ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Rooma: Suurmielenosoitus samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamista vastaan

Sami Mollgren • 21.06.2015 01:10 • 10 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Roomassa on lauantaina järjestetty samaa sukupuolta olevien parisuhteiden virallista tunnustamista vastustava mielenosoitus. Lateraanikirkon vieressä olevalla aukiolla järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui satoja tuhansia homoparien aseman parantamisen vastustajaa. Lisäksi mielenosoittajat vastustivat sateenkaariperheiden ja seksuaalisen sekä sukupuolisen moninaisuuden esiintuomista kouluopetuksessa.

Mielenosoituksen taustavoimat ovat pääasiassa uskonnollis-konservatiivisia tahoja, ja niillä on yhteyksiä esimerkiksi Ranskassa yhdenvertaista avioliittolainsäädäntöä vastustaneeseen La Manif Pour Tous -liikkeeseen, jonka masinoimat mielenosoitukset saivat väkivaltaisiakin piirteitä. Myös Suomessa yhdenvertaista avioliittolainsäädäntöä vastustavalla Aito avioliitto -yhdistyksellä on yhteyksiä samoihin toimijoihin; näillä on esimerkiksi yhteinen graafinen ilme, yhteistä argumentaatiota ja muuta tiedonvaihtoa toimintatavoista.

Italiassa senaatti käsittelee parhaillaan lakialoitetta, joka sallisi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden rekisteröitymisen. Lakialoitetta tukee esimerkiksi keskusta-vasemmistoa edustava pääministeri Matteo Renzi. Riittävä tuki aloitteelle ei kuitenkaan toistaiseksi ole varmaa. Tavoitteena on lain saattaminen voimaan vielä heinäkuun aikana.


Italiassa homoparien yhteiselämä ei nauti minkäänlaista lain suojaa. Joidenkin kaupunkien pormestarit ovat kuitenkin uhmanneet lakia ja sisäministeriön määräystä rekisteröimällä ulkomailla solmittuja avioliittoja.

La Stampa -lehden keväällä julkaiseman mielipidetiedustelun mukaan italialaisista noin kaksi kolmesta hyväksyisi samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden rekisteröidä parisuhteensa. Puolet sallisi homopareille myös avioliiton. Homoparien adoptio-oikeutta vastustaa kyselyn mukaan kolme neljästä.

Italiassa samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustamisesta on keskusteltu pitkään. Lakihankkeet eivät ole edenneet parlamentissa konservatiivisen ja katolisten vastustuksen vuoksi. Irlannin toukokuussa homopareille avioliitto-oikeuden tuonut kansanäänestys kiihdytti keskustelua Italiassakin. Italiassa katolisella kirkolla on vahva asema, kuten Irlannissakin.

Roomassa järjestettiin pride-kulkue lauantaina 13. kesäkuuta. Tapahtumaa seuraavana päivänä paavi ilmaisi kantansa konservatiivisista perhearvoista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Paavi seuraa kuin piru raamattuaan (lue Jumalaansa). Paavilla ei ole mitään tekemistä Jumalan tahdon kanssa, vanha sarvipää naureskelee ja toteaa taustalla, "olenpas saanut tuonkin höynän ukon lankaan ja monet seuraamaan höynää!"
  Xx_Val_xX • 21.06.2015 18:57
Katolinen kirkko masinoi muutama vuosi sitten Espanjassa jättimäiset mielenosoitukset vastustaakseen homoavioliitot sallivaa lakia. Eivät mielenosoitukset pystyneen estämään tasa-arvon etenemistä tuossakaan maassa.

Minulla on aavistus, vaikkakaan ei varmaa tietoa, että katolisen kirkon rankka puuttuminen vahvasti maallistuneen valtion lainsäädäntötoimiin on vain lisännyt kannatusta kyseiselle laille. Näin tulee luultavasti ja toivottavasti käymään myös Italiassa.

Onhan tämä ollut oikeastaan nähtävissä myös Suomessa, jossa inho päiviräsäsläisten tahojen uhoa kohtaan on kannustanut kansalaisia toimimaan aivan päinvastoin. Tulokset olivat nähtävissä konkreettisisesti kansalaisaloitteen kannatuksessa.
  JuhaniV • 21.06.2015 22:21
Nuo ''haters gonna hate'' ("vihaajat vaan vihaavat") ne sitten jaksavat.

Heille voi vain sanoa: "saatana vihaa ...la rakastaa".
  human • 22.06.2015 00:56
Minulla taas on JuhaniV:n näkemyksestä poiketen sellainen aavistus, että hypekurvin huippu asian tiimoilta on jo nähty. Italia oli tähän aaltoon ensimmäinen länsimaa, jossa todella lähdettiin ajoissa liikkeelle pysäyttämään tämä italialaista perhekäsitystä (äidin rooli, lapset pitkään kotona, biologinen suku äärettömän tärkeä) täydellisesti vastaan asettuva liikehdintä. Yksikään tuntemani italialainen alle 40-vuotias ei kannata homoliittoja, eikä kukaan heistä tunnusta tai tiedosta katolisen kirkon vaikutusta omaan mielipiteeseensä. Sen paremmin kuin luterilainen kirkkokaan ei ole vaikuttanut omaan mielipiteeseeni siitä.


Myös Ranskassa, jossa pari vuotta on nyt kulunut agendan läpimenosta, vastustus voi edelleen oikein hyvin eikä Saksassakaan asialle mitenkään merkittävästi lämmetä. Oikeastaan ainoa osa läntistä Eurooppaa, jossa hype on ollut jo pitkään vahva, on Brittein saaret joissa musiikkiviihdeteollisuus on tuottanut omanlaisensa kulttuurin sietää, jopa suosia merkittävää erilaisuutta.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 22.06.2015 11:03
Saksassa muutoksen tuulet puhaltavat jo vahvasti.

Italia on oma lukunsa, mutta kyllä sielläkin asioita tapahtuu ennemmin tai myöhemmin. Odotapa vaan.
  smo • 22.06.2015 11:14
Nimimerkki Tjasin on aivan turha väittää, ettei katolisella kirkolla ole ollut vaikutusta tasa-arvoisen aviolittolain vastustukseen Italiassa, kun pelkästään maailmankarttaa katsomalla näemme, että uskonnollisesti konservatiivisimmat maat (katoliset ja ortodoksit) ovat homojen oikeuksien toteutumisen kannalta täysin jälkijunassa.

Lisäksi muita viestejäsi lukiessani olen huomannut, että vastustat kaikkea modernia ja nykyajan mukanaan tuomaa muutosta ja purat jäsentelemättömän kiukkusi homomyönteisten niskaan. Ymmärrä, että homojen oikeuksien toteutuminen, sekä muu modernisaatio eivät liity välttämättä toisiinsa, vaikka ovatkin tapahtuneet samanaikaisesti. Homoseksuaalisuus ei ole mikään tuore keksintö, vaikka sen hyväksyminen onkin melko uusi ilmiö.

Pohjimmiltaan on vain kyse kahden, toisiaan rakastavan ihmisen vilpittömästä rakkaudesta toisiaan kohtaan. Suo se ilo muille, äläkä ole pikkumainen.
  Pikatchu (ei rekisteröitynyt) • 22.06.2015 23:34
Sillä, että murrosikäinen poika huomaa kiinnostuvansa vastakkaisesta sukupuolesta ja karttavansa samaa sukupuolta olevien kanssa tapahtuvaa intiimiä kanssakäymistä ei ole mitään tekemistä kirkon oppien kanssa.

Tätä "modernisoitumista" kannattaa myös tarkastella hiukan pitemmällä aikavälillä. Uskonpuhdistusten aikaan oli modernia polttaa noitia kokkona sen sijaan että olisi ottanut heidän tarjoamiaan palveluita vastaan. Te liitätte "modernin" virheellisesti "edistykseen", sillä "edistystä" mitataan positiivisilla vaikutuksilla kokonaisuuteen, ei sillä että asioita vain "muutetaan".

Konservatiivien vaalivoittojen vyöry läpi Euroopan kertoo siitä, että liberaalit uudistushenkiset poliitikot ovat sählänneet tarpeeksi pitkään. Mitään liberaalien tarjoilemista, oletetuista positiivisista vaikutuksista eibole toteutunut kuin aniharva, kokonaisuuden mennessä kaiken aikaa vain huonompaan suuntaan. Ihmiset ovat lopulta ymmärtäneet, että näiden aika on ohitse, me tarvitsemme valtavia korjauksia ja se on aina ollut konservatiivien tehtävä hoitaa.

Jeesustellen voisi vain tyytyä toteamaan, että kun huomaa miten kapeakatseista ja näköalatonta homoagendan keskeinen sisältö on, sen kannattajat eivät jälleen tiedä mitä ovat tekemässä. Asioiden mittasuhteita ei ymmärretä, ja riskit tällaisista kokeiluista koetaan pieniksi. Todellisuudessa te oman ahdistuksenne ohjaamina pakonomaisesti yritätte vain tuhota kaiken odottaen, että joku niiltä raunioilta rakentaa teille sopivamman, edistyksellisemmän ja paremman maailman. Vähän kuin masennuspotilaalle annettaisiiin valta määrätä lääkityksensä sisältö sen mukaan, mistä tulee paras fiilis.
  tjas (ei rekisteröitynyt) • 23.06.2015 11:16
Voi "tjas" hyvä, me rakennamme parhaillaan parempaa maailmaa, esimerkiksi edistämällä moninaisuuden hyväksymistä. Minusta on kyllä jotenkin yksisilmäisen tarkastelun tulosta tuo nimimerkin "tjas" väite, että vain huonompaan suuntaan menisi.
  smo • 23.06.2015 12:18
Tjas siis perustelee homoja kohtaan potemaansa vastenmielisyyttä heteroseksuaalisuudella. Aika loukkaavaa monia heteroystäviäni kohtaan. Onneksi tjasin puheet ovat pelkkää tuubaa.
  Hii (ei rekisteröitynyt) • 23.06.2015 13:58
Kerrotko hyvä Tjas minulle, että millä tavoin sateenkaarinuorten itsemurhariskin pienentyminen, mahdollisuus liikkua kaupungilla omana itsenään rakastamansa ihmisen kanssa ilman pelkoa kuolemantuomiosta tai ylipäätään seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten elämänlaadun parantuminen vie maailmaa millään tasolla huonompaan suuntaan?

Mitä tekemistä heteron kiinnostumisella vastakkaisesta sukupuolesta on sillä, ettei tämä hyväksyisi myös samasta sukupuolesta kiinnostuvia? Ennakkoluulot kumpuavat aina tietämättömyydestä, ja ovat yleisiä vanhemman kansan keskuudessa, siksi, ettei faktatietoa asioista yksinkertaisesti ole ollut saatavilla. Tämän asian voisit huomata lopettamalla trollaamisen nettifoorumeilla ja keskustelemalla vanhemman väen kanssa, heillä myös ennakkoluulot esim. tummaihoisista tai "nykymaailman hössötyksistä" ovat nuorempaa polvea yleisempiä. Tämän vuoksi et tunne yhtään yli 40 vuotiasta homojen oikeuksia kannattavaa italialaista, yhtä vähissä he olivat vielä 20 vuotta sitten Suomessakin, kun KIRKON vaikutusvalta maassamme oli vielä melko suurta.

Vertaat ihmisoikeuksien parantumista noitien polttamiseen? Logiikka jäi tästäkin yhtä kauas, kuin muistakin aivopieruistasi. Miten uskonnolliskiihkoinen ihmisten teloitus pimeällä keskiajalla on mitenkään kytköksissä samasta sukupuolesta pitävien parisuhteiden hyväksyntään? Noitavainot luoneessa puhdasoppisuuden ajassa ei ollut mitään modernia, päin vastoin. Silloin papit juuri yrittivät palauttaa vanhemman ajan kirkkokuria ja kirkonmiesten ylivaltaa. Miksi et vastusta argumenteillasi esimerksiksi sähkölaitteiden yleistymistä.

Eikä eurooppalaisen konservatismin nousu ole mustavalkoisesti kytköksissä homojen oikeuksien kannatuksen vähenemiseen, esimerkiksi juuri David Cameronin KONSERVATIIVIpuolue vei läpi lain tasa-arvoisesta avioliitosta Britanniassa.

Mainitsemasi "kapeakatseinen homoagenda" kuulukin kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: Anna muiden olla oma itsensä ja toteuttaa itseään, kunhan he eivät vahingoita muita. Näinkin yksinkertaisen asian sisäistämisen mahdottomuus ei ikävä kyllä luo kovin imartelevaa kuvaa pääkoppasi sisällöstä.
  Picatchu (ei rekisteröitynyt) • 24.06.2015 19:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy