KD teki Susanna Huovisesta tasa-arvon sankaria

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 3
Susanna Huovinen ajankohtaisessa vaalikuvassaan. Äänestysnumeron olemme rajanneet kuvasta.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä yritti oikeututtaa KD:n päätöstä kampittaa tasa-arvokehitys hallituksen viime kuukausina ministeri Susanna Huovisen (sd) toiminnalla. - Kun Huovisesta tuli peruspalveluministeri, hän aloitti heti aihepiirin valmistelun salassa. - Meidät pidettiin tästä sivussa, kertoi Maanselkä Helsingin Postitalolla järjestetyssä vaalikeskustelussa.

Maanselkä sanoi, että translain kaataminen jo esitysvaiheessa oli mahdollista, kun kristillisdemokraatit olivat saaneet vaankieliaseman vihreiden lähdettyä hallituksesta. Tähän vihreiden Jani Toivola huomautti puolueen ydinarvoihin kuuluneiden seikkojen aiheuttaneen hallituksesta lähdön. Katainen-Stubb -hallitusten sisäisen veto-oikeusperiaatteen puitteissa esityksellä olisi ollut kuitenkin vaikeuksia joka tapauksessa.

Vaimean naurun sai yleisössä aikaan toisen keskustelijan huomautus, että sosialidemokraateilla ja kokoomuksella ei ollut keinoja tai mahdollisuuksia vastustaa KD:n vaikutusvaltaa hallituksessa. Keskustelussa muistutettiin myös kuvaposeerauksesta, jossa translain puolesta kampanjoineet olivat esiintyneet Alexander Stubbin seurassa, kun lain muuttamisen oletettiin vielä olevan tulossa.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri vakavoitui jossain osassa keskustelua korostamaan puolueensa "oikeutta toimia arvojensa mukaan", mutta valitsi hetkittäin myös keskustelun "pellen roolin" pyöritellen panelistien käyttöön annettua vihreä-punaista äänestyslappua. Pääasiassa muihin leireihin kuuluneessa yleisössä tämä käytösmalli saattoi olla myös pehmentävä pr-tekijä. - Eihän täällä minun äänestäjiäni ole, totesi Maanselkä.

Maanselkä totesi, että Huovisen "salainen toiminta" ei ehkä ollut kaikkien tiedossa, "mutta tulkoon nyt kerrotuksi".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huovinen on ehdolla Keski-Suomen vaalipiirissä, josta pyrkii myös Maanselkä. He eivät ole kilpailijoita. Kristillisdemokraattien pienestä vetoavusta voi Huoviselle olla hyötyäkin sikäli, että kokoomuksen edistykselliseen siipeen kuuluneen Henna Virkkusen jäljiltä on tasa-arvohakuisia ääniä kotia vailla ja kokoomuksen arvokonservatiiveihin kuuluvan Palolan nousu Virkkkusen seuraajaksi on havahduttanut maakunnassa kokoomuksen äänestämisen epävarmuudesta.

Susanna Huovinen kuului syksyllä 2011 siihen suppeaan kansanedustajien ryhmään, joka edustaja-aloitteella yritti saada muutosta Suomen avioliittolainsäädäntöön. Aloite ei saanut riittävästi tukea muilta kansanedustajilta ja raukesi.

Uutinen RL:ssä vaalikeskustelusta 25.3.15 Postitalolla Helsingissä.

3 kommenttia

Kertoikos Asmo Maanselkä, että hän ja KD höpöttelee salaa "muitten selän takana" sen itse pääpirun, eli jumalansa kanssa?

:D