nimimerkki 1965 - ja miksei moni muukin - unohtaa nyt Tompan taiteen lähtökohdat; se oli alunperin pornografiaa, tosin hyvin teknisesti tehtyä, sillä olihan kyseessä ammattimaisen mainosgraafikon piirrokset. Piirrosten realistisuus myi ja Tomppa sai kahisevaa.

Viisikymmentäluvulla piirrokset olivat rehellistä pornografiaa. Tultaessa 90-luvulle postmodernismi teki tehtävänsä ja taiteeseen liittyvät konnotaatiot, eli vähemmistönäkökulma, teki Tompan piirroksista taidetta. 2000-luvulla pullistelevat homomiesten etumukset ovat taidetta siinä missä pyörillä kulkeva muovinen feministinen vagina, jonne voi kömpiä sisään. Näitä sitä sitten tiiraillaan skumppalasit kädessä taidenäyttelyn avajaisissa hillitysti aiheesta keskustellen :D

Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että alunperin piirrosten funktio oli kestokiiman nostatus lukijakunnassa. Melkoisen sokea pitää olla - ja immuuni Tom of Finlandin esteettiselle näkemykselle, jos tuo ei selviä ensisilmäyksellä piirroksista.

1965: "Tompan isomunaiset pellehahmot joutavat museoon."

Ja tilalle luurankomaisia, rimppakinttuisia twinksejä? Heteroseksuaalit eivät määrittele itseään samalla tavalla seksuaalisuuden kautta kuin "seksuaaliset vähemmistöt". Edellisestä johtuen seksuaalisuus on pakostakin freimillä jo pelkästä määrittelystä johtuen, mikä nostaa seksuaalisuuden (ainoaksi?) yhdistäväksi tekijäksi.

Sen lisäksi olen ollut huomaavinani, että koska seksuaaliset ja esteettiset preferenssit ohjaavat parinmuodostusta ja ylipäätään seuranvalintaa, karhut, nahkamiehet ja twinksit - vain muutamia mainitakseni - ovat vähintään yhtä kaukana toisistaan kuin homot ja heterot keskimäärin. Liikkuvat siis omissa piireissään, minkä olen huomannut ärsyttävät suuresti sitä joukkoa, joka puhuu "sateenkaarikansasta" ja mitä lie muita yhteishengen nostatuksia näitä onkaan olemassa. Helsingin baariskene näyttää sekin pirstoutuneen samojen rintamalinjojen perusteella.

Voidaan siis sanoa, että paradoksaalisesti seksuaalisuus on ongelma seksuaaliselle vähemmistöidentiteetille, mikä käy hyvin ilmi nimimerkin 1965 ulostuloista. Seksuaalisuus pitää tukahduttaa ja tuoda tilalle jokin outo poliittinen ryhmäajattelu, jonka alkuperä on yliopistojen (naistutkimuksen?) laitoksilla.
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 14:08
Yesman: "1965 ja Human omalla tavallaan tekevät ihan osuvia huomioita. Ei kannattaisi laimennella, vaan ruotia. Sisäisesti, koska muuten ruodinnan tekevät ulkopuoliset, jotka yleensä ovat juuri sitä, pihalla."

Tää on niin tätä. Vaikka tasapäisyyden ihannetta pönkitetää jatkuvasti, on liian usein pinnassa "me ja nuo" asetelma, jossa pihalla on tyhmät heterot.

"Lienee selvää, että esim. testosteroni ajaa ihmiset seksihakuisempiin toimintakuvioihin."

Entäpä jos homous ja perverssiys on peräisi neandertalinihmisiltä saaduista geeneistä:

www.hs.fi

"Heteromiehet pälyilevät alati potentiaalista parittelukumppania - ja tekevät siihen liittyviä huomioita ollessaan keskenään."

En ole huomannut tällaista ainakaan punttisalilla, jossa hyvin seksikkäitä muodostuneita naisia olisi kommentoitavaksi kaverien kesken.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 14:14
Elämää on punttisalin ulkopuolellakin... :)
  smo • 14.02.2016 14:17
smo: En ole missään tutustunut niin hyvin heteromiehiin kuin punttisalilla. Loistotyyppejä suurin osa. Mä treenaan salilla 4 x viikossa. Mutta lorvi sinä vaan kadulla tai baareissa, mä oon hyvässä iskussa vielä siinäkin vaiheessa, kun sinä läähätät eteenpäin rollaattorin kanssa homotutkaa säädellen :)
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 14:29
Aikamoisia yleistyksiä miesten ja naisten seksauaalisuudesta...
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 14:45
"Ei kannattaisi laimennella, vaan ruotia. Sisäisesti, koska muuten ruodinnan tekevät ulkopuoliset, jotka yleensä ovat juuri sitä, pihalla."

Kaikkia ilmiöitä voi ja pitää tarkastella tarkastella niin ulkopuolelta, kuin sisältäkin. Ulkopuolisten huomio on useinkin aika terävää kritiikkiä, jota muuten ei tulisi edes ajatelleeksi. Tässä oivallinen esimerkki siitä miten "normaalilta" kuulostavat ehdotukset kuulostavat eri kontekstissa:
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 14:58
Cadence: Kiitos mielenkiintoisesta vastauksestasi.

Olen kyllä ensisilmäyksellä ymmärtänyt Tompan duunit pornoksi, ja varsinkin 50-luvulla ne on varmasti olleet suosittua runkkumateriaalia juuri siksi, että yhtä tymäkkää valokuvamateriaalia ei liene ollut vielä olemassakaan. Ja juuri piirrosten epätodelliset fantasiahahmot myi, koska ne toteuttivat katsojien unelmia - "pääsispä edes kerran tuollaisen miehen kanssa..."

En ole vaatimassa tilalle rimppakinttuisia twinksejä, enkä mitään muutakaan, koska en itse homona tunne tarvitsevani erityisiä homotyyppejä tai samaistumishahomoja seksuaalisen identiteettini tueksi. Minusta heteromies (heteroporno) on sopivan seksikästä kiihotusmaterialia, jos sitä kaipaan. Homopornoon olen kyllästynyt jo kauan sitten.

"Edellisestä johtuen seksuaalisuus on pakostakin freimillä jo pelkästä määrittelystä johtuen, mikä nostaa seksuaalisuuden (ainoaksi?) yhdistäväksi tekijäksi."

Taidan olla erilainen kuin muut, mutta en yleensä ajattele ihmisten (miesten) seksuaalista suuntausta. Ihmiset ovat joko kiinnostavia tai sitten ei, suuntautumisesta huolimatta. Aistin kyllä monia heteromiehiä kohtaan tunteita, joita en voi koskaan toteuttaa, mutta osaan pitää ne sisälläni. Homomiestä kohtaan harvoin syntyy samanlaista, vilpitöntä ystävyyden ja läheisyyden tunnetta. Tunnen itseni uolkopuoliseksi.

En siedä käsitettä "sateenkaarikansa" enkä tunne kuuluvani siihen enkä mihinkään lokeroon tässä kontekstissa. En silti vaadi enkä itsekään halua tukahduttaa seksualisuutta, tai ole vaihtamassa sitä poliittiseen toimintaan. Uusi uljas Hercules ei tarvitse seinilleen mitään pysyvää muistutusta siitä että ollaan homopaikassa. Ihmiset tekee sen.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 15:53
"Vaikka tasapäisyyden ihannetta pönkitetää jatkuvasti, on liian usein pinnassa "me ja nuo" asetelma, jossa pihalla on tyhmät heterot."

Ja tääkin on niin tätä? "Me ja nuo" ja tyhmät heterot pihallaolijoina tuossa on omaa tulkintaasi.

"En ole huomannut tällaista ainakaan punttisalilla, jossa hyvin seksikkäitä muodostuneita naisia olisi kommentoitavaksi kaverien kesken."

Haha! Viettänet liikaa aikaa itseksesi tai heterojoukkojen ulkopuolella? Viimeksi tänäaamuna todistin salilla tilannetta, jossa kuntoilijamies crosstrainerillä ei millään malttanut olla vilkuilematta kyykkyjä tekevää "kanssasiskoaan". Vilkuilu ei suinkaan ollut sisaruksellinen ja pään kääntö toistui n. puolen minuutin välein ilman että tyyppi edes tuntui tajuavan mitä teki. :) Hetskumiehille naiselliset pakarat ja rinnat vaan antaa niin kivoja viboja, ettei kerta kaikkiaan voi olla katsomatta. Tietyllä tavalla aseista riisuvan viatonta. (Katsoa saanee, mutta ei koskettaa ilman lupaa).

"ToF-miehen" vastakohta ei taida olla twink, koska molemmat näyttäisivät olevan tarkkoja ulkonäkönsä suhteen omalla sarallaan? Vastakohdaksi esitin aiemmin ulkonäöstään ja muiden miellyttämisestä (erityisesti naisten) näennäisen piittaamattoman miehen, ehkäpä jotain lad-kulttuurin edustajan suuntaan... Ja jonka ympärillä silti hyörää jos ketä.
  Yesman • 14.02.2016 18:29
Yesman: No kerro ketä siellä pihalla on?

Joo, käyn salilla 4 x viikossa, ja olen harrastanut tätä jo kauan. Suosittelen kaikille muillekin. En ole väittänyt että kukaan hetero ei vilkuile naisia salilla. Sellaista varmasti tapahtuu, mutta ei niin silmiinpistävästi että kiinnittäisin siihen huomiota. Mutta minua tiirailevat homot olen pannut merkille. Pari (heteromaista) on tullut esittämään suihkussa tai pukuhuoneessa suoraan kiinnostuksensa. Molemmilla kerroilla reaktioni on ollut hämmennys, koska en osannut odottanut heiltä sellaista. Ne yhteydenotot lopahtivat nopeasti, ja molemmat kaikkosivat salita melko pian sen jälkeen. Ensimmäisestä en ollut kiinnostunutkaan, mutta toisesta olisin saattanut ollakin.

Komeita heteromiehiä en tuijottele sivusilmin salaa, mä meen juttelemaan niille ja tutustun heihin.

Treenin lisäksi teen duunia enenmmän kuin tarpeeksi. Ja kun alkoholi ei maistu, ei kiinnosta baareihinkaan läheä. Gay-baareissa olen ihan riittävästi vuosikausia rampannut, aivan liikaa. Se on siis nähty.

Mitä on lad-kulttuuri?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2016 18:57
Lad, tai "new lad" oli alunperin 1990-luvun Brittipop-ilmiöön liitetty työväen-ja keskiluokkaisten, feminismiin ja poliittinen korrektivismiin tympääntyneiden nuorten miesten alakulttuuri. Tästä uuden vuosikymmenen häpeilemättömästä "pojat ovat poikia"-ilmiöstä kirjoitti journalisti Sean O'Hagan 1993, joka myös nimesi ilmiön.
Lad-kulttuuriin on liitetty jalkapallohuliganismi, olut, miehille suunnatut lehdet kuten Loaded, musiikissa Oasis ja Blur, näistä jälkinmäinen bändi tosin hieman vastentahtoisena. TV:ssä "ladismi" näkyi esimerkiksi suomessakin nähdyssä Huonosti käyttäytyvät miehet sarjassa. Lad:n vastakkainen ilmiö lienee samoihin aikoihin Mark Simpsonin metroseksuaali, tosin nämä ilmiöt kulkevit osaltaan myös rinnakkain.

Homojen lad-kulttuuri näkyy esimerkiksi termeissä kuten "heteromainen", jota myös pidetään jonkinlaisena normina ja vastakohtana "homomaiselle". Lad-kulttuuria edustaa tavallaan karhumiesten "äijäkulttuuri". Scally Lad on oma homopornon alalajinsa, ladismiin voi tavallaan liittää myös lenkkari- ja muihin urheiluvaatteisiin ja releisiin keskittyneet fettarit.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 06:50
Kiitos xxx mainiosta kuvauksesta. Lad on kiinnostava kulttuurinen ilmiö, mutta se näkyy varmaan jossain Biritanniassa selvimmin, missä on selkeä luokkajako ja sitä myöten suuremmat tuloerot sekä enemmän massaa erilaisten ilmiöiden kasvualustaksi. Tunnen sympatiaa kyseistä suuntausta kohtaan, koska minuakin miellyttää tavallisuus, sillä tavalla, että ihminen on omaitsensä, sinut itsensä kanssa. Ulkonäön ja pukeutumistyylin suhteen rento linja on minun makuun, farkut, tennarit, verkkarit ja t-paita on aistikkaita vermeitä. Muutakin varustetta toki kaapista löytyy.

En osaa sanoa näkyykö kyseinen tyyli punttisalilla mitenkään, koska siellä on aina pukeuduttu pääosin tarkoituksenmukaisesti. Ja se on seksikästä, koska ihminen ja keho niiden vaatteiden sisällä unohtaa oman egonsa ja keskittyy poseeramisen sijasta intensiivisiin suorituksiin. Tietysti peilistä välillä katsellan omaa kroppaa, mutta se on vai itselle takoitettua peilausta. Partoja näkyi viime vuoden syksyyn asti, mutta sitten ne lähes katosi, eikä ne kaikille sopinutkaan, joillekin taas tosi hyvin. Myös viiksi-kampanja näytti parhaimmillaan hyvältä.

Karhuissa on liian paljon rapakuntoisia möhömahoja. En jaksa innostua ylipainoisesta miehestä joka on laiminlyönyt kehonsa. Silti pulska ja pyöräa mies voi olla söpöllä tavalla miehekäs ja aistikas.

Nyt-liitteessä on hyvä analyysi lad-kulttuurista:

nyt.fi
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 08:42
Kerron vielä punttisalikokemuksistani sen, etten ole koskaan yrittänyt iskeä siellä ketään, enkä edes vihjaillut kenellekään mitään sen suuntaista. Ja homoille tyypillisiä tuijotuksia en harrasta, enkä halua itsekään olla niiden kohteena.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 12:17
Ehkä siellä salilla käy muitakin kaltaisiasi, etkä vain tunnista heitä sateenkaariväeksi, koska: ennakkoasenteet ja stereotypiat.

Ja aiempaan liittyen: viime vuosien baaritteluni voi laskea yhden käden sormilla per vuosi, ja niistäkin vain osa on homobaarittelua.
  smo • 15.02.2016 12:35
Salilla käy vähän myös meikäläisiä, mutta ne ei ota kontaktia, eikä ne koskaan puhu heteromiehille mitään. Ne vaan tuijottaa, kuten homoilla on tapana. Enkä heiltä mitään kontaktia odotakaan.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 13:15
Nytin kuvailema Nu lad on puhtaasti muoti-ilmiö, joka vastustaa toista muoti-ilmiötä ("hipsterit"). Jos harrastaa ironiaa, voisi kai sanoa että Nu lad on post-"hipsterismiä" - alkuperäisen "aatteen" kanssa tällä Nytin povaamalla trendillä ei ollut juurikaan mitään tekemistä, ja ilmeisesti jäi Nytin toimituksen luomaksi trendiksi, kadulla tämä kierrätys ei juurikaan ole näkynyt - tosin tuo lienee juuri sen tarkoituskin. Muoti-ilmiönä homovinkkelistä kiinnostava kuitenkin kun halutaan olla huomaamattomia: takaisin kaappiin onkin trendikästä?

Salilta voin sanoa sen verran, että kyllä siellä vilkuillaansuuntautumisesta huolimatta. Ja ei vain vilkuilla, vaan tuijotetaan suoraan häpeilemättä kuka miksikin, toisten suorituksia, tekniikoita, vertailevat itseään toisiin tai pelkästään itseään tai vain koska laite tai painot vapautuvat - katseita on monenlaisia. Itseasiassa salilla on ikäänkuin lupa katsoa, se kuuluu asiaan: jotkut kyräilevät huomaamatta, toiset avoimemmin. Tosin katsomiseen liitty se, että pitää olla itse aktiivinen, voyeristi huomataan heti.

Homobaareihin verrattuna salilla katse on vapautunutta, ehkä se johtuu siitä että sali tilana on "sukupuolineutraali", siihen ei sisälly samanlaisia merkityksiä kuin esimerkiksi homobaarissa, jonne ollaan tultu tietoisesti pokamaan. Homobaareissa katse on rajoitettu, sitä väistellään, siihen liittyy pelko hylätyksi tulemisesta: pelätään osoittaa kiinnostusta juuri hylätyksi tulemisen pelosta.
Myös muut homobaarin "lainalaisuudet" rajoittavat katsetta ja kontaktien luomista, kruisaillaan ja odotetaan jos jokin vielä parempi osuisi kohdalle, katse on myös hyvä kohdistaa itsensä kaltaisiin - näin siis jos valomerkkiin on vielä aikaa. Homobaarissa rakkaus ensisilmäyksellä harvoin johtaa ensisilmäystä pidemmälle.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 13:17
Olen tehnyt gay-baareista seuraavan havainnon:

Olen monille tuttu naama johon vain harva on tutustunut, ja kun olen ollut poissa kapakoista kymmenisen vuotta, mua joskus moikataan kuin vanhaa tuttua vaikkei aikaisemmin olisi mitään kommunikointia ollutkaan. Se tuntuu siltä että niitä kaduttaa etteivät aikasemmin tajunneet lähestyä ;)

(myönnän että ennen olin vaikeammin lähestyttävä ja vihaisempi tapaus, tympiintynyt koko kuvioon)

Baareissa pitäisikin ottaa suorempaa kontaktia tuijottelun sijaan. Poseeraaminen on lopulta tylsää puolin ja toisin.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 14:12
"No kerro ketä siellä pihalla on?"

Esim. sellaiset, jotka lakkaavat tunnustelemasta ja tutustumasta ja sen sijaan tyytyvät vanhoihin tai muiden antamiin silmälaseihin. ;)

"..johon vain harva on tutustunut..."

Tuohon homomiesten seksivirittyneisyyteen palatakseni.. Ehkäpä jonkinlainen mittari tälle asialle tosiaan on se, että Suomessa meikäläisissä piireissä näyttäisi olevan huomattavasti helpompaa päästä pukille (tai poikakaverikandidaatiksi) kuin löytää kavereita. Mutta ehkä asia olisi samalla tavalla, jos vaikkapa heteromies etsisi itselleen ystävää heteronaisten seasta...

"Baareissa pitäisikin ottaa suorempaa kontaktia tuijottelun sijaan."

Tuijotteluun toteaisin, että sen ainakin voi sivuuttaa. Epäasiallinen koskettelu sen sijaan on sen verran kajoavaa, että siihen on pakko reagoida. Yleensä valitettavan negatiivisella tavalla, jotta asia tulee kerralla selväksi.

Mutta ei baari taida kaikkiaan olla toimiva paikka varsinaisten ihmisuhteiden luomiselle. Vähemmistön edustaja joutuu kai kumminkin vähän käyttämään sitä foorumia, joka on tarjolla...
  Yesman • 15.02.2016 17:43
Entä miten pitäisi suhtautua pakonomaiselta tuntuvaan muihin tutustumiseen?
  smo • 15.02.2016 17:59
Öö, kerro itse? Kun toit tällaisen aivan uuden teeman puun takaa?
  Yesman • 15.02.2016 19:31
Minulle pakonomainen tutustuja tuo mieleen tyypin, joka liimautuu kylkeen ja keskustelee väkisin niitä näitä. Enkä tarkoita sitä, että kanssani ei saisi tulla juttelemaan, kaikkea muuta. Odotan kuitenkin jonkinlaista herkkyyttä sen tajuamiseen, olemmeko tämän tutustujan kanssa mitenkään samalla aaltopituudella. Normaalitapauksessa tämä kyllä selviää parin repliikin jälkeen, ja fiksu ihmimen vetäytyy muille apajille aistittuaan että kiinnostus jutun jatkamiseen on täysin yksipuolista laatua. Pakonomainen tutustuja jatkaa esitelmöintiään siitä huolimatta, että hänen saamansa vastakaiku rajoittuu kovin yksitavuisiin virkkeisiin.
  Public eye • 15.02.2016 20:22
Pakonomaiset tutustujat kuulostavat hieman iäkkäämmiltä miehiltä, jotka yrittävät jutella matkoistaan? Ei siinäkään mitään pahaa liene. Vaikkapa vessaan tai tiskille poistuminen yleensä katkaisee epämieluisan tuokion.
  Yesman • 15.02.2016 20:33
"Suomessa meikäläisissä piireissä näyttäisi olevan huomattavasti helpompaa päästä pukille (tai poikakaverikandidaatiksi) kuin löytää kavereita."

Ystäviä löytää helpommin, jos on muutakin yhteistä kuin seksuaalisuus, monille homoille tämä on ainut yhdistävä tekijä. Ehkä siksi homoille seksuaalisuus on usein ylikorostunutta ja yhdistävät asiat ilmenee eri alakulttuureissa. En tiedä tiedä mitkä ovat Yesmanin mainitsemat piirit, mutta kyllä seksin saanti on usein hankalampaa kuin sen antaminen... :-) Tämä riippuu tosin miltä näytät ja kuinka korkealle/tai matalalle olet asettanut rimasi, kuinka pitkällä ilta ja humala on...
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 20:46
Public eye, Kun sanoin "Baareissa pitäisikin ottaa suorempaa kontaktia tuijottelun sijaan", en tarkoita juuri seksiseuran vonkaamista vaan normaalia kommunikointia, vapaata jutustelua. Toisaalta monet homot kuvittelee olevansa niin uniikkeja tai ainutlaatuisia, että heillä pitäisi olla rinnassa lappu jossa lukee sopivat keskustelunaiheet, ettei vaan kukaan tule möläyttämään ihan mitä tahansa. Suurin osa porukasta on yksin ja mykkänä, välillä paikkaa vaihtaen, kun poseerausasento alkaa puuduttaa. Eräskin salilta tuttu homo, joka ei salilla puhu mitään, mutta baarissa kävelee ihan vierestä mun ohi (että huomaisin), ja se on hänen yhteydenotto tai "aloite" johonkin. Säälittävää.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 15.02.2016 20:56
Olen viimeksi mennyt baariin yksin (ovesta sisään tai tietämättä siellä olevan odottamassa seura tai seurue) noin 13 vuotta sitten.

En ota baarissa lainkaan kontaktia ihmisiin, joita en valmiiksi tunne. Enkä ole tyrkyllä. Toki antaudun juttelemaan tuntemattomankin kanssa, jos tällä on asiaa. Itselleni baari on vähän huono jutusteluympäristö, kun aikanaan töissä vähän pilasin korvani, omaa tyhmyyttäni; meluisassa ympäristössä en oikein tahdo saada selvää muiden puheesta.

Jos oman seuran/seurueen kanssa ei juuri ole aktiivista seuranpitoa, kovin mielelläni tarkkailen tapahtumia ja ihmisten edesottamuksia. Joskus saatan jopa vetäytyä tarkkailuasemiin ja jättää seuran seurustelemaan muun seuran kanssa. Minun tapani olla ja viihtyäkin.

***

Kärjistäen: jos homobaareissa hyörivät homomiehet on arvioitu lähes kelvottomiksi, ja vaikkapa kuntosaleilla pumppaavat heteromiehet ovat kelpoja, niin... tämä asetelma herättää minut miettimään, että mitä odotuksia miesten suhteen sitten on?
  smo • 16.02.2016 07:43
smo: "Kärjistäen: jos homobaareissa hyörivät homomiehet on arvioitu lähes kelvottomiksi, ja vaikkapa kuntosaleilla pumppaavat heteromiehet ovat kelpoja, niin... tämä asetelma herättää minut miettimään, että mitä odotuksia miesten suhteen sitten on?"

Tuon asian kanssa olen saanut painiskella koko aikuisikäni. Onneksi olen tottunut elämään ja asumaan yksin, enkä tunne itseäni yksinäiseksi. Aika ei käy pitkäksi ja tekemistä riittää. Miehen olemus ja vartalo vetää silti puoleensa enemmän kuin naisen, mutta enpä usko että koskaan vakituista miessuhdetta löydän, vaikka ihan ok näköinen olenkin. Toivottavasti tämän ristiriidan voi kääntää hyvää tuottavaksi moottoriksi, vaikka taiteen yms. luovan tekemisen kanssa.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 16.02.2016 11:17
smo: "Ehkä siellä salilla käy muitakin kaltaisiasi, etkä vain tunnista heitä sateenkaariväeksi, koska: ennakkoasenteet ja stereotypiat."

Voi ollakin että samoin tuntevia löytyykin, mutta silloin on melko varmasti kyse biseksuaalisesta kaverista jolla nainen seurustelu- tai elämänkumppanina. Asia käy silloin tällöin toki mielessä, eli ehkä sieltä jotain irtoaa minulekin. Mutta selvää on, etten halua olla "kolmas pyörä" kenenkään suhteessa.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 16.02.2016 12:47
Kysymys nimimerkille 1965: Kai olet niille mahtaville hetero-salikavereillesi kertonut olevasi homo? Oletan että et niin teepä se ja ääni kellossa voi muuttua mahtavuudesta aika radikaalistikin.
  1975 (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2016 13:15
Heh... en ole kertonut eikä ole aikomustakaan kertoa. Mun seksuaalisuus ei kuulu heille eikä kenellekään muulle. Punttisalilla treenataa ja jutellaan mukavia. Se riittää.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2016 15:20
Kukaan ei puhu seksistä tai seksualisesta suuntautumisesta meidän salilla, ei saunassa eikä missään. Mulla on tästä paikasta pitkä kokemus. Te saatte olla asiasta mitä mieltä haluatte, mutta se ei muuta mun kokemusta miksikään muuksi. Jokus 90-luvulla eräällä helsingin keskustan salilla oli aika levotonta, yksi mies seisotti munaansa suihkussa mun nähden ja toinen saunassa, siinä kaikki. Satoihin salikäynteihin nähden se on mitättömän vähän. Ja koska en käy enä keskustan saleilla, voi siellä tilanne olla toinen.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 18.02.2016 17:37
Oletko 1965 koskaan ajatellut kun et selvästi miltään tyytyväiseltä saati onnelliselta vaikuta että tämä herkeämätön kielteisyys ja sisäistetty homofobia eivät ehkä ole sinulle niin hyväksi kuin luulet?
  1975 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 10:53
1975, olet saanut väärän kuvan minusta. Mulle kelpaa hyvin mies elämänkumppaniksi jos sellainen löytyy ja tuntuu sopivalta. Olen silti tällä hetkellä ihan tyytyväinen elämääni. Ykin asuminen ja eläminen ei ole minulle ongelma. Ajattelit että parantuisin sun kuvittelemista vaivoista jos lähtisin sateenkaariporukan mukaan ilmapallo-marssille, vai mitä sä pyrit?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 12:47
Tyytyväinen ihminen harvemmin esiintyy niin hyökkäävästi kuin sinä ja tuntee tarvetta aloittaa ja roikkua nettisodissa. En ota kantaa ilmapallo-komenttiisi koska asenteenasi on Minä = Oikeassa, Muut = Väärässä. Se on loputon suo.
  1975 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 14:04
1975: "Minä = Oikeassa, Muut = Väärässä. Se on loputon suo."

Älä vedä hernettä nenääsi joutavanäipäisyyksistä. Mukavaa viikonloppua Sinullekin ;)
  1976 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 14:22
Minusta tässä ollaan kiinnostavan äärellä.

Homojen erilaisia realiteetteja lienee mahdollista ruotia ilman pohdintaa hankaloittavaa kärhämää?

Minusta on tervetullutta, jos homomiesten kuvasto laajenee kattamaan myös sitä laitaa, joka on vähemmän avoin eikä niin tunnistettavissa. Naisten sijaan selkeämmin miehiin samaistuvat homomiehet lienevät vasta tuloillaan yleiseen tietouteen?

Yhtä kiinnostavaa on ruotia "viehätyksen lainalaisuuksia" homojen keskuudessa. Etsiikö homomies todellisuudessa itselleen heteromiestä? Ja jos näin on, onko hän tuomittu ikuiseen epäonneen seksin ja parisuhteen kanssa, kuten 1965 näyttää esittävän?
  Yesman • 19.02.2016 17:22
Yesman, en etsi itselleni heteromiestä, mutta tykkään heidän seurasta mm. salilla. Tämä on ehkä vähän samanlainen kuvio mitä naisen ja homomiehen välillä on. Eli kyse on seksuaalisista panineista vapaa kaverisuhde. Toki homo- ja heteromiehen välillä voi kipunointia olla (ainakin homon puolelta), mutta ne pysyy poissa ihan itsestään, kun tietää että se ei ole mahdollista. Ja nämä "varmat" heterot on juuri niitä mukavimpia heppuja. Ei voi mitään, mutta minua tämän kaltainen kaveruus viehättää.

Saan kyllä tylsää (ukm/bi/gay)irtoseksiä jos haluan, mutta hakusessa on oma homomies ja elämänkumppani. Ehkä löydän tai enkä en löydä sellaista, mutta mitä sitten. Elämä voi muutenkin olla rikasta ja monipuolista. Eikä seksi ole minulle koskaan ollut ykkösasia. Jos en katsele netistä pornoa, voi mennä monta viikkoa etten muista koko seksin olemassaoloa.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 18:31
Tuota... heteronaisen ja homomiehen kaveruus perustunee kyllä pikemminkin siihen, että he ovat tavallaan "samalla aaltopituudella", eli molemmat kiinnostuneita miehistä. Samoin tällaiseen kaveruuteen kuuluu kai useimmiten molemminpuolinen avoimuus omasta seksuaalisuudesta ja sen hyväksyminen. Toki seksuaalisia paineita saattaa jossain vaiheessa ilmetä heteronaisen suunnalta, mutta kilpailuasetelmaa kohteiden valloittamisessa ei juuri pääse syntymään, toisin kuin vaikkapa kahden heteronaisen tai kahden homomiehen välillä.

Homomiehen ja heteromiehen välinen kaveruus taas perustunee johonkin aivan muuhun kuvioon ja osapuolten motiivit saattavat olla keskenään varsin eriävät, varsinkin jos kaveruussuhde perustuu hetero-oletukseen.
  Public eye • 19.02.2016 18:53
Mietin itse samaa, heteronainen-homomies suhteesta. Mutta samalla aaltopituudella voi olla niin monesta muustakin asiasta kuin seksistä. Homon kanssa seksualisuus ampuu pintaa välittömästi tavatessa. Olen tavannut ja tutustunut saleilla myös bi-seksuaaleihin ja naisesta eronneisiin miehiin, mutta ne suhteet alkaa ja loppuu seksuaalisen tutkailuun, eli sen yden asian vääntämiseen. Jos kyseiset miehet ei kiinnosta minua seksuaalisesti, on seurauksena usein loukkaantuminen ja kaveruuden viileneminen. Se on masentavaa, ja satuttaa molempia. Olen monta kertaa miettinyt, jos minulla olisi painonappi jolla voin poistaa koko seksuaalisuuden tietoisuuden itsestäni, olisin painanut sitä nappulaa jo monta kertaa.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 19:11
Niin, tuota, tarkoitan toki miestä, jonka ominaisuuskirjo on suuremmalla todennäköisyydellä löydettävissä heterojen joukosta... (eli homomiehen silmä on viritetty etsimään samoja ominaisuuksia miehessä, joita heteronainen etsii ja ne ominaisuudet ovat löydettävissä homojen joukosta harvemmin?).

Mutta ehkä tämä vain pohjaa lukumääriin. (Koska homoja on vähemmän, myös variaatiota on vähemmän... ja kumppanikandedaatteja erityisen.)
  Yesman • 19.02.2016 19:19
"Naisten sijaan selkeämmin miehiin samaistuvat homomiehet lienevät vasta tuloillaan yleiseen tietouteen?"

Tästä homotyypistä ei nyt vielä käsittääkseni tehty homovitsiä, niin ehkä on niin, että "miehiin samaistuvat homomiehet ovat tulossa yleiseen tietoisuuteen". Homojen näkyvyys, myös heidät itsensä mukaan on, joko leikittelyä yltiömaskuliinisuudella (nahkamies) tai feminiininen, naisiin "samaistuva" negatiivisen latauksen saisällään pitävä stereotypia - tai homovitsi. Näitä ovat Pridet ja tositeeveet pullollaan, jokavuotinen valitus alkaa siitä miten "normaalit" homot eivät ole koskaan framilla. Miten näkymättömyys voi olla näkyvää, tai edes kiinnostavaa esimerkiksu uutisen tai tositeeveen kannalta? Tietenkin poikkeuksiakin löytyy. Tähän näkymättömyyteen liittyy tietynlainen ansa sinänsä, että homojen on aina, jossain tapauksissa vieläkin, omattava tietynlainen näkymättömyys turvatakseen "selustansa". Avoimuus on tulkittu hyvin räikeaäksi (flamboyant) olemiseksi, usein teatteriksi ja jollain tavalla epäaidoksi. Samalla tämä "teatraalinen" näkyvyys on leimannut koko homopopulaation, kuten Human väittää, "valheellisesti". Uskoakseni tämä on jonkilainen optinen harha kun katsoo asiaa vain yhdestä vinkkelistä. Itse en näe ongelmaksi niinkään "naisiin samaistumista" vaan maskuliinisuuden ylikompensoinnin.

"- - - heteronaisen ja homomiehen kaveruus perustunee kyllä pikemminkin siihen, että he ovat tavallaan "samalla aaltopituudella", eli molemmat kiinnostuneita miehistä."

Tämä lienee myytti, itse en ole kyllä huomannut minkäänlaista hengenheimolaisuutta heteronaisten kanssa. Tosin olen kyllä ystävystynyt heidän miesystäviin, heistä on tullut toisinaan jopa läheisempiä kuin näistä naispuolisista ystävistäni. Tämä siis ihan platonisessa mielessä, vaikka olenkin saanut naisystävältä luvan ja tämän mieheltä ehdotuksen. Ehkä olen vain niin vastustamaton?

"Homon kanssa seksualisuus ampuu pintaa välittömästi tavatessa."

Useimminkaan homoilla ei ole muuta yhteistä kuin seksuaalisuus, ja tästäkin on monta eri tulkintaa. Harvemmin piikaporukassa muusta puhutaan kuin panemisesta, kuka milloinkin kenen kanssa ja miten jne.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 19.02.2016 22:34
”jos lähtisin sateenkaariporukan mukaan ilmapallo-marssille”

Rohkeasti vaan sieltä kaapista ulos, se olisi sinulle vapauttava kokemus.
Siitä muistuikin mieleeni, että jo 34 vuotta sitten osallistuin vuosien 1982 ja 1983 (1984?, pitää varmistaa) Homoseksuaalien Vapautuspäivien kulkueisiin, ja aion tietenkin osallistua myös tulevan kesän pridekulkueeseen/-kulkueisiin.

Eräs tuttavani otti 1980-luvun Vapautuspäivien kulkueista järjestelmäkameralla suuren määrän värikuvia. Hän on asunut jo kymmeniä vuosia muualla, enkä ole hänestä mitään kuullut, mutta jos hänet löydän, yritän saada luvan julkaista edes joitakin kuvia.

Kommenttia muokattu: 20.02.2016 klo 06:39
  Havainnoija • 20.02.2016 00:33
xxx: "Tämä lienee myytti, itse en ole kyllä huomannut minkäänlaista hengenheimolaisuutta heteronaisten kanssa. Tosin olen kyllä ystävystynyt heidän miesystäviin, heistä on tullut toisinaan jopa läheisempiä kuin näistä naispuolisista ystävistäni. Tämä siis ihan platonisessa mielessä, vaikka olenkin saanut naisystävältä luvan ja tämän mieheltä ehdotuksen. Ehkä olen vain niin vastustamaton?"

Heh... minulla on samoja kokemuksia :)

Havainnoija: "Rohkeasti vaan sieltä kaapista ulos, se olisi sinulle vapauttava kokemus."

En keksi yhtäkään syytä lähteä marssimaan, enkä julistaa homouttani kenellekään. On aika törkeetä väittää että olen kaapissa, koska en koe siellä olevani. "Kaapissa/kaapista ulos" on leimaamista kuten top/btm määrittelyt joita en voi sietää. Homot amputoi tosiltaan ihmisyyden ja itsemääräämisoikeuden paloittelemalla itsensä ja toisensa monin tavoin.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2016 09:03
Miksei täällä ole kunnollista keskustelupalstaa jonne myös ei-rekisteröityneet voisiva avata keskusteluja kiinnostavista aiheista ja kommentoida niitä?
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2016 09:35
Minä olin mukana pride-kulkueissa kovinkin aktiivisti vuosituhannen vaihteen nurkilla. En niinkään julistamassa homouttani kenellekään, mutta halusin olla mukana ilmaisemassa, että hlbti-vähemmistöihin kuuluville kuuluu yhteiskunnassa yhdenvertainen asema - eikä kenenkään hlbti-vähemmistöihin kuuluvan tarvitse ajatella olevansa yksin vähemmistöön kuulumisensa kanssa. Olihan siinä tietysti taustalla ajatusta hengennostatuksesta, mutta kaapistatulot tapahtuivat ihan muissa yhteyksissä. Minulle ikimuistoisin Helsinki Prideista lienee ollut vuosi 2004 ( ranneliike.net ), jolloin kaatosateessa järjestettyssä kulkueessa oli maksimissaan parisataa osallistujaa.

Viimeiset kymmenisen vuotta olen lähinnä valokuvannut kulkueita, toki ihan kulkueen liepeillä ja satunnaisesti matkassakin. Viime vuonna oli vuoteen 2004 viitaten lähes yhtä ikimuistoista katsoa ja kuvata 25 000 osallistujan pride-kulkueen runsaan tunnin kestänyttä ohimarssia ( ranneliike.net ). Osallistujista iso tuskin määritteli itseään kuuluvaksi mihinkään seksuaali- tai sukupuolivähemmistöistä - vaan olivat kulkueessa kertomassa ajan olevan kypsän yhdenvertaisuudelle.

Ensi kesänä Helsingissä järjestetään Priden kanssa samaan aikaan hlbti-urheilutapahtuma EuroGames. Saattaa olla uudelle Herculle ja muillekin baareille tuo viikko varsinainen kultakaivos.

***

Ilmainen rekisteröityminenhän ( oma.ranneliike.net ) tuskin on ongelma, jos on halu osallistua keskusteluun ( ranneliike.net ). Ilman rekisteröitymistä toimiva foorumi ei kuulosta esimerkiksi moderoinnin kannalta realistiselta vaihtoehdolta.
  smo • 20.02.2016 09:49
"Miten näkymättömyys voi olla näkyvää, tai edes kiinnostavaa esimerkiksu uutisen tai tositeeveen kannalta?"

Poikkeusyksilö toki yleensä herättää huomiota, mutta kyse on tasapainosta. Ehkäpä sitä mukaa kun homoseksuaalisuus asettuu tukevammin normin sisäpuolelle, saavat tulevat sukupolvet arkipäiväisempiäkin kokemuksia homoudesta.

Heteropuolella julkisuuden hahmojen vastapainoksi tunnetaan arkisempia äitejä, isiä, mummoja, vaareja, valmentajia, opettajia jne.

On dokumentteja, jossa homous asettuu samaan asemaan kuin heterous. Se käy ilmi sivulauseista, hyvänyönsuukon saajasta jne. Joissain (kummalliseti tiensä Suomen televisioon löytävissä) pohjoismaisissa realityissä saattaa nähdä reippaita villapaitaisia vaeltajia, maatilan kunnostajia, erakkoja, matkaajia tms. samansukupuolisessa asetelmassa.

"Avoimuus on tulkittu hyvin räikeaäksi (flamboyant) olemiseksi, usein teatteriksi ja jollain tavalla epäaidoksi."

Tavallaan näin on ehkä aiemmin ollutkin. Homoja syrjivinä aikoina suurin osa "avoimista" homoista on ehkä valikoitunut asemaansa. He ovat saattaneet olla sellaisia, jotka eivät ominaisuuksiensa puolesta ole menneet aikansa keskimääräisestä miehestä ja ovat jo lähtökohtaisesti "ulkona", eikä mitään hävittävää näin enää ole ollut. He ovat saattaneet olla myös sellaisia, jotka eivät ole halunneet mennä aikansa keskimääräisestä miehestä ja tämä asenne on myös saanut aikaan tiettyjen ominaisuuksien (yli)korostamista.

Varmasti viimeistään 70-luvulta lähtien USA:ssa on ollut avoimesti homoja "taviksiakin", mutta huomio on kiinnittynyt paratiisilintuun.

"Itse en näe ongelmaksi niinkään "naisiin samaistumista" vaan maskuliinisuuden ylikompensoinnin."

En tiedä, voiko tässä puhua ongelmista, mutta yleensä aina rehellisyys ja totuus on kiinnostavaa. Voinee samaistua, ja sitten voi ylikompensoida tai esittää. Kun tässä keskustelussa on vähän tultu homoseksuaalin kuvastoon, niin juuri se "maastoutuva" on kuvastosta perinteisesti loistanut poissaolollaan. Asia saattaa olla muuttumassa. Ja se on kiinnostavaa tämänhetkiseen verrattuna.
  Yesman • 21.02.2016 09:09
"sitä mukaa kun homoseksuaalisuus asettuu tukevammin normin sisäpuolelle, saavat tulevat sukupolvet arkipäiväisempiäkin kokemuksia homoudesta."

Arvelisin kuitenkin, että se on juurikin se "normi" tavishomo, jonka yleisemmin kohtaa niin baareissa kuin sukujuhlissa, on enemmän ja laajemmin läsnä, kuin nämä julkisuudessa esiintyvien kaltaiset ns. räiskyvämmät tapaukset? Homoseksuaalisuuden arkipäiväistyminen näkyy niin avioliiton avautumisessa kuin adoptiokeskusteluissa, kuin uusien sukupolvien "huolettomuudessa" suhteessa homoseksuaalisuuteen. Uskaltaisin väittää että tämä murros on jo tapahtunut varsinkin länsimaissa.
Ehkäpä tulevaisuudessa tosiaankin näemme teeveestä homoja kotiäitejä, isiä, mummoja, vaareja ja valmentajia loputtomien homo-hottisten sijaan. Hyvä niin. Itselle sillä ei ole sinänsä merkitystä, näen ihan tavallista arkea ihan tarpeeksi arkenakin, että en tunne siihen tarvetta mitenkään samaistua erikseen.

"Varmasti viimeistään 70-luvulta lähtien USA:ssa on ollut avoimesti homoja "taviksiakin", mutta huomio on kiinnittynyt paratiisilintuun."

1970-luvulta lähtien huomio on kiinnittynyt näihin "paratiisilintuihin" hyvinkin negatiivisesti, tosin ilmiönä tämä ei ollut uusi. Lesbot hyökkäsivät drag-queeneja vastaan, nahkakloonit korostivat maskuliinisuutta. Jenkeissä yritettiin jopa kieltää Stonewall kapinoiden alottajien osallistuminen Prideen, Englannissa polari ja siihen liittynyt kulttuuri painui lähes unohduksiin vanhoillisena ja leimaavana. Sama problematiikka on esillä vieläkin.
Luulen kuitenkin, että tavishomoja on aina ollut enemmän tai vähemmän "avoimesti", suurin osa homoista on hyvinkin introvertteja. Kuinka "rehellisiä tai totuudenmukaisia" he ovat tässä tavallisuudessa, on eri asia. Itse en ole vieläkään tavannut ketään "tavallista" ihmistä. Mielestäni kaikki ovat jotenkin omalla tavalla kummallisia, vähän niinkuin erään tavaratalon ärsyttävässä hokemassa.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 21.02.2016 11:44
Havainnoija: "Rohkeasti vaan sieltä kaapista ulos, se olisi sinulle vapauttava kokemus."

Tuon kaltainen henkinen painostus kuuluu menneisyyteen. Tulee mieleen aika, jolloin sanottiin "olet meidän puolella, tai olet meitä vastaan", kuin kaksinapainen maaliman järjestys, jossa taistolaisuus viihtyi kuin kotonaan. Itsensä uhraaminen aatteen nimissä, yksi kaikkien puolesta jne.

Mua ei kiinnosta kenenkään seksuaalisuus. Eli jättäkää ihmiset rauhaan. En katsele marssejanne kadun varsilla enkä televisiosta. Minua ei kiinnosta gay-kuorot, gay-urheilutapahtumat, gay-jumalat eikä gay-baarit. Kaapista ulos tuleminen tekee ihmisestä avoimen taulun, kun salaisuuden verho vetäistään syrjään. Samalla jotakin katoaa lopullisesti, eikä tilalle tule mitään. En halua mitään leimaa itseeni. Jokainen saa itse kokea minut miksi haluaa. Tiedän monta homoa jotka katuvat ulos tuloaan. Siitä ei ole ollut heille mitään muuta kuin haittaa. Täällä kuitenkin paasataan päinvastaista. On ihan eri asia olla homona joku Antti Holma, joka jo työkseen voi esittää mitä tahansa, koska on näyttelijä. Siinä pelleilijän roolissa katsoja on aina vähän jäljessä. Toisin on tavallisen duunarin staattisessa työympäristössä, jossa ihmistä luokitellaan kaiken aikaa. Kaapista ulos tulemisen "vapauttava kokemus" on kuin tatuointi naamassa josta ei koskaan pääse eroon.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 21.02.2016 12:44
Itsehän en ole maanittelemassa ketään kaapista ulos, mutta omalla kohdallani avoimuus asian suhteen pitää huolen mm. siitä, ettei tarvitse miettiä tahatonta paljastumista ja selän takana tapahtuvaa juoruilua aiheesta. Ei homonaamaksi "tatuointi" ole ainakaan omalla kohdallani ollut ongelma.
  smo • 21.02.2016 12:57
"Arvelisin kuitenkin, että se on juurikin se "normi" tavishomo, jonka yleisemmin kohtaa niin baareissa kuin sukujuhlissa, on enemmän ja laajemmin läsnä, kuin nämä julkisuudessa esiintyvien kaltaiset ns. räiskyvämmät tapaukset?"

Sitä useammin tavishomoa kohtaa olohuoneessaan, sukujuhlissa, saunailloissa, kutsutilaisuuksissa mitä normatiivisemmaksi samansukupuolinen kumppani arvioidaan. Mitä tavallisempaa sellaisen tuominen avoimesti keskusteluun tai fyysisesti paikalle on, sitä useammin sitä tapahtuu. Sitä tarkoitin arkipäiväisemmällä kokemuksella homoudesta. Ja se on toden teolla vasta tulevaa maailmaa.

"Uskaltaisin väittää että tämä murros on jo tapahtunut varsinkin länsimaissa."

Ainakin ehkä alle 30-vuotiaiden joukossa urbaaneilla seuduilla. Realiteetit vaihtelevat. Esim. Suomessa tällaisia keskittymiä on 3 kpl. Suurin osa suomalaisista asuu edelleen seuduilla, joissa homoseksuaalisuus ei ole normatiivista. Samoin on globaalisti.

"Luulen kuitenkin, että tavishomoja on aina ollut enemmän tai vähemmän "avoimesti", suurin osa homoista on hyvinkin introvertteja."

Introvertti tavishomo ei hevin outanne itseään. Samalla muut introvertit tavishomot eivät saa helposti vertaistukea tai "kasvupohjaa" itsetunnolleen. Ja sama introvertti tavishomo on homokuvastossa aliedustettuna.

"Kaapista ulos tulemisen "vapauttava kokemus" on kuin tatuointi naamassa josta ei koskaan pääse eroon."

Niin, paradoksi jälleen. Mitä suurempi massa on kaapissa, sitä harvemmin eri väestönosat saavat kokemuksia homoista. Mitä vähemmän on kokemusta homoista sitä suurempia ovat ennakkoluulot ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä pysytään kaapissa. Paikoitellen tämä noidankehä on alkanut keriytyä toiseen suuntaan. Mutta realiteetit vaihtelevat. Pidän kyllä esim. A.-P. Liukkosta sankarina - vaikka olen tietoinen siitä, että yksilölajia harjoittavan parimetrisen olympiamitalistin on helpompi tulla ulos kaapista kuin esim. joukkuelajia harjoittavan vähemmän katsetta kestävän rivipelaajan. Tai sellaisen, joka elää pienen variaation ja muuttumattomien kaavojen keskellä.
  Yesman • 22.02.2016 18:49
"Sitä useammin tavishomoa kohtaa olohuoneessaan, sukujuhlissa, saunailloissa, kutsutilaisuuksissa mitä normatiivisemmaksi samansukupuolinen kumppani arvioidaan."

- Ööö, täh? Edelleen suurin osa homoista on ihan taviksia, erikoisinta heissä lienee suuntautuminen, ja sekään niin erikoista ole.

"Ja se on toden teolla vasta tulevaa maailmaa."

- En usko. Vaikka käsitykset homoseksuaalisuudesta olisivatkin muodostuneet esimerkiksi vitsien tai sketsiohjelmien karikatyyreistä, realistiset käsitykset ovat muodostunut ystäväpiirin tai sukulaisten ulostuloista. Kaikkina aikoina. Myös tasa-arvoinen avioliittokeskustelu on tuonut uuden tavan arvioida samaa sukupuolta olevien suhteiden merkitystä.

"Ainakin ehkä alle 30-vuotiaiden joukossa urbaaneilla seuduilla."

- Tätä ei ole syytä mitenkään vähätellä.

"Introvertti tavishomo ei hevin outanne itseään."

- Introvertit ovat introvertteja, suuntautumisesta huolimatta.
Homo voi olla täysipäinen homo ilman "outtausta". Usein jopa enemmän "täysipäinen", kun ei anna suuntautumisen hallita elämäänsä. Suurin osa hyväksynnästä on hiljaista hyväksyntää, ilman että siitä on tarvetta puhua tai kertoa. On aikasmoista itsesyrintää ajatella, että olisi vain yksi tapa olla sinut oman seksuaalisuutensa kanssa, tai että avoimuudella olisi jotenkin määrätyt geolpoliittiset rajat. Erot suhtautumisessa näkyvät ehkä aluella, joissa uskonnollisuudella on vahva merkitys.

"Kaapista tulemisen vapauttava kokemus" voi olla julkisuuden henkilölle myös rajoittava tekijä, kaikkea mitä hän tekee arvioidaan hänen seksuaalisuutensa kautta. Harvemmin puhutaan heterotaiteilijasta, laulajasta tai vaikkapa hetero-olympiavoittajasta?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 23.02.2016 07:27
Noniin, nyt tämä keskustelu näyttää sumentuvan kielenkäytön eroihin ja luetun ymmärtämiseen.

"Edelleen suurin osa homoista on ihan taviksia, erikoisinta heissä lienee suuntautuminen, ja sekään niin erikoista ole."

Ehkä. Ei voi tietää. Mutta ei mennä tähän.

Joka tapauksessa "tavan tallaaja" saa "tavallisesta" homosta sitä mukaan avoimia, arkipäiväisiä kokemuksia, mitä normatiivisemmaksi homoseksuaalisuus tulee. Kun homo kokee oman parisuhteensa normatiiviseksi, tuo hän sitä esiin vastaavalla tavalla kuin tuo heterokin. Ja mitä enemmän hän tuo sitä esiin, sitä useammin ympäristö saa jokapäiväisiä kokemuksia samansukupuolisuudesta. Yhtä lailla tällaisia tulevaisuuden arkikokemuksia voivat olla: mies vislaa miehelle, supina työpaikkaromanssista koskeekin kahta naista, pikkujouluissa flirtti tapahtuukin avoimesti kahden miehen välillä jne. jne.

Kun uusi avioliittolaki astuu voimaan, on jälleen otettu yksi askel siihen suuntaan, että homous on normia. Siitä eteenpäin esim. sellainen, joka sanoo ääneen vastustavansa homoseksusaalisia parisuhteita on tavallaan Suomen lakia ja "virallista suomalaista käsitystä" vastaan. 30 vuotta eteenpäin ja Pihtiputaallakin pukuhuonekeskusteluissa, salibandytreeneissä, jne. saattaa esiintyä samansukupuolinen puoliso, eikä kukaan kohota kulmiaan.

"realistiset käsitykset ovat muodostunut ystäväpiirin tai sukulaisten ulostuloista. "

Tämä olisi juuri sitä arkipäivän kokemusta homoudesta. Ja mitä enemmän homous on normia, niin sitä useammin homoutta myös tuodaan arjessa esiin ympäristön ihmisille. Sitä matalampi on kynnys esim. ulostuloon. Jne. Kunnes lopulta ulos ei tarvitse erikseen tulla.

"Homo voi olla täysipäinen homo ilman "outtausta"."

Emme puhuneet täyshomoudesta, vaan puhuimme avoimuudesta ja siitä, minkälainen kuvakavalkadi homosta miehestä tämän myötä esitetään tai millaisena se keskimäärin hahmottuu ihmisten mielissä. Tällä hetkellä tuo kuvakavalkadi taitaa sikäli olla vino, että siinä dominoivat kaikki muut paitsi ne "tavishomot". Itse lisäsit tavallisuuteen introverttiyden, joka Suomessa onkin miehen normi. (Asia muuttumassa). Jos tavallinen suomalainen mies on keskimäärin (Euroopan tasolla) hiljaisempi, sosiaalisuutta korostamaton, asiakeskeinen ja tunteita näyttämätön, niin tavallinen homo on sitä myös. Sellainen ihminen ei liiemmin itsestään toitottele suuntaan tai toiseen ja näin ympäristö ei hänestä liiemmin tiedä eikä hän homouttaankaan hevin julki tuone. Ja näin hän helposti puuttuu myös homouden kuvastosta, jota dominoivat näkyvämmät hahmot. Samaan aikaan tuo hiljainen, tavallinen suomalainen mies esiintyy kadulla, kaupassa, sukujuhlissa, pukuhuoneessa jne. ja hänet assosioidaan pikemminkin heterouteen.

Mutta kuten sanoin, asia muuttunee. Homouden arkipäiväistyessä myös mielikuvat homosta arkipäiväistynevät.

Tätä vain yritin sanoa, en sen kummempaa.
  Yesman • 23.02.2016 18:15
"Noniin, nyt tämä keskustelu näyttää sumentuvan kielenkäytön eroihin ja luetun ymmärtämiseen."

- Voipi olla näin.

"Joka tapauksessa "tavan tallaaja" saa "tavallisesta" homosta sitä mukaan avoimia, arkipäiväisiä kokemuksia, mitä normatiivisemmaksi homoseksuaalisuus tulee."

- Avioliitto ei muunna tätä tosiasiaa, "tavan tallaaja" on aina ollut "tavallisten" homojen kanssa aina tekemisissä tavalla tai toisella.

"Emme puhuneet täyshomoudesta"

- Aijaa, emmekö? Käsittääkseni puhuimme tästäkin (onko olemassa vajaahomoja, homovajakkeja?) kuin myös homojen imagosta, joka näyttää olevan enemmän ongelma homoille itselleen kuin heidän läheisilleen.

"Itse lisäsit tavallisuuteen introverttiyden, joka Suomessa onkin miehen normi."

- Ei, en lisännyt. Sanoin että monet homot ovat introvertteja, en määritellyt miksi. Ehkä oman suuntautumisen hyväksyminen, sen kieltäminen tai kielteiset kokemukset tekevät homoista niin herkkiä avoimuudelle. Tai sitten ovat sinuja asian kanssa, että sillä ei ole merkitystä?

"Samaan aikaan tuo hiljainen, tavallinen suomalainen mies esiintyy kadulla, kaupassa, sukujuhlissa, pukuhuoneessa jne. ja hänet assosioidaan pikemminkin heterouteen."

- Esiintyä on aika metka sanavalinta tässä kohdin, kyse ei varmaankaan ole esityksestä, vaikka monet homot kuvailevatkin itseään heteromaisiksi, siis ei-homomaisiksi. Eli tässä heteronormatiivisessa homossa ei pitäisi olla mitään erikoista tai probleemaa?

Arvelen että puhumme kyllä samasta asiasta, mutta sinä puhut jostain uudesta ilmiöstä, joka on tavishomo. Minä puhun siitä että näitä tavishomoja on aina ollut, vaikka homoilla olisikin jokin "imago-ongelma". Useimmat homot kuin heterotkin osaavat erottaa viihteen todellisuudesta - tosin kukaan hetero ei ehkä pelkää julkisuudessa toikkaroivan julkiheteron pilaavan kaikkien heteroiden mainetta?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 24.02.2016 02:05
"mutta sinä puhut jostain uudesta ilmiöstä, joka on tavishomo."

Oikeasti puhun siitä, että yleinen kuvasto homosta saattaa edelleen olla vääristynyt.

Suurelle osalle suomalaisistakin homo on vielä lähinnä tyyppiä Cristal Snow, Conchita Wurst, huulihottis, Teuvo Loman, Jari Sillanpää, Jorma Uotinen, Antti Tuisku, Niko Saarinen...

Itse odotan sitä, että homomiehen kuvasto monimuotoistuu laajemmalle. Tai sitten niin ei käy, koska keskimääräinen homo tulee aina olemaan erotettavissa keskimääräisestä heterosta.

"tosin kukaan hetero ei ehkä pelkää julkisuudessa toikkaroivan julkiheteron pilaavan kaikkien heteroiden mainetta?"

Maineen pilaamisesta en tiedä, mutta lienee vääjäämättä niin, että mitä rajoittuneempi on kokemus jostain ihmisryhmästä, sitä yksipuolisempi on kuva tuosta ihmisryhmästä.
  Yesman • 24.02.2016 16:53
Herkusta tulee laatudisko, että ei niillä tule olemaan pulaa asiakkaista. Missäköhän olisi vastaava Skandinaaviassa?
  Kolmoisritti • 25.02.2016 00:27
"Oikeasti puhun siitä, että yleinen kuvasto homosta saattaa edelleen olla vääristynyt."

Aijaa...no, voi jukra. Minä taas puhun siitä että julkisuudessa esiintyvät julkkishomot ovat yksi kuva homoista, ja aikansa kuvia kaikki - oli nämä Seiskalehden kuvat sitten kuinka "vääristyneitä" tai ei. Realistisempi kuva "hereronormille valtaväestölle" muodostunee oman pojan, tyttären, serkunkumminkaiman, koulukaverin, armeijakaverin kuuluessa johonkin vähemmistöön, eli juuri siitä omasta lähipiiristä.

Itse en puhuisi homokuvan vääristymisestä, minusta julkisuudessa työkseen esiintyvien homojen otanta on ihan kattava, tosin oma listani ulottuu hieman laajemmalle kuin itseäni jollain tavalla häiritseviin ilmiöihin. Uskoakseni suurin osa ihmisistä, ja ne joilla ei ole ongelmaa esimerkiksi seksuaalisuuden eri ilmentymien kanssa, eivät muodosta käsityksiään julkisuuden henkilöiden kautta.

Joo, lopuksi voikunseherkkujoavautuisi!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 11:20
Pikkulinnut visersivät, että tänään aukeaa!
  Irokeesi • 25.02.2016 14:52
"Suurelle osalle suomalaisistakin homo on vielä lähinnä tyyppiä Cristal Snow, Conchita Wurst, huulihottis, Teuvo Loman, Jari Sillanpää, Jorma Uotinen, Antti Tuisku, Niko Saarinen..."

Näissä tyypeissä ei sinänsä vikaa ole, eri asia on miten heihin sitten suhtautuu...
  yx (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 15:28
"Uskoakseni suurin osa ihmisistä, ja ne joilla ei ole ongelmaa esimerkiksi seksuaalisuuden eri ilmentymien kanssa, eivät muodosta käsityksiään julkisuuden henkilöiden kautta."

Itse pidän epätodennäköisenä, etteikö media vaikuttaisi sellaisen ihmisen käsitykseen homosta, joka ei ole "tavishomoa" arjessaan havainnoinut.

"Näissä tyypeissä ei sinänsä vikaa ole, eri asia on miten heihin sitten suhtautuu..."

Vioista ei kukaan ole puhunut. Yksipuolisuudesta kyllä.

Tavallaan käsillään olevasta monensuuntaisesta vinoumasta yksi merkki on se, että teeveen huulihottis voi toistella "miehen piitää olla mies!", mutta jos saman asian ilmaisee vaikkapa jonkin nuorisojärjestön edustaja, niin siihen reagoidaan nopealla aikataululla.

