Vuoden 2016 gaygaalan ehdokkaat julkistettu ja äänestys käynnissä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 15

Helmikuun viidentenä päivänä Helsingissä järjestettävässä QX Gay Gaalassa palkitaan sateenkaarikulttuuria edistäneitä henkilöitä, esikuvia ja tahoja, jotka ovat vuonna 2015 puheillaan tai teoillaan auttaneet tekemään Suomesta parempaa paikkaa asua ja elää, tai viihdyttäneet.

Vuoden 2016 gaalan on käsikirjoittanut ja ohjannut Jukka Kuronen ja juontajana toimii Miitta Sorvali. Palkinnot jaetaan kaikkiaan 13 kategoriassa, ja ehdokkaita voi äänestää 26. tammikuuta asti suomenkielisen QX-blogin yhteydessä:

VUODEN HOMO, BI, TRANS: Antti Holma, Iida Rauma, Kaj Korkea-aho, Saara Aalto.

VUODEN HETERO: Annika Saarikko, Paavo Arhinmäki, Paleface, Roope Salminen, Ville Niinistö.

VUODEN HLBTI-YRITTÄJÄ: Esa Ylikelloniemi, Janica Saxelin, Jenni Ahtiainen, J-P Hippi, Susanna Mattheiszen.

VUODEN DRAG: Linnea von Kattendam, NikoLa, Sheila.

VUODEN KOTIMAINEN ARTISTI: Antti Tuisku, Chisu, Sanni.

VUODEN KOTIMAINEN BIISI: Antti Tuisku/Peto on irti, Chisu/Ihana, Sanni/2080-luvulla, Vesala/Tequila.

VUODEN TV-TÄHTI: Antti Holma, Pirjo Heikkilä, Roope Salminen, Tiia Elg & Irina Vartia.

VUODEN KEEP UP THE GOOD WORK: Finlayson, Kansalaisaloite äitiyslaista, Sinuiksi, Transforces.

PALKINTO HOMOKULTTUURIN EDISTÄMISESTÄ: Drag Me To HEL, Gay kuoro Out’n Loud, Kristiina Puukko, Otso -It’s Hugging Good!.

VUODEN HOMOKLUBI: Dtm, G Lounge Skybar & Club, Hercules.

VUODEN BAARI, RAVINTOLA, KAHVILA: Bear Park Cafe & KULMA, Cafè Cavalier, Freedom.

VUODEN HOMOPAIKKA (MUU MAA): Bar Suxes/Turku, Mixei/Tampere, Yöhuikka/Oulu.

VUODEN SHOW, KONSERTTI: HKT/Billy Elliot, Divet/Juhlashow, Jari Sillanpää/50-vuotisjuhlakonsertti, Jukka Kuronen/Uuden vuoden show.

Suomen QX Gay Gaalassa Vuoden homo -palkinnon ovat aiemmin voittaneet Elias Koskimies (2014) ja Ari-Pekka Liukkonen (2015). Vuoden hetero -tunnustuksen ovat saaneet Harri Tikkanen (2014) ja Jaana Pelkonen (2015).

QX Gay Gaala järjestetään perjantaina 5. helmikuuta 2016 Helsingin Savoy-teatterissa. Lippuja myydään Lippupalvelussa ja Helsingin Kulttuurikeskuksen toimipaikoissa. Gaalan tuottaa ruotsalainen QX Förlag Ab, joka on järjestänyt QX Gay Gaalan Ruotsissa jo 17:nä vuonna. Suomessa tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

QX:n äänestys (26.1. asti)

15 kommenttia

Itse nostan muutaman ehdokkaan muutamassa sarjassa. Kaikkia kategorioita ajatellen minulla ei ole mielipidettä, vaan nopanheitoksi menee.

Antti Holma: Monialainen osaaja ja näkynyt vahvasti myönteisenä hahmona. Toimii vuoden tv-tähtenä, ja tarinoiden mukaan toimii myös homona.

Annika Saarikko: Vaikuttaa siellä, missä vaikuttamista nyt tarvitaan. Ranneliike.netin taustaorganisaatio Sateenkaariyhteisöt ry nimitti Saarikon homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi keväällä 2015.

Sanni: Kotimaisten artistien hyvää nuorta polvea, 2080-luvulla on myös mukavaa poppista. Chisu kärkyllä, kun vain yhden voi nostaa ensimmäiseksi - ja Ihana alkoi pursuta jo korvista ulos.

Sinuiksi: Tukea ei voi olla koskaan liikaa. Muutkin Keep up the Good Work -sarjan ehdokkaat (Finlayson, kansalaisaloite äitiyslaista ja Transforce) ansaitsevat kyllä tunnustuksen.

Jari Sillanpää/50-vuotisjuhlakonsertti: Olen aiemminkin sanonut, että Sillanpää on olemassaolollaan vaikuttanut asenteisiin hurjasti ja Olympiastadionin täyttäminen on aikamoinen temppu.
  • 2 / 15
  • Osaan itsekkin äänestää
  • 13.1.2016, 8.29
Ranneliikkeeltä törkeä yritys vaikuttaa äänestykseen! Tasapuolisuutta, kiitos.