Homoseksuaaleille turvapaikanhakijoille oma talo Saksassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Saksan Nürnbergissä on avattu homoseksuaaleille turvapaikanhakijoille erillinen vastaanottokeskus. Taustalla erillismajoituksen järjestämiseen on se, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat pakolaiset kohtaavat ennakkoluuloja, syrjintää, uhkailuja ja hyökkäyksiä muiden pakolaisten taholta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Nürnbergiin avattavaan majoitukseen "pienessä kaksikerroksisessa talossa" mahtuu kaikkiaan kahdeksan henkeä, ja lähipäivinä sinne muuttaa ensimmäiset neljä turvapaikanhakijaa Iranista, Irakista, Syyriasta ja Etiopiasta.

Fliederlich-niminen järjestö päätti avata majoituksen sen jälkeen, kun siihen oli ollut yhteydessä 20 pakolaista, jotka kokivat olonsa uhatuksi niissä paikoissa, joihin heidät on sijoitettu.

Berliiniin on helmikuun aikana tulossa suurempi vastaavanlainen majoitus, jonne mahtuu 120 henkeä.

Saksalainen sateenkaarijärjestö LSVD kertoo tiedossaan olevan viime vuoden toiselta puoliskolta 95 seksuaalivähemmistöön kuuluviin kohdistunutta väkivalta- tai häirintätapausta tapausta Berliinin ja Brandenburgin osavaltion alueelta. Tilastoja kaikista Saksassa tapahtuneista hyökkäyksistä ei kuitenkaan ole. Saksaan saapui vuoden 2015 noin 1,1 miljoonaa turvapaikanhakijaa.

Yahoo News: Germany opens first shelter for gay refugees
Turvapaikkaa hakevien majapaikassa Berliinissä hyökkäys homopakolaisia vastaan
Berliiniläinen lehti kirjoittaa jälleen hlbti-pakolaisista
Turvalliset maat eivät aina ole turvallisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta