Roomassa osoitetaan lauantaina mieltä parisuhdelakia vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Katolisen kirkon valta on Roomassa ja koko Italiassa vahva. Katolinen kirkko vastustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallistamista.

Rooman keskustassa pääasiassa uskonnolliset ryhmät järjestävät lauantaina mielenosoituksen, jolla vastustetaan parlamentin käsiteltäväksi torstaina tullutta aloitetta parisuhdelaista.

Parisuhdelakia vastustavan mielenosoituksen järjestäjät uskovat paikalle saapuvan satoja tuhansia osanottajia. Mielenilmausten otsikko on "Perhepäivä" ja viestinä "Puolustakaa lapsiamme". Edellinen vastaavanlainen suurmielenosoitus Roomassa järjestettiin kesällä 2015.

Nyt käsiteltävänä oleva aloite antaisi homopareille mahdollisuuden rekisteröidä parisuhteensa. Aloitteeseen kuuluu myös oikeus sisäiseen adoptioon. Parlamentin ylähuoneen on määrä äänestää aloitteesta helmikuussa, jonka jälkeen se siirtyy alahuoneen käsiteltäväksi.

Tällä hetkellä Italia ei tunnusta samaa sukupuolta olevien parisuhteita virallisesti millään tavoin. Italia on läntisen Euroopan maista viimeinen, joka ei ole ole antanut samaa sukupuolta olevien parisuhteille virallista asemaa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoo Italian nykytilanteen loukkaavan homoparien ihmisoikeuksia.

Katolisen kirkon pääpaikka on Italian pääkaupungin Rooman ympäröimässä Vatikaanin kaupunkivaltiossa. Vatikaanin vaikutus on vahva koko Italiassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Italian piispainkokous julkaisi perjantaina kannanoton, jossa se vastustaa parisuhdelain hyväksymistä. Kannanotossa esitetään huoli siitä, että avioliitto ja samaa sukupuolta olevien parisuhde asetetaan samalle viivalle ja samalla annetaan vaihtoehto ydinperheelle.

Parisuhdelaki Italian parlamentin käsittelyyn torstaina
Rooma: Suurmielenosoitus samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamista vastaan

2 kommenttia

Katolisten "perhepäivän" jytky jäi tussahdukseksi. Järjestäjät odottivat miljoonaa fundista, virkavalta varautui puoleen miljoonaan, mutta paikalle saapui vain joitakin kymmeniä tuhansia, kertovat tiedotusvälineet.