Helsinkiläisessä Cafe Cavalierissa näyttely rememberyouweremadetobeused (juttukommentit)

Ei tietenkään tuota, mutta hyvinkin jotain vähän vastaavanlaista.
"-- hyvinkin jotain vähän vastaavanlaista."


Niin, Prince ei sentään lähettänyt kiitoskortteja pöllimiensä kuvien haltioille. Idea on sama, vaikka toteutus onkin eri. Taiteessa useinkin idea on se omaperäiseksi "juttu"...
  • 4 / 6
  • human
  • 7.1.2016 15:51
Usa:ssahan konservatiivisen umpi-kristillinen ääri-oikeisto-republikaani-porukka on käyttänyt Obaman kuvia vaikka mihin.

Obama totesi että heillä on toki oikeus siihen, koska Usa:ssa on sananvapaus, eikä konservatiivinen sananvapauden kielto.

- - - -

Tietääkseni Suomessakin saa julkaista yleisellä paikalla, ei yksityisessä tilassa kuvattuja kuvia ihmisistä vapaasti, kunhan ei aseta kuvia loukkaavaan tai vääristeltyyn asiayhteyteen, jolloin niistä voi tulla kunnianloukkaus-rikos.

Itsekin olen esiintynyt tv-uutissa taannoin, ihan lähikuvassa nousemassa junaan. Enkä kuvaustilannetta mitenkäänn huomannut, eikä siitä minulta julkaisulupaa kysytty. Enkä asiasta ollut toki moksiskaan, mutta olihan se kiva huomata, kun uutisia satuttiin kaveriporukalla juuri silloin, kauan sitten, katsomaan : )

Kommenttia muokattu: 07.01.2016 klo 16:13
  • 5 / 6
  • human
  • 7.1.2016 16:06
Tuo rememberyouweremadetobeused-näyttely ei omasta mielestäni ole mitenkään omaperäinen, eikä sen toteutus näyttelyn katsojaa kovin koskettava toteutustavaltaan, koska kuvissa on katsojalle vieraita henkilöitä.

Itse toteuttaisin tuollaisen näyttelyn teokset esim. niin että näyttelyssä olisi tietokonenäyttöjä, joissa vaihtuisi kuvia tai jostain aiheesta kirjoitettuja nettijuttuja, joihin videokameralla otettaisiin teosta katsovan kasvot tai muutakin osaksi - ja niin teoksista tulisi omakohtaisen puhuttelevampia, ehkä.

Ja, ai niin: "heistä onkin tehty muotokuva, joka nostaa alkuperäisen valokuvan jalustalle". ToF Touko Laaksonenhan teki tuota komeasti isommassakin määrin aikoinaan ja ihan lupien kera : )

Kommenttia muokattu: 07.01.2016 klo 16:11
" --- näyttelyn katsojaa kovin koskettava toteutustavaltaan, koska kuvissa on katsojalle vieraita henkilöitä."

Ehkäpä voit seurata heitä Instagramissa?

_________________

Pari ajankohtaista näyttelyvinkkiä sateenkaarivinkkelistä (tekijät) Ranneliikkeen kulttuuritoimitukselle:

Janne Räisänen: Käy peremmälle. Ota vaatteet pois. (Helsinki Contemporary, Bulevardi 10)
Jouni Kujansuu: B/piirustuksia (Kalleria, Kaarlenkatu 10)