Sateenkaariturismi tuo rahaa Espanjaan

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 9
La Rambla, Barcelona

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat turistit toivat noin 6,8 miljardia dollaria (runsas 6 miljardia euroa) Espanjan talouteen, kertoo LGBT Capitalin raportin mukaan, kertoo Bloomberg.

Suomessa asiasta kertoi ensin Talouselämä.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat turistit käyttävät Espanjassa miltei kolmanneksen enemmän rahaa keskivertoturisteihin verrattuna. Espanjan työpaikoista 12 prosenttia liittyy turismiin.

Aiemmin sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien ykkösmatkakohde Euroopassa oli Ranska, jolle saman LGBT Capitalin raportin raportin mukaan hltbi-vähemmistöihin kuuluvat toivat noin 6,6 miljardia dollaria (5,9 miljardia euroa).

Maailman johtava sateenkaariturismin kohdemaa on Yhdysvallat, jolle kertyy 21,5 miljardin dollarin (19,2 miljardia euroa) tulot hlbti-turisteista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Espanja on esimerkki maasta, jossa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asemaan on kiinnitetty huomiota. Espanja mm. salli samaa sukupuolta olevien avioliitot kolmantena maana Euroopassa vuonna 2005.

Keväällä 2014 kansainvälinen homojen ja lesbojen matkailuliitto valitsi Espanjan pääkaupungin Madridin maailman homoturismin pääkaupungiksi. Madrid valittiin sen tarjoamien kulttuurikokemusten ja sateenkaariväestön tukemisen perusteella. Myös Madridin pride-tapahtuman merkitys mainittiin perusteluissa. Tuolloin Madridin kanssa kilpasilla olivat esimeriksi Tukholma ja Cannes.

Bloomberg: Rich Gay Men Wanted: Spain´s Conservatives Make Tourist Appeal
Talouselämä: Tämä Euroopan maa voitti kilpailun rikkaista homoturisteista
Hlbti-matkailun kehityssuuntia
Ruotsi ja Britannia Spartacus-matkaoppaan vertailun kärjessä - Suomi paransi sijoitustaan

9 kommenttia

Talouselämä-lehden jutussa todetaan

- “Tämä on korkeiden tulojen matkailumarkkina, jota ei ole sidottu koulujen lomapäiviin ja on yleisesti ottaen seikkailullisempi”, kertoo Carlos Kytka Euroopan homojen turismiliitosta.

Tuo kommentti on pähkinänkuoressa se tilanne mitä homoturistit Espanjalle edustavat ja merkitsevät.

Kannan mieheni kanssa joka vuosi Kanarialle aikamoisen kasan rahaa. Käytämme palveluita monipuolisesti, autonvuokrauksesta laadukkaisiin hotelleihin. "Normaalista" homoturistista poikkeamme siinä, että meille ei riitä päivittäinen Playa del Inglésen hiekkarannan homomiesten pallomeressä lojuminen. Koko saari ja myös viereiset saaret ovat luontonsa, kulttuurinsa ja erilaisen asutuksensa vuoksi mielenkiintoisia kohteita.

Kanarian saarten merkitys Espanjan taloudelle näkyi myös siinä, että kun muutama vuosi sitten Espanjassa lentolakko keskeytti koko maan lentoliikenteen, lentäjäyhdistys jätti lakon ulkopuolelle kaiken Kanarian saarille suuntautuvan liikenteen.
  • 2 / 9
  • Pökö
  • 2.9.2015, 18.00
Tässä oiva esimerkki meille Suomeen ja siitä miten itärajan takaa saisimme mm Venäläisiä homoja kuluttamaan rahaa ja viihtymään. Sitä Suomen talous juuri nyt tarvitsisi.