Helsinkiläisessä Cafe Cavalierissa näyttely rememberyouweremadetobeused

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Kuva: Café Cavalier

Helsingissä sijaitsevassa Café Cavalierissa on esillä 5. maaliskuuta asti näyttely rememberyouweremadetobeused. Jussi Latvalan ja Jukka-Pekka Viita-Ahon näyttely käsittelee verkkopalveluissa käytännöksi muodostunutta yksityisten ihmisten kuvien luvatonta uudelleenjulkaisua.

- Kaikki näyttelyn teoksissa esiintyvät ihmiset on poimittu Instagramista, ja he eivät tienneet tulleensa taideteosten malleiksi. Jokaiselle heistä on lähetetty kiitosviesti inspiraatiosta lopullisen työn valmistuttua. Sen sijaan, että heidän kuvat olisi uudelleenjulkaistu luvatta, heistä onkin tehty muotokuva, joka nostaa alkuperäisen valokuvan jalustalle.

- Näyttelyn pääteos rememberyouweremadetobeused käsittelee aihetta laajemmassa kontekstissa viitaten mm. valtion, uskonnon ja anarkismin väliseen vuorovaikutukseen. Työtä on työstetty liki päivälleen kaksi vuotta näyttelyn avajaisiin mennessä.

- Näyttelyn teokset on toteutettu yhteistaiteeseen perustuvalla metodilla. Jokainen työ on vaihtanut tekijäänsä useaan kertaan. Kahden taiteilijan välisestä vuoro-
puhelusta on muodostunut 20 teoksen kokonaisuus, joista yhdenkään taulun lopullista muotoa kumpikaan tekijöistä ei pystynyt ennustamaan.

Jussi Latvala (tait. kand.) on helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija ja Jukka-Pekka Viita-Aho on helsinkiläinen graffiti- ja kuvataiteilija.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Live-esityksistä ja vaihtuvista taidenäyttelyistään tunnettu Café Cavalier sijaitsee Helsingin keskustan Malminrinteessä, osoitteessa Malminrinne 2-4.

cafecavalier.com
Cafe Cavalier facebookissa

6 kommenttia

Ei tietenkään tuota, mutta hyvinkin jotain vähän vastaavanlaista.