ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Keniassa homovastainen mielenosoitus Obaman vierailun alla

Sami Mollgren • 07.07.2015 17:53 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Kristillisen järjestön pystyynpaneman mielenilmaisun osallistujat vaativat Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman vaikenevan hlbti-kysymyksistä heinäkuisen vierailunsa yhteydessä. Kenian pääkaupungissa Nairobissa järjestetty mielenoisoitus jäi kuitenkin järjestäjien odotuksia vaisummaksi: osallistujia oli noin sata.

- Ilmoitamme herra Obamalle, että kun hän saapuu Keniaan tässä kuussa ja hän yrittää esittää aborttiagendaa, homoagendaa, käskemme hänen sulkea suunsa ja mennä kotiin, sanoi parlamenttiedustaja Irungu Kangata parlamentin edustalle kokoontuneille mielenosoittajille trust.org -sivuston mukaan.

Monet mielenosoittajat olivat pukeutuneet t-paitoihin, joissa oli tekstinä "Suojele perhettä marssi".

Obaman on määrä vierailla heinäkuun lopulla Keniassa ensimmäistä kertaa presidentin virassa ollessaan. Hän osallistuu kansainväliseen yrittäjyyskokoukseen. Kenia oli presidentti Obaman edesmenneen isän kotimaa.

Keniassa homoseksuaaliset suhteet on useimpien Afrikan maiden tapaan määritelty rangaistaviksi. Keniassa homoseksuaalisesta suhteesta kiinni jäänyttä voidaan rangaista 14 vuoden vankeustuomiolla. Homoseksuaalien kohtaama syrjintä ja väkivalta on yleistä. Esimerkiksi maan varapresidentti William Ruto on antanut homovastaisia lausuntoja.

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden kesäkuinen ratkaisu sallia samaa sukupuolta olevien avioliitot on kiihdyttänyt homoseksuaalisuuteen liittyvää keskustelua myös Keniassa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy