Some-sanasota Dolce & Gabbanan perhekommenttien vuoksi jatkuu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Dolce & Gabbana

Muotisuunittelijaparina tunnetun Domenico Dolcen ja Stefano Gabbanan perhekommenteista syntynyt sanailu sosiaalisessa mediassa on jatkunut. Elton Johnin käynnistämä Dolce & Gabbana -boikotti sai vastaiskuksi Elton John -boikotin.

Sanalilu käynnistyi siitä, kun Dolce & Gabbana -tuotemerkin luojat kertoivat italialaiselle Panorama-lehdelle, että ainoastaan miehen ja naisen välinen "perinteinen" avioliitto on ainoa oikea kasvuympäristö lapsille. Pariskunta myös kutsui sijaissynnyttäjien avulla homoparien hankkimia lapsia keinotekoisiksi.

Esimerkiksi Elton John hermostui esitetyistä kommenteista. Hän totesi, että D&G-parin ajattelu on yhtä vanhanaikaista kuin vaatteensa - ja ettei enää koskaan käytä heidän suunnittelemia vaatteita. Elton Johnilla ja tämän elämänkumppanilla David Furnishilla on kaksi keinohedelmöityksen ja kohdunvuokrauksen avulla syntynyttä lasta. Laulaja Victoria Beckham on ilmaissut tukensa Elton Johnin ja tämän puolison lapsille, sekä muillekin koeputkihedelmöityksellä syntyneille lapsille.

Gabbana käynnisti sosiaalisessa mediassa Elton Johnin käynnistämälle D&G-boikotille vastineeksi Elton John -boikotin. Gabbana käytti viesteissään myös "Je suis D&G" -iskulausetta. Se mukailee Charlie Hebdo -satiirilehteen kohdistuneen terrorihyökkäyksen jälkeistä myötätunnon ilmausta ja sanavapautta puolustustavaa lauseteta "Je suis Charlie". Lauseen käyttäminen D&G-tapauksen yhteydessä on ehtinyt herättää pahaa verta. Terroristihyökkäyksessä kuoli 11 henkeä.

Kohun nostattaneen haastattelun tehnyt Panorama-lehti on asettunut puolustamaan haastateltaviaan: lehti haukkuu Courtney Lovea kaksinaismoralistiseksi, perusteluna Loven heroiinin käyttö raskauden aikana. Elton Johnin lehti muistuttaa esiintyneen Axl Rosen ja Eminemin kanssa, ja lehti liittää asian artistien kappaleiden homokielteisiin sanoituksiin.

Brittiläinen kriittisyydestä tunnettu journalisti Piers Morgan sanoi, että "boikotti on toinen nimi kiusaamiselle".

Gabbanan omat vauvahaaveet

Vuonna 2006 Gabbana kertoi "unelmastaan" saada vauva keinohedelmöityksen avulla. Hän sanoi tuolloin, että vauvan pitäisi olla hänen omasta siemenestään, koska hän arvioi, ettei tunneside voisi olla adoptoituun lapseen riittävän suuri. Hän myös kertoi keskustelleensa naispuolisen ystävänsä kanssa asiasta.

Dolce puolestaan oli vuotta aiemmin pohtinut saaneensa elämältä kaiken mahdollisen, mutta homoseksuaalisuutensa - "pienen puutteensa" - vuoksi lapsen saaminen ei ole mahdollista. Hän totesi tuolloin, että olisi mahdollista adoptoida lapsi ulkomailta, mutta sen suhteen hänet lamauttaa pelko siitä, että lapsi voisi tuntea itsensä hyväksikäytetyksi.


Dolce ja Gabbana myivät vuonna perustamansa yrityksen luxemburgilaiselle Gado Srl. -holding-yhtiölle vuonna 2004. Vuonna 2013 kaksikko tuomittiin yrityskauppaan liittyvästä veronkierrosta 20 kuukaudeksi vankeuteen ja maksamaan 10 miljoonaa euroa sakkoja.

BBC: Dolce and Gabbana say ´Boycott Elton John´
GayStarNews: Hypocrite? Gabbana asked friend to have baby for him before attacking ´synthetic kids´
Elton John mukana boikottikampanjassa homoparien adoptio-oikeutta vastustavaa Dolce & Gabbanaa vastaan

3 kommenttia

D&G menee siis ihan normaalien katolisten "moraali"kuvioiden mukaan. Tekevät syntiä, syyttävät muita synneistä ja menevät sitten ripittäytymään ja varmaan joku pedofiili-pappi antaa kaiken armollisesti anteeksi.

D&G:ltä Charlie Hebdon "Je suis Charlie":n käyttäminen on täyttä rienausta, sillä Charlie Hebdo on ateistinen, kaikista uskonnoista vapaa julkaisu ja D&G taas vaikuttaa olevan umpi-katolinen.

Ja taas samanlainen italo-katolinen sotku, kuin taannoin 2010, italo-jäätelöfirman mustaakin valkoisella & kaikilla mausteilla -jäätelömainoksissa:

Antonio Federici: https://www.google.fi/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&q=Antonio+Federici+ice-cream+advert

Jokohan kohta umpikristillisesti hoteroiva D&G julistaa, millainen keino-tuote se jeesus olikaan, montako utopia-luomi-iskää sillä olikaan ja kuka olikaan se, ihan pilvessä kaiket päivät olevan toisen iskän vaimo ja mitä se joosef ajatteli sen toisen miehen syrjähypystä ja spermaluovutuksesta maria-kohdunvuokraajalle?

Tai eihän se voine, sillä Italia on yksi niistä Euroopan maista (Tanskan, Saksan, Puolan, Irlannin ja Venäjän lisäksi), jossa on yhä voimassa, islamististen maiden tapaan, (kristillisen)jumalanpilkkalaki.

Ja vatikaanissa papparaiset tirskuvat ihan katketakseen episodi-lisäväristä, selällään rötköttäen, sikstuskappalin kattomaalauksia tiiraillessaan.

Ai mutta hei: Timo Soinilla onkin nyt dilemma, tukeako katolisen italo-miesparin ulosanti-sammakoita, lapsiydinperhe-homoja vastaan - vai miten populisoida asia :D

Kommenttia muokattu: 17.03.2015 klo 13:31
Täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Et ole jatkuvassa rienauksessasi pahimpiakaan homofobeja parempi.

Kirjoituksesi menevät päivä päivältä epäselvemmiksi joten ehdotan sinun menevän lääkärille. Ymmärrät kai olevasi sairas tai kiihkokristittyjen provo.

Toi vaan pahentaa homojen tilannetta, koska tollanen kirjoitustyyli ärsyttää lähes kaikkia.

DG:ltä outo kannanotto kyllä, kun itsekin ovat homoja. Mutta kukin tavallaan.