Obama otti Kenian-vierailullaan esiin homojen syrjinnän

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on Kenian-vierailullaan ilmaissut tukensa seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Hän esimerkiksi vertasi homojen Afrikassa kokemaa kohtelua itsekin kokemaansa rotusyrjintään.

Obama ilmaisi toivovansa, että Afrikan maat eivät syrjisi ihmisiä heidän seksuaalisen suuntautuneisuutensa perusteella. Hän sanoi, että ihmisten epätasa-arvoinen kohtelu johtaa vapauden murenemiseen.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta vastasi Obamalle, että asia ei ole maassa ajankohtainen. Hänen mukaansa kansalaisilta on mahdotonta vaatia sellaisen asian sulattamista, jota nämä eivät oman kulttuurinsa osaksi hyväksy.

Heinäkuun alussa Kenian pääkaupungissa Nairobissa järjestetyssä kristillisen järjestön pystyynpanemassa noin sadan hengen mielenilmaisussa osallistujat vaativat Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman vaikenevan hlbti-kysymyksistä tulevan vierailunsa yhteydessä. Myös Kenian varapresidentti on antanut homovastaisia lausuntoja.

Keniassa homoseksuaaliset suhteet on useimpien Afrikan maiden tapaan määritelty rangaistaviksi. Keniassa homoseksuaalisesta suhteesta kiinni jäänyttä voidaan rangaista 14 vuoden vankeustuomiolla. Homoseksuaalien kohtaama syrjintä ja väkivalta on yleistä.

Obama nosti esiin myös esimerkiksi Keniaa piinaavan korruption kasvua hidastavana tekijänä.

Obama vierailee parhaillaan USA:n presidenttinä ollessaan ensimmäistä kertaa Keniassa. Kenia oli presidentti Obaman edesmenneen isän kotimaa.

PinkNews: Obama tells Kenyan President to stop discriminating against gay people
Obama aikoo ottaa Kenian-vierailullaan esiin hlbti-kysymykset
Keniassa homovastainen mielenosoitus Obaman vierailun alla

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta