Finlayson lopettaa yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa - Magneettimedia kirjoittaa Finlaysonin "homopropagandasta"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 10
Magneettimedia liittää Finlaysoniin käsitteen ´homopropaganda´. Finlaysonin valikoimissa on Tom of Finland -teemaisia tekstiilejä.

Esimerkiksi Tom of Finland -tekstiilejä valikoimassaan pitävä Finlayson on ilmoittanut lopettavansa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Finlayson perustelee ratkaisua eettisillä syillä ja yhtiönsä arvoilla.

Päätöksen taustalla on Tavaratalo Kärkkäisen yhteys Magneettimedia-julkaisuun.

- Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, mutta Finlayson haluaa viestittää yritysvastuunsa käytännön teoilla. Yhteistyö Kärkkäinen Oy:n kanssa on ollut hyvää ja olemme pahoillamme joutuessamme irtisanomaan sen, mutta emme halua tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot poikkeavat näin radikaalisti omistamme, sanoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

- Haluamme, että suomalaisissa kodeissa sallitaan enemmän kuin tuomitaan ja erilaisuus nähdään rikkautena, ei rikoksena. Suurin osa suomalaisista on kanssamme samaa mieltä tässä asiassa. Kannustamme myös muita yrityksiä osoittamaan selvästi vastuunsa myös käytännön teoilla, toteaa Kurttila tiedotteessa.

Magneettimedia-ilmaisjakelulehden uusin numero jaettiin kuluneella viikolla yli neljännesmiljoonaan suomalaiskotiin. Lehdessä tuodaan esiin mm. "valkoisen väestön ylivertaisuutta" ja korostetaan ns. perinteisiä perhearvoja. Lehdessä käsitellään myös laajasti vuonna 2013 lehden saamaa kansankiihotustuomiota. Tuolloin lehteä julkaissut Tavaratalo Kärkkäinen ja sen perustaja ja toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen saivat sakkotuomion kiihottamisesta kansaryhmää vastaan; taustalla oli Magneettimedian juutalaisvastainen kirjoittelu. Kärkkäinen toimi tuolloin lehden päätoimittajana.

Magneettimedian uusimmasta numerosta on tehty Oulun poliisille rikosilmoitus. Rikosilmoituksen taustalla on Magneettimediassa julkaistu holokaustia käsittelevä artikkeli. Yhdenvertaisuusvaltuutettu (entinen vähemmistövaltuutettu) Eva Biaudet puolestaan katsoo Magneettimedian olevan avoimen rasistinen, moraaliton ja epäeettinen julkaisu.

Magneettimedia syyttää tekstiiliyhtiötä "homopropagandasta"

Magneettimedia puolestaan kritisoi Magneettimedian verkkosivuilla perjantaina julkaistussa kirjoituksessa Finlaysonin nykyistä toimintaa ja nostaa esiin "tekstiiliyhtiön homopropagandan".

- Finlayson on alkanut viime vuonna tapahtuneen omistajavaihdoksen jälkeen markkinoida erittäin avoimesti suomalaisvihamielisiä ja kulttuurimarxilaisia arvoja. Viime syksynä yhtiö lanseerasi homopornografiaa sisältävän ”Tom of Finland –malliston”, todetaan Magneettimedian perjantaisessa kirjoituksessa.

- J. Kärkkäinen Oy ei lopettanut yhteistyötä Finlaysonin kanssa tekstiiliyhtiön homopropagandan vuoksi, mutta Finlaysonille Magneettimedian isänmaalliset arvot ja esimerkiksi Israelia sekä maahanmuuttoa kritisoivat artikkelit olivat liikaa, kirjoittaa Magneettimedia.

Magneettimediaa julkaisee nykyään yhdistys

Juha Kärkkäinen sanoo, ettei Kärkkäisen tavaratalon ja Magneettimedian välillä ole ollut yhteyttä vuoden 2013 jälkeen eikä Kärkkäinen voi vaikuttaa Magneettimediassa julkaistavaan sisältöön. Magneettimedia-ilmaislehteä julkaisee nykyään Pohjoisen Perinne ry. Yle kertoo, että Magneettimedian verkkosivujen mukaan Juha Kärkkäinen on kuitenkin avustanut paperilehden tekemisessä.

Ilta-Sanomat: Finlayson syyttää omistajia rasismista ja lopettaa myynnin Kärkkäisellä - Juha Kärkkäinen: ´Maailma on tavaraa täynnä´
Yle: Finlayson poistaa tuotteensa Kärkkäiseltä - syynä Magneettimedian ´vastenmielinen propaganda´
MTV: Magneettimedia: Hallitukselle vaatimus ´Valkoisesta Suomesta´

10 kommenttia

Mangneettimediasta tulee mieleen Venäjän ihannoiminen, ihan samalta kuulostaa mielipiteet.
Magneettimedian julkaisija Pohjoinen Perinne ry kytkeytyy Suomen vastarintaliikkeeseen ( http://www.patriootti.com/pohjoinen-perinne-julkaisi-magneettimedian-uuden-numeron/ ). SVL on vastuussa myös kaasuiskusta Pride-kulkueeseen kesällä 2010, Dan Koivulaakson pippurisumutuksesta vuonna 2012 ja Jyväskylän kirjastopuukotuksesta vuonna 2013.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3363535/magneettimedian-taustalla-keskiluokkaisia-fasisteja
---
Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila "jyrähti" haastattelussa: "Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa". Kurttila jatkoi: "Uskon, että saimme paljon hyvää aikaan Tom of Finland -lanseerauksellamme. Se on omalta osaltaan auttanut suomalaisia keskustelemaan avoimesti seksuaalisesta vapaudesta. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, että tämän päivän Suomi on avoin ja suvaitsevainen yhteiskunta".

Kommenttia muokattu: 25.04.2015 klo 12:43