Aasiassa nuorten homojen keskuudessa hiv-epidemia - YK syyttää treffisovelluksia

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
  • 2

YK:n mukaan älypuhelinten treffisovellukset ovat taustalla hiv-tartuntojen voimakkaassa kasvussa nuorten homomiesten keskuudessa Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Guardianin uutisesta kirjoittaa Suomessa Iltalehti.

Älypuhelinteknologia on luonut mahdollisuuksia tavata helposti ja nopeasti seksin merkeissä. Erityisesti seuraa samaa sukupuolta olevista etsivät käyttävät seuranhakuun mobiilisovelluksia, ja seksuaalisesti aktiivisten nuorten miesten välille syntyy verkostoja, joiden piirissä tartunnoilla on otollinen ympäristö levitä.

Unicefin hiv-asiantuntia Wing-Sie Cheng katsoo, että mobiilideittisovelluksissa pitäisi olla tietoa hiviltä suojautumisesta.

Guardian mainitsee ongelmallisina paikkoina Filippiinit ja Bangkokin. Verkossa toimivia online-kontaktipalveluja puolestaan ovat esimerkiksi Tinder, Grindr, Bender, Maleforce, nearox, Gay app, Hornet, Gay Romeo, Scruff ja Jack'd.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seksiseuran haun siirtyminen online-sovelluksiin on aiheuttanut vaikeuksia viestiä turvaseksin tärkeydestä. Lisäksi monissa Aasian maissa Aidsin vastaisessa työssä homosuhteiden rangaistavuus on merkittävä ongelma. Koska aids on perinteisesti liitetty homoseksuaalisuuteen, eivät ihmiset seksuaalisesta suuntaututeisuudestaan riippumatta uskalla leimautumisen tai syrjinnän pelossa hakeutua esimerkiksi testeihin. Lisäksi useissa Aasian maissa alle 18-vuotias ei saa käydä hiv-testissä ilman vanhempien lupaa.

Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta.

The Guardian: Mobile dating apps spur HIV epidemic among Asia´s teenagers, says UN
Iltalehti: YK: Treffisovellukset syynä hiv-epidemiaan teinien keskuudessa Aasiassa
Miesten välinen parinhaku siirtynyt online-deittisovelluksiin - haaste seksuaaliterveysviestinnälle
Maailman aids-päivä

2 kommenttia

Ja mihinkäs biseksuaalit "kaapittuivat" uutisesta? Heitähän on määrällisestikin enemmän, sekä eniten myös miestenkesken vain irtoseksin harrastajissa - kun heistä useimmat eivät etsi mukavasti mies-parisuhdetta.

Vai onkos biseksuaaleja enään olemassa?

Aasiassakin myös todennäköisesti hiv on iso ongelma trans-ihmisten keskuudessa.

Kommenttia muokattu: 03.12.2015 klo 16:26
  • 2 / 2
  • xxx
  • 4.12.2015, 14.38
"Ja mihinkäs biseksuaalit "kaapittuivat" uutisesta? Heitähän on määrällisestikin enemmän, sekä eniten myös miestenkesken vain irtoseksin harrastajissa - kun heistä useimmat eivät etsi mukavasti mies-parisuhdetta."

Miestenvälinen seksi on miestenvälistä seksiä seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

"Vai onkos biseksuaaleja enään olemassa?"

Sinä ainakin näet biseksuaalisuutta sielläkin missä sitä ei ole.

"Aasiassakin myös todennäköisesti hiv on iso ongelma trans-ihmisten keskuudessa."

Sinulla on taas iso ongelma trans-ihmisistä, biseksuaaleista sekä uskiksista. Jospa viimeinkin hakisit apua näihin fobioihisi, tai käsittelisit asiaa ottamalla itse selvää kohteistasi. Kommentoitisi on hyvin leimaavaa ja loukkaavaa.