Mutta ilmeisesti monella muulla ei tämänsuuntaisia huomioita vain ole.
  Yesman • 25.02.2016 16:59
Jos kaiken maailman huulihottisten aivoipieruista alettaisiin nostaa meteliä ei muuta ehtisi tekemäänkään. Poliittinen nuorisojärjestö on vähän eri asia, he kun mielivät tuleviksi päättäjiksi tähän yhteiskuntaan.
  Public eye • 25.02.2016 17:45
Se huulihottis oli dorkan Hottis-ohjelman sympaattisin henkilö, vaikka hassu ja ristiriitainen tapaus olikin. Jos Hottis-Juha treenaisi punttisalilla ja heittäisi naiselliset kotkotukset ja huulitäytteet menemään, hän olisi oikeasti kiinnostava tapaus, mutta en mollaa häntä tuollalsenakaan.
  1965 (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 18:16
Huulihottiksen tv-esiintyminen ja nuorisojärjestön kampanja ovat toki allegorioita yhteiskunnastamme. Vastaavaa ajattelua ja käyttäytymistä löytyy joka kolkasta. Ja reaktiot vaihtelevat mielenkiintoisella tavalla.
  Yesman • 25.02.2016 18:19
Noh, kaikki homot nyt eivät millään voi olla Suomen Kansallisbaletin johtajajia, tarvitaan niitä rivitanssioitakin...? Yesmanin lista lienee ihan tarkoituksellisesti yksipuolinen (?), toki julkisuudessa esiintyy muunlaisiakin sukupuolivähemmistöihin kuuluvia. Eri asia ketä sieltä julkisuudesta poimii ja miksi.

"Tavallaan käsillään olevasta monensuuntaisesta vinoumasta yksi merkki on se, että teeveen huulihottis voi toistella "miehen piitää olla mies!", mutta jos saman asian ilmaisee vaikkapa jonkin nuorisojärjestön edustaja, niin siihen reagoidaan nopealla aikataululla."

- Ero taitaa olla siinä, että tämä sinun "huulihottiksesi" ei edusta mitään yhtenäistä ryhmää, pelkästään itseään, miesmakuaan kenties ja omia mielipiteitään pyrkimättä vaikuttamaan yleiseen keskusteluun?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 18:48
"toki julkisuudessa esiintyy muunlaisiakin sukupuolivähemmistöihin kuuluvia."

Ok. Listaa noita julkisuudessa esiintyviä muunlaisia homoseksuaaleja miehiä. Pysytään vaikka suomalaisissa (poistetaan Conchita mun listalta).
  Yesman • 25.02.2016 19:41
Niitä "muunlaisia": Mikko Silvennoinen, Pekka Haavisto, Markku Rossi. Esim.
  smo • 25.02.2016 19:56
Pentti Holappa, Jorma Hentilä, Elias Koskimies, Manne Maalismaa, Reijo Paananen, Christian Sandström, Jaakko Selin, Toivola, se toinen Tynkkynen...

Mielestäni tavalla tai toisella julkisuudessa esiintyvistä homoista saa aika laajan ja oikean kuvan millaisia homot ovat. Jostain syystä halutaan kesakittyä itseä häritseviin ilmiöihin. Miksi? Ja onko lesboilla samanlaista imago-ongelmaa? Pilaavatko julkisuuden militantit telaketjufemakkolesbot tavislesbojen sukujuhliin osallistumisen?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 20:39
Kyllä kai ongelma on siinä, että feminiinisyys mielletään usein kielteiseksi asiaksi, etenkin silloin kun feminiiniseksi tulkitut ominaisuudet liittyvät mieheen.
  smo • 25.02.2016 20:47
Hauskat kotivideot -ohjelman juontajan ja käsikirjoittajan Sampo Marjomaan näkyvyys lienee ihan positiivista? Vai antaako ohjelma kenties vääränlaisen kuvan homoista, kun ohjelman juontaja vetää aina lipat saatuaan rantapallosta päin näköä?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 20:50
Ok. "Muunlaisuus" (ja julkisuus) näyttää olevan suhteellista. Ehkäpä sitten käsitykseni molemmista on vääristynyt, kun en tunnista listoilta montaakaan "muunlaista" (ja osan sijoittaisin heti omaan listaani).

Näytän puhuvan asiasta, jota ei tunnisteta. Ehkä sitä ei todella ole olemassa ja suuri osa suomalaisista homoista on edustettuina julkisuudessa. Jos näin on, luulen, että joillain meistä voi olla vaikea löytää itselleen kumppania sanan yhdessäkään merkityksessä. Voi olla myös niin, ettei tiettyjä realiteettejä haluta tai kyetä kohdata. Tai niistä ei osata keskustella. Ainakin asian pohtimista näyttäisi, kuten ennenkin, vaikeuttavan arvolataukset. Tässäkin keskustelussa on nähty "ongelmia", "vikaa", "feminiinisyyden mieltämistä kielteiseksi", "maineen pilaamista". Mutta ehkäpä emansipaatio etenee.
  Yesman • 25.02.2016 21:37
Tai sitten et kykene ilmaisemaan asiaasi riittävän selkeästi?
  smo • 25.02.2016 21:40
Minkälaista "muunlaisuutta" oikein kaipailet?

"Näytän puhuvan asiasta, jota ei tunnisteta."

- Julkisuudessa esiintyvät ns. "vääränlaiset homot" ei ole keskusteluna mikään uusi ilmiö.

"Ehkä sitä ei todella ole olemassa ja suuri osa suomalaisista homoista on edustettuina julkisuudessa."

- Ellei joku poliitikko nouse julkisuuden henkilöksi vaikkapa suuntautumisensa vuoksi, julkkiksiksi ei varmaankaan valita ihan demokraattisin perustein.

"Jos näin on, luulen, että joillain meistä voi olla vaikea löytää itselleen kumppania sanan yhdessäkään merkityksessä. Voi olla myös niin, ettei tiettyjä realiteettejä haluta tai kyetä kohdata. Tai niistä ei osata keskustella."

- Miten kummaninhaku liittyy julkkiksiin tai "henkilöihin, jotka jollain tavalla edustavat julkisuudessa homoväestöä"?
- Mitä realiteetteja ei haluta/kyetä kohtaamaan? Ja kuka/ketkä?
- Ja mistä realiteeteista ei oikein osata keskustella?

"Ainakin asian pohtimista näyttäisi, kuten ennenkin, vaikeuttavan arvolataukset. Tässäkin keskustelussa on nähty "ongelmia", "vikaa", "feminiinisyyden mieltämistä kielteiseksi", "maineen pilaamista"."

- Itse koet ja nostat ongelmaksi ilmeisesti julkisuuden henkilöt, jotka ilmeisesti ovat mielestäsi jollain tavalla feminiinisiä ja normeista poikkeavia. Sattumaako?

"Mutta ehkäpä emansipaatio etenee."

- Emansipaatio lienee jämähtänyt jonnekin 1970-luvun vapautumisen vuosiin, jolloin alettiin korostamaan (homo)maskuliinisuutta. Toisessa äärilaidassa seisoivat feministit, jotka hylkäsivät patrikaalisen maailman ja samalla sen käsitykset naiseudesta, vapautusliike on ollut aika naisvihamielinen? Toivottavasti tämä ei sentään etene, vaan "sateenkaarikansalaiset" oikeasti hyväksyisi myös itsensä ja toisensa sellaisenaan, eikä vain vaadi muita tekemään näin.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 25.02.2016 22:35
Oletin keskustelun jo päättyneen siitä, että homoksi tiedettyjen "tavisten" (tarkennus: muiden kuin julkisuuden henkilöiden) läsnäolo arkipäiväistää lähipiireissään homoseksuaalisuutta ilmiönä - "itsestään selvänä" asiana.

Kaikilla ei kuitenkaan noita lähipiirin (tiedostettuja) kokemuksia riittävässä mitassa (vielä) ole, jolloin näiden kohdalla mediassa esiintyvät homot muokkaavat "kuvastoa" vahvemmin, niin hyvässä kuin pahassa. Paitsi oikeat henkilöt, myös fiktiiviset hahmot muokkaavat kuvaa - ja tässä esimerkiksi Salatut elämät -sarja on uskoakseni tehnyt paljon hyvää.

TV-ruudun tai juorulehden palstan kautta koettu homo tuskin kuitenkaan vaikuttaa yhtä vahvasti kuin kasvotusten kohdattu homo, puhumattakaan, että tällaisen kanssa on olemassa pysyvämpi kontakti. Toki tällöinkin mennään hyvässä ja pahassa; heterot ja homot voivat yhtäläisesti olla kus´päitä. Tosiasia on, että yksi tällainen leimaa viiteryhmäänsä sen mukaan, kuinka suurta osuutta kanssaihmisten tunteman kyseisen viiteryhmän koosta tämä edustaa.

Sanoisin, että kaikista jotenkin määriteltävissä olevista ihmisryhmistä on tehtävissä jonkinlainen karikatyyrihahmo, ja uskoisin, että tekijästä riippumatta lopputuloksissa on yhdistäviä tekijöitä. Homojenkin kohdalla.

Karikatyyrihahmossa sitten on ja ei ole yhtäläisyyksiä siihen, millaista väkeä lappaa illan mittaan Herculeksen ovesta sisään. Rohkenen väittää, että myöhemmin paikalta poistuviin on yhtäläisyyksiä jostain syystä enemmän.
  smo • 26.02.2016 07:50
"Tai sitten et kykene ilmaisemaan asiaasi riittävän selkeästi?"

Niin. Tämä menisi kohtaan "Tai niistä ei osata keskustella."

"Minkälaista "muunlaisuutta" oikein kaipailet?"

Olen yllä yrittänyt luonnehtia sitä, millä tavoin homon karikatyyri (smo:n sanoja lainaten) saattaa olla vino. Mikä siinä saattaa olla tällä hetkellä aliedustettuna olen yrittänyt luonnehtia sanoilla "tavallinen", "maastoutuva".

Alun perin pointtini oli, että tämän "tavallisen" olettaisi lisääntyvän emansipaation myötä jos se on lisääntyäkseen ylipäätään.

Ehkä voin vain höpsösti luetella vaikkapa tällä hetkellä ympäristöni miesten mukana yleensä kulkevia elementtejä - olkoon tämä nyt sitten minua ympäröivän "tavallisen miehen" karikatyyri. Se muodostuu sukulaisistani, kavereistani, tuttavistani ja työkavereistani.

1. Urheilun dominanssi
a) itse harrastaa - nyt kuumia ovat triathlon, pyöräily ja suunnistus mutta kaikki menee, lapsena joukkuelajit muodostaneet tärkeän osan elämää
b) seuraa aktiivisesti - erityisesti joukkuelajit. Super bowlia ja NHL:n matseja herätään katsomaan yöllä, liigoja seurataan kännykästä reaaliaikaisesti
c) töihin tullaan pyörällä, lenkkeillen, hiihtäenkin
d) kehon muoto on muokkautunut vastaavasti
e) matkailussa vähemmän kiinnostavaa on missä oltiin (kulttuuri), sen sijaan kiinnostavaa on mitä tehtiin ja mitkä olivat olosuhteet

2. Kiinnostus teknologiaan ja rakenteluun
a) autot - merkit, mallit, uutuudet tiedossa
b) elektroniikka, piuhat, yhteensopivuus ja hallussa, kokeillaan uutuuksia
c) talon rakentaminen päättynyt, alkamassa tai haaveissa
d) työvälineiden nimet hallussa

3. Metsästys (jep. pääkaupunkiseudulla)
a) Aseet keskusteluissa
b) metsästyskoirat ja niiden koulutus, riista ja sitä myötä muu floora ja fauna tunnetaan
c) metsästysporukat ja -maat osa sosiaalista piiriä

4. Seksuaalisuuden ja parisuhteen läsnäolo
a) silmää miellyttävästä raportoidaan ympäristön miehille
b) flirttaillaan
c) kerrotaan kumppanin tai perheen toilailuista

5. Huumori
a) toisten nälviminen ja vastanälvimisen odottaminen
b) huumori mittaa rentousastetta, itsevarmuutta ja luotettavuutta
c) ruumiintoiminnot ja alastomuus ovat osa tavallista elämää
d) kännikokemuksia verrataan

6. Asiakeskeisyys
a) se mitä sanotaan on tärkeämpää kuin miten sanotaan
b) sosiaalisuutta ei julkisesti korosteta, erityisesti vieraassa maastossa
c) käden taitoja arvostetaan, puhetaitoja ei niinkään
d) tapa käsitellä negatiivisia tunteita ei ole välttämättä keskustelu, vaan toiminta

7. Oma ulkonäkö ei herätä suuria tunteita
a) tukkaa laitetaan ja itseä koristellaan, jos se ei hidasta menoa tai ole tiellä
b) tukka ajetaan välillä sängeksi
c) vaatteissa mennään mukavuus edellä

Jne.

"Julkisuudessa esiintyvät ns. "vääränlaiset homot" ei ole keskusteluna mikään uusi ilmiö."

"Itse koet ja nostat ongelmaksi ilmeisesti julkisuuden henkilöt, jotka ilmeisesti ovat mielestäsi jollain tavalla feminiinisiä ja normeista poikkeavia."

"Vääränlainen", "ongelma" "ilmeisesti ovat jollain tavalla feminiinisiä", "poikkeavia".. kaikki tämä ilmentää lähinnä omaa arvolataustasi. En nähdäkseni ole viitannut negatiivisesti tietynlaisiin ihmisiin tai positiivisesti toisenlaisiin.

Jotenkin vain oletat näin.

Pitäisi jo olla itsestään selvää, että kaikki saavat olla mitä ovat. Ja silti voi keskustella siitä, että onko homon kuva vino. Vinoa homokuvaa voivat dominoida elementit, joita ei löydy niin helposti "tavisten" joukosta. Voi olla kiinnostavaa laajentaa tuota kuvaa monimuotoisemmaksi, myös elementtien suuntaan, joita "tavisten" (keskivertomiesten) joukosta löytyy useammin.

"Miten kummaninhaku liittyy julkkiksiin tai "henkilöihin, jotka jollain tavalla edustavat julkisuudessa homoväestöä"?
- Mitä realiteetteja ei haluta/kyetä kohtaamaan? Ja kuka/ketkä?
- Ja mistä realiteeteista ei oikein osata keskustella?"

Esikuvien, omakuvan ja vertaisryhmän kautta. Näillä on vuorovaikutus. Kaikki tämä muokkaa käsitystä omasta sijainnista laumassa sekä odotuksia kaverisuhteisiin, seksisuhteisiin ja parisuhteisin. Sellainen, joka ei esim. koskaan ole virittynyt tunnetusta homosta, saattaa ajatella, ettei käytännössä koskaan tule virittymään homosta. Jos toisaalta realiteetti on se, että "homo" on oikeasti se, mitä esim. julkisuudessa on tällä hetkellä tarjolla, eikä sellainen inspiroi, niin mitä tämä tarkoittaa? Sitäkö, ettei homo lopulta ole ideaali kumppani homolle? Ja mitä tämä tarkoittaa? Että suuri osa homoista tulee aina elämään elämänsä seksuaalisesti ja parisuhteellisesti "tyytyneinä" ei "täyttyneinä". Ja mitä tämä tarkoittaa..?. jne. jne.

Mutta tosiaan, jos "taviksia" kerran on homoissa ja he muodostavat heistä jopa enemmistön, kuten väitetään, niin eiköhän homokuva täydenny sitä mukaa kun emansipaatio etenee. Over and out.
  Yesman • 26.02.2016 16:48
"Olen yllä yrittänyt luonnehtia sitä, millä tavoin homon karikatyyri (smo:n sanoja lainaten) saattaa olla vino. Mikä siinä saattaa olla tällä hetkellä aliedustettuna olen yrittänyt luonnehtia sanoilla "tavallinen", "maastoutuva"."

- Valitettavasti itse vinoutit tarkoituksellisesti tätä näkökulmaa valitsemalla tietynlaisia listaasi julkisuuden henkilöitä, jotka mielestäsi toteuttavat sterotyyppisuä mielikuvia homoista. Tämä "oletukseni" perustuu esittämääsi. Teit tästä arvokerkustelun, jota yrität nyt paikkailla.

Onko "vino" kuva homoista väärä? "Vino", "queer" "outo/vieras/erilainen (?) lienee yksi homokuvista, mutta en usko että se on mitenkään dominoiva juuri sen takia miten tämän mielikuvan rikkoja löytyy varmasti jokaisen lähipiiristä. "Vino" on yhtä oikea kuin "suora". Toiset ovat kallellaan, toiset vähän villellään? Tämä esittämäsi imago-ongelma itsessään sisältää koko joukon homo-ongelmallisuutta ja arvolatauksia.

Suuntautuminen voi olla yhdistävä tekijä suhteessa esimerkiksi lokeroidessa homot/heterot/lesbot sun muut, tai miten y"hdessä marssitaan tasa-arvon puolesta". Ei ole varmaankaan mitenkään epäselvää, että homot eivät muodosta mitään homogeenista porukkaa, tosin sisältää koko joukon erilaisia ala-kulttuureita, joita yhdistää usein jokin seksuaalisuuteen liittyvä, vähemmistöistä varsinkin miehet tuppautuvat hakeutumaan samanhenkisten ja ikäisten seuraan, vallitseva homokulttuuri koetaan itselle vieraaksi.


"Esikuvien, omakuvan ja vertaisryhmän kautta. Näillä on vuorovaikutus...." jne

- Eli nämä "vinot" julkisuuden henkilöt esikuvina muokkaavat käytöstäni, parisuhteeni kariutuu tai en saa koskaan suhdetta? En saa koskaan tyydytystä seksistä, kun pakonomaisesti ajattelen Helsingin kuumimpia huulia? Tämä viimeinen voi olla totta, mutta onneksi en ajattele niin...Sori nyt vaan, yritän ymmärtää, mutta en oikein ...ymmärrä? Mutta väliäkö tuolla, virityn 1970-80-lukujen androgyynista ja popkuvastosta huolimatta tietynlaisista miehistä, jotka eivät vastaa juuri millään tavalla lapsuuden ja nuoruudenaikaisia idoleitani. Out and proud.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 26.02.2016 18:28
Eräänlaista homojen arkipäiväistymistä tämäkin. Family Guy sarjan isä Peter on liittynyt Grindriin. Yhdistävä tekijä on voikkareista tykkäävät miehet.

www.huffingtonpost.com
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 26.02.2016 23:19
vino = skewed, tilastomatemaattinen ilmaisu. 'Queer', ei tullut edes mieleeni.

"Teit tästä arvokerkustelun, jota yrität nyt paikkailla."

Ylläoleva kertoo, että on juuri päin vastoin.
  Yesman • 27.02.2016 10:27
Ylläoleva kertoo, että juurikin näin.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 27.02.2016 12:27
Tarkentaisitko vielä?

Sinä tulit antaneeksi tilastomatematiikan termille 'vino' omia konnotaatioita. Eli kuka tässä väen väkisin arvottaa?

Vinous = skewness.

fi.wikipedia.org
  Yesman • 27.02.2016 13:22
Älä viitsi...Huomaa kysymysmerkki yrittäessäni pohtia sitä mitä tarkoitat. Itse repäiset yllättäin tilastotieteen käsitteen keskusteluun, jossa esität tietynlaisten julkisuuden henkilöiden vääristävän mielikuvaa homoista.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 27.02.2016 14:54
Tuota. Oikeasti ajattelet minun valehtelevan?

Ajauduimme yllä julkisuuden homojen edustavuuteen homojen populaation suhteen. Kyseessä on otanta, jonka kerroin epäileväni olevan epäedustava. Tämä epäedustavuus on toiselta nimeltaan vinous. Olen pahoillani, jos tämä termi on epäselvä. Oletin sen olevan ymmärrettävä.

Tässä vielä kohta, jossa käytän termiä ensimmäistä kertaa.

"Emme puhuneet täyshomoudesta, vaan puhuimme avoimuudesta ja siitä, minkälainen kuvakavalkadi homosta miehestä tämän myötä esitetään tai millaisena se keskimäärin hahmottuu ihmisten mielissä. Tällä hetkellä tuo kuvakavalkadi taitaa sikäli olla vino, että siinä dominoivat kaikki muut paitsi ne "tavishomot"."

Tulepas pois sieltä sateenkaaresta välillä tavalliseen elämään.
  Yesman • 28.02.2016 09:48
"Tuota. Oikeasti ajattelet minun valehtelevan?"

Tuota, en. Vaan paikkkailevan epäselviä väittämiäsi. Ja teet sitä edelleen.

"Emme puhuneet täyshomoudesta, vaan puhuimme avoimuudesta ja siitä, minkälainen kuvakavalkadi homosta miehestä tämän myötä esitetään tai millaisena se keskimäärin hahmottuu ihmisten mielissä. Tällä hetkellä tuo kuvakavalkadi taitaa sikäli olla vino, että siinä dominoivat kaikki muut paitsi ne "tavishomot"."

- Ja esitit väitteesi perustaksi melko suppean ja yksipuolisen otannan julkihomoista. Otantasi oli tarkoituksella "vino".

"Tulepas pois sieltä sateenkaaresta välillä tavalliseen elämään."

Elän kyllä ihan tavallista elämää. Et viitsisi rakennella mitään olkinukkeja, aikuinen ja ilmeisen sivistynyt ihminen kun olet.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 28.02.2016 12:00
"Vaan paikkkailevan epäselviä väittämiäsi."

Olen pahoillani, jos kirjoitin jotain, mitä et ymmärtänyt.

"Otantasi oli tarkoituksella "vino"."

Se oli lista tällä hetkellä erityisen näkyvistä homomiehistä. Omalla listallasi ehkä Manne Maalasmaa ja Jaakko Selin yltävät vastaavaa (tällä hetkellä ei oikein). Olet muutoin listannut lähinnä poliitikoita ja kirjalijoita ja ainakin yhden biseksuaalin. "Vinouman" korjaamiseen tarvittaisiin vaikkapa seuraavien ammattien edustajia: moottoriajoneuvojen kuljettajat, rakennustyöntekijät, maanviljelijät ja eläintenkasvattajat, koneasentajat ja -korjaajat (miesten yleisimmät ammatit) ja sitten palomiehet, ortopedit, poliisit, sotilaat jne. (miesvaltaisimmat alat).

"Elän kyllä ihan tavallista elämää."

No ihan tavallista et taida elää, jos 'vino' kääntyy automaattisesti mielessäsi muotoon 'queer', kun se on tarkoitettu kertomaan epäsuhdasta.
  Yesman • 28.02.2016 17:25
"Olen pahoillani, jos kirjoitin jotain, mitä et ymmärtänyt."

- Käsitteen "vino" tarkoittaessa tilastotieteen termiä ei muuta käytyä keskustelua mitenkään, käsitteen selventäminen näyttäytyy käydyn keskustelun hämäämiseltä.

"Se oli lista tällä hetkellä erityisen näkyvistä homomiehistä... ----"

- Listasi tuki omaa kehittelemääsi teoriaa, jossa ilmeisesti homomiehet leimaantuvat julkisuudessa esiintyviin homomiehiin kuin vastakuoriintuneet ankanpoikaset ensimmäiseen näkeväänsä olioon ja seuraavat tätä someasti.
Kun tätä teoriaasi hieman kortattiin, alkoi puhe käsitteiden väärin ymmärtämisestä ja lukihäiriöstä ja ties mistä. Kirjoitushäiriön kyllä voi huomata tekstisäni, muutoin kyllä kuvittelisin ymmärtäneen mitä tarkoitit.

"No ihan tavallista et taida elää, jos 'vino' kääntyy automaattisesti mielessäsi muotoon 'queer', kun se on tarkoitettu kertomaan epäsuhdasta."

- Huomaa missä kohdin otin esille tämän termin, jonka tulkinnan sittemmin nostit esiin:

"Onko "vino" kuva homoista väärä? "Vino", "queer" "outo/vieras/erilainen (?) lienee yksi homokuvista, mutta en usko että se on mitenkään dominoiva juuri sen takia miten tämän mielikuvan rikkoja löytyy varmasti jokaisen lähipiiristä. "Vino" on yhtä oikea kuin "suora". Toiset ovat kallellaan, toiset vähän villellään? Tämä esittämäsi imago-ongelma itsessään sisältää koko joukon homo-ongelmallisuutta ja arvolatauksia."

______________________

Ehkä malliesimerkkisi sovellettuna minuun määrittää kuinka tavallisena sinulle näyttäydyn. Kumma kyllä väittely Ranneliikkeessä päätyy joko suuntautumiseni kyseenalaistamiseen tai nyt siihen kuinka tavis olen.

1. Urheilun dominanssi
a) Harrastan liikuntaa, mutta en joukkuelajeja koskaan
b) En seuraa, etenkään joukkuelajeja.
c) Töihin pyöräilen niin usein kuin voin, kävelen mielummin. Lapsena hiihdin, kouluunkin. Nykyään en.
d) kehon muoto on muokkautunut vastaavasti ja sen muotoa pyritään pitämään myös yllä ja kehittämään
e) Matkailussa kiinnostaa toki myös kohteen kulttuuri

2. Kiinnostus teknologiaan ja rakenteluun
a) Autot eivät juurikaan kiinnosta. Omaan ajokortin, mutta en autoa.
b) elektroniikka, piuhat, yhteensopivuus ja hallussa, uutuuksia kokeillaa toisinaan
c) pari remonttia tehty, talonrakentamisesta en haaveile
d) työvälineiden nimet hallussa

3. Metsästys (jep. pääkaupunkiseudulla)
a) En keskustele aseista.
b) En metsästä, enkä pidä koirista.
c) Metsästysporukat eivät ole sosiaalinen piirini, mutta lapsuudentuttaviin ja sukulaisiin kuuluu henkilöitä jotka metsästävät. Metsällä olen käynyt, ampunutkin - olen maalta kotoisin ja pidän kiinni juuristani kaupunkilaistuneena.

4. Seksuaalisuuden ja parisuhteen läsnäolo
a) silmää miellyttävästä raportoidaan ympäristön miehille
b) flirttaillaan
c) kerrotaan kumppanin tai perheen toilailuista

5. Huumori
a) toisten nälviminen ja vastanälvimisen odottaminen
b) huumori mittaa rentousastetta, itsevarmuutta ja luotettavuutta
c) ruumiintoiminnot ja alastomuus ovat osa tavallista elämää
d) Juon itseni harvemmin känniin. Nuorempana kyllä

6. Asiakeskeisyys
a) se mitä sanotaan on tärkeämpää kuin miten sanotaan
b) sosiaalisuutta ei julkisesti korosteta, erityisesti vieraassa maastossa
c) käden taitoja arvostetaan, puhetaitoja myös
d) pyrin käsittelemään negatiivisia asioita ensisijaisesti keskustelemalla niistä

7. Oma ulkonäkö ei herätä suuria tunteita
a) tukkaa laitetaan ja itseä koristellaan, jos se ei hidasta menoa tai ole tiellä
b) tukka on jatkuvasti sängellä, parta rehottaa
c) tyyli ennen kaikkea, eli tilanteen mukaan
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 28.02.2016 21:38
"käsitteen selventäminen näyttäytyy käydyn keskustelun hämäämiseltä."

Näin asian ei pitäisi hahmottua mielessäsi. Vilpitön tarkoitus oli selventää käsitettä vino otanta. Varoitin muuten jo hyvissä ajoin siitä, että ajatustenvaihtomme on jälleen tukkeutumassa erilaiseen kielenkäyttöön (ja luetun ymmärtämiseen).

Jospa vaikka argumentoisit, että oma otantani "tavallisesta miehestä" on sekin vino, niin saattaisimme ehkä päästä tämän keskustelun mielenkiintoiseen ytimeen. Tuskin kuitenkaan koskaan pääsemme ytimiin. Kompastelemme lähtötelineillä.

" Listasi tuki omaa kehittelemääsi teoriaa, jossa ilmeisesti homomiehet leimaantuvat julkisuudessa esiintyviin homomiehiin kuin vastakuoriintuneet ankanpoikaset ensimmäiseen näkeväänsä olioon ja seuraavat tätä someasti."

En tiedä kannattaako väärinymmärrystäsi ja kärjistystäsi lähteä korjaamaan. Taidan jättää väliin. Yllä olen kirjoittanut, mitä oikeasti tarkoitan. Sieltä se on edelleen löydettävissä.

" Kumma kyllä väittely Ranneliikkeessä päätyy joko suuntautumiseni kyseenalaistamiseen tai nyt siihen kuinka tavis olen."

Yksittäisen keskustelijan suuntautumiset [edit: tai toimintatavat] eivät ole kovin kiinnostavia - eivät henkilökohtaisesti eivätkä tämän keskustelun kannalta.

Sen sijaan huomasitkos mitä teit jälleen? Teit kontrastin seuraavien asioiden välillä: "joko suuntautumisen kyseenalaistaminen" ja "tai kuinka tavis". Aivan kuin suuntautumiset ja tavallisuus olisivat vastapooleja.

Haluan tuoda esiin, että ylläolevissa kommenteissani suuntautumisia ei sijoitettu "tavallisuuteen" tai "ei-tavallisuuteen". Yksinkertaisesti kerroin siitä havainnostani, että näkyvät homomiehet julkisuudessa ja "tavalliset miehet" arjessa eivät näytä mätsäävän eli homon kuva [edit: saattaa olla] vino. Ja tähän liittyen olisi kiinnostavaa, jos julkisuuden homomiesten vinolta vaikuttava otanta täydentyisi "tavallisten miesten" joukosta. Kaikki muut arvotukset ja konnotaatiot mielikuvittelit itse koska sinulla näyttäisi olevan taipumus värittää asioita tiettyihin suuntiin. Sitä kautta näet toisen kirjoitukset sellaisia, jollaisina niitä ei ole tarkoitettu. TÄTÄ en pidä ihan tavallisena. Se ehkäisee tehokkaasti itse aiheesta keskustelun, koska matkan varrella pitää alkaa toistuvasti metakeskustella siitä, mitä milläkin termillä takoittaa.

Kommenttia muokattu: 29.02.2016 klo 18:48

Kommenttia muokattu: 29.02.2016 klo 19:00
  Yesman • 29.02.2016 18:33
Tämä havaintosi julkisuuden henkilöistä on edelleen hyvin subjektiivinen, loit listan itse ja tulkitsit sen tietyllä tavalla tukemaan johtopäätöksiäsi. Vino otantasi sisältää koko joukon vinoja hrnkilöitä, siis jollain tavalla ns. tavallisista ihmisistä poikkeavia. Edelleen ei ole mitenkään erikoista, että julkisuuteen hakeutuvat tai pääsevät erikoiset ihmiset, muunlaisiakin löytyy. Reagoin tähän. Sinulle esitettiin vaihtoehtoja muunlaisista julkisuuden henkilöistä, mutta kelpuutit tähän listallesi yhden tai kaksi, esimerkiksi poliitikot eivät kelvanneet. Ja kärjistäminen ja mielikuvien luominen on minun ongelmani keskustelussa joka perustuu näihin? Ok, olkoon sitten näin...

"Huomasinko mitä tein jälleen?" - Huomasitko sinä? En asettanut kysymystä suuntautumisestani tai tavallisuudestani vastakohdiksi Nämä ovat minulle ihan oikeasti täällä esitettyjä kysymyksiä, jotka eivät sinänsä liity käytyyn keskusteluun vaan keinoja jolla yritetään esittää vastaväittelijä jotenkin epämääräisessä valossa. "--- aika laskeutua sateekaarista, kun ymmärrät ihan tavallisen käsitteen tilastotieteen käsitteen väärin". Vaikka väität toista, "yksittäinen keskustelija" kyllä näyttäytyy sinulle varsin kiinnostavalta, ainakin jossakin luomassasi negatiivisessa valossa. En usko että sinun täytyy korjata väärinymmärrystäni, luulen että olen arvioinut väitteesi ihan oikein reagtioistasi johtuen.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 29.02.2016 22:45
"Vino otantasi sisältää koko joukon vinoja hrnkilöitä, siis jollain tavalla ns. tavallisista ihmisistä poikkeavia. "

Eivät henkilöt listallani liene sen kummempia kuin vaikkapa Johanna Tukiainen, viidakon tähtöset, loput hottiksista, bimbo oyläiset. Elämä on.

Mutta se ero - ja alkuperäisen kommenttini pointti - on seuraava: jokaista Tukiaista, bimboa, hottista ja tähtöstä kohti tunnetaan, nähdään ja koetaan kymmeniä "tavallisia" ihmisiä. Sekä arjessa että medioissa. Tämä tasoittaa mielikuvia.

Jospa "homoon" aikaa myötä assosioituisivat myös rekkakuskit, raksamiehet, koneasentajat, lomittajat, poliisit, palomiehet, ortopedit, joukkuepelaajat jne. Nämä ammatti-ilmaisut nyt vain kömpelönä yrityksenä jälleen luonnehtia "tavallista miestä". Ja että tämänsuuntaisia kokemuksia saataisiin vastaavassa määrin, kuin mitä tapahtuu heterojen puolella. Ehkä tässä ajattelen ennenkaikkea nuoria homomiehiä ja esikuvia, mutta myös sitä Pihtiputaan mummoa, joka ei usko homoa koskaan nähneensäkään (muuta kuin televiissiossa).
  Yesman • 01.03.2016 18:05
Jos mielestäsi listasi henkilöt assosioituvat mielessäsi "homoon", niin voi voi sinua ja Pihtiputaan mummoa....ei voi muuta sanoa! Edelleen uskon saiihen, että ihmiset ja homot [sic] osaavat erottaa mikä on julkisuuden henkilö ja mikä ei, ja mistä syystä julkisuuden henkilöt ovat julkisuudessa ja miksi ns. tavikset eivät? En usko että heterojulkisuus eroaa tässä mielessä homojulksisuudesta - tosin homot itse asettavat tietyt vaatimukset homojulkkiksille ja kokevat heidän jollain tavalla edustavan itseään julkisuudessa.

Jonna Tukiainen on samaa kaliiberia kuin Jorma Uotinen?! Ehkä joidenkin on syytä lopettaa Seiskan lukeminen?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 01.03.2016 18:32
"Ehkä joidenkin on syytä lopettaa Seiskan lukeminen?"

Tällä tarkoitan tietenkin sitä Pihtiputaan mummoa..
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 02.03.2016 12:45
"Edelleen uskon saiihen, että ihmiset ja homot [sic] osaavat erottaa mikä on julkisuuden henkilö ja mikä ei, ja mistä syystä julkisuuden henkilöt ovat julkisuudessa ja miksi ns. tavikset eivät?"

Hienoa, jos näin olisi, mutta tämä tuntuu vähän naiivilta. Ennakkoluulojen eräs merkittävin synnyttäjä on yksipuolinen informaatio ja tiedon puute. Tämä näkyy esim. suhtautumisessa turvapaikanhakijoihin.
  Yesman • 02.03.2016 17:18
Koska informaatiota tuntuu olevan internetin myötä tarjolla lähes rajattomasti, nykyään tunnutaan pikemminkin keskittyvän niihin uutisiin, jotka vahvistavat jo muodostuneita ennakkoluuloja. Aiheesta kuin aiheesta voi lukea niin positiivisia kuin negatiivisia uutisia, näin homoista kuin vaikkapa turvapaikanhakijoista. Turvapaikanhakijoihin "kriittisesti" suhtautuva näkee uutisissa pelkästään multikultin tuomaa kurjuutta, homoihin "kriittisesti" suhtautuva voi kokea tietynlaisten julksuudessa esiintyvien homojen vahvistavan sterotypioita, jotka leimaavat koko vähemmistöä. Tätäksi kutsutaan myös sisäistetyksi homofobiaksi. Julkisuuden henkilöt, joiden elämää joutuu lähes pakosta seuraamaan lehtien otsikoissa, ovat toki eri asia kuin uutiset turvapaikanhakijoista. Se, että jonkin tietyn uskonnon edustaja sanoutuu irti uskontonsa nimissä tehdyistä rikokosista on ihan eri asia kun toinen Madonnafani sanoutuu irti toisen Madonnafanin ärsyttävästä ja sterotyyppisestä olemuksesta, taijotainsellaista... Horjuva analogia juu, kaikki homot eivät tietenkään ole Madonnafaneja...

Tämä keskustelu taitaa olla osaltani tässä. Kiitos.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 02.03.2016 18:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy