Italian parisuhdelaki vesittymässä - sisäinen adoptio pois lakiesityksestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Pääministeri Matteo Renzin keskustavasemmistolainen Demokraatinen puolue (PD) ilmoitti tiistaina, että hallituksen lakiesitys annetaan parlamentin äänestettäväksi ilman säännöksiä perheen sisäisestä adoptiosta. Äänestyksen odotetaan tapahtuvan torstaina.

Asiasta kertoo uutistoimista ANSA.

Adoptiosäännösten poistamisen taustalla on populistisen Viiden tähden liikkeen M5S:n (ital. MoVimento 5 stelle) toiminta lakiesityksen suhteen edellisviikolla. Renzi kuvaili puolueen toimintaa odottamattomaksi takinkäännöksi ja huijaukseksi. M5S on sittemmin kuitenkin ilmoittanut olevansa valmis tukemaan parisuhdelakiesitystä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Renzi perusteli adoptiosäännösten poistoa esityksestä sillä, että muuten vaarana olisi koko lain uppoaminen. PD:n hallituskumppanina oleva Uusi keskustaoikeisto NCD (Nuovo Centrodestra) ei tue sisäisen adoption hyväksymistä parisuhdelakiin.

Ansa: PD agrees to drop stepchild adoptions from civil unions bill
Italian pääministeri puskee parisuhdelakia eteenpäin

2 kommenttia

Katolibanit voittivat tämän erän, kommentoitiin jossain.

Demokraattipuolue sopi siis keskustaoikeistolaisen hallituskumppaninsa kanssa, joka vastustaa sateenkaariperheen sisäistä adoptiota, että adoptio-oikeutta ei tule, vaan adoptiolain määräykset vuodelta 1983 jäävät voimaan. Samaa vaativat änkyrät myös muista puolueista, joille annettiin lisäksi periksi sellainen asia, että parisuhdevalasta poistettiin kohta, jossa velvoitetaan olemaan uskollinen puolisolle, koska se änkyröiden mielestä tulee liian lähelle ”perinteistä avioliittoa” ja olisi kuulemma vastoin perustuslakia.
Demokraattipuolueen edustaja kertoi kuitenkin, että perheen sisäisestä adoptiosta on tulossa melko pian erillinen laki, joka on hyväksyttävä vielä tällä vaalikaudella eli viimeistään 2018, joten peli ei nähdäkseni ole vielä pelattu.

Tämän uutisen lopussa on kuvattu senaattoreiden jakauma adoptioasiassa, ja jos oikein ymmärsin, niin
119 kannattaa
136 vastustaa
65 epävarmaa/päättämätöntä
http://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2016/02/23/unioni-civili-renzi-tira-dritto.-ok-del-pd-a-maxi-emendamento-senza-stepchild-adoption-e-voto-giovedi_22f532e5-e248-4aee-ac17-fdbfbc88154b.html
----
Lisäys
Senaatin on tarkoitus äänestää parisuhdelaista tänään kello 20 Suomen aikaa.

Kommenttia muokattu: 25.02.2016 klo 01:03