PS-edustajan patsasaloite ärsytti omien piirissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 5

Perussuomalaisten valtuustovaraedustajan aloite Tom of Finland -patsaan pystyttämiseksi Helsingin keskustaan hermostuttaa Helsingin PS:n valtuustoryhmän johtoa. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Kanerva sanoutuu jyrkästi irti puolueen varavaltuutetun Nuutti Hyttisen laatimasta aloitteesta.

Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtajana toimivan Hyttisen ja 35 muun valtuutetun laatimassa aloitteessa ehdotetaan, että taiteilija Touko Laaksosta voitaisiin muistaa patsaalla. Helmikuussa laaditun aloitteen mukaan Laaksosen teoksia mukaileva patsas voitaisiin sijoittaa esimerkiksi Helsingin tulevan keskuskirjaston edustalle.

Kanervan ja valtuutettu Harri Lindellin mukaan aloite osoittaa täydellistä harkintakyvyn puutetta.

– Vapaamielisyyden tyyssijaksi voisi sopia joku huomaamaton paikka Kalliossa, jos nyt yleensäkään asia on tarpeellinen.

Kaksikon mukaan keskustakirjaston käyttäjiksi tulee paljon lapsia ja nuoria, jotka saisivat patsaan myötä heidän mielestään vääränlaisia vaikutteita. Asiasta aiottiin keskustella vakavasti ryhmäkokouksessa aloitteen tekijän kanssa. Lauantaina pidetyssä kokouksessa Hyttinen ei kuitenkaan ollut läsnä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Patsas, jossa miehet ovat kikkelit vastakkain, ei ole sopivaa kulttuuria lapsille, sanoi Kanerva Iltalehdelle.


Nuutti Hyttinen ihmettelee IL:n uutisessa tyrmäystä:

- Outoa, koska ryhmästä kaikki, paitsi yksi, allekirjoittivat tämän aloitteen.

- Siinä on ollut joku harhautus, ettei ole selvästi sanottu, että mihin se tulisi. Tuollainen patsas sopisi Kallioon paremmin, johonkin Karhupuistoon. Siellä nyt on muutenkin vähän semmoista, Kanerva sanoo.


Hyttinen ehdotti patsasta keskeiselle paikalle kulttuurisessa mielessä.


Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon tukema Hyttinen sai eduskuntavaaleissa vajaat 2 200 ääntä.

Uutinen Iltalehden nettisivuilla 25.4.15

5 kommenttia

Jotta lapset ja nuoret eivät saisi vääränlaisia vaikutteita, kannattaa heitä varjella tälläiseltä luonnottoman aatteen kamaluudelta:

Matt. 10:34-35 "Älkää luulko, että minä (jeesus) olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan."

Luuk. 14:26 "Jos joku tulee minun (jeesuksen) tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni."
Outo tuo Kanervan väite siitä, että muistomerkin sijoituspaikka ei muka olisi tullut tarpeeksi selväksi. Aloitteessa se ainakin minusta kerrotaan varsin yksiselitteisesti ( http://dev.hel.fi/paatokset/media/att/60/603233132a3cd924ebf0a12bf65ec50862d59995.pdf ).

Olisiko tässä käynyt Kanervan kohdalla paremminkin niin, ettei ollut selvästi ymmärretty kenestä on kyse: aloitteessa puhutaan Touko Laaksosesta - mutta ei ollut selvästi ilmaistu, että Laaksonen tunnetaan paremmin nimellä Tom of Finland. On ehkä käynyt niin, että lähinnä tynnyrin sisäpuolta katselevalla Seppo Kanervalla ei ole ollut tarpeeksi yleissivistystä?

Elämme mielenkiintoisia aikoja... :)