ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Elton John mukana boikottikampanjassa homoparien adoptio-oikeutta vastustavaa Dolce & Gabbanaa vastaan

Sami Mollgren • 16.03.2015 12:30 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Elton John
Muotisuunittelijaparina tunnettu Domenico Dolce ja Stefano Gabbana vastustavat samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta. Dolce & Gabbana -tuotemerkin luojat ovat kertoneet italialaiselle Panorama-lehdelle, että ainoastaan miehen ja naisen välinen "perinteinen" avioliitto on ainoa oikea kasvuympäristö lapsille. Pariskunta myös kutsui sijaissynnyttäjien avulla homoparien hankkimia lapsia keinotekoisiksi.

- Vastustamme homoadoptioita. Vain perinteinen perhe on perhe. Ei kemiallisia jälkeläisiä tai vuokrakohtuja: elämällä on luonnolliset polut. On olemassa asioita, joita ei voimuuttaa, sanoi kaksikko lehdelle.

Asiasta on käynnistynyt vilkas keskustelu sosiaalisessa mediassa. Myös joukko julkisuuden henkilöitä on arvostellut muotisuunnittelijaparin näkemyksiä.

Esimerkiksi Elton John kirjoitti Instagramissa #BoycottDolceGabbana-tunnisteella merkatussa päivityksessään, että kuinka nämä kehtaavat kutsua hänen sijaissynnyttäjän avulla hankkimia lapsiaan keinotekoisiksi. Hän myös totesi, että D&G-parin ajattelu on yhtä vanhanaikaista kuin vaatteensa - ja ettei enää koskaan käytä heidän suunnittelemia vaatteita.

Gabbana kuittasi Elton Johnin kommenttiin pitävänsä ylimielisenä sitä, ettei suvaitse toisin ajattelevia.

Ricky Martin taas kirjoitti Twitterissä, että muotisuunnittelijaparin ääni on liian vaikutusvaltainen käytettäväksi vihan levittämiseen. Myös Ricky Martinilla on kaksi sijaissynnyttäjän avulla saatua lasta.

Muusikko Courtney Love puolestaan on ilmoittanut haluavansa polttaa kaikki omistamansa Dolce & Gabbana -tuotteet.

Sunnuntaina D&G-parivaljakko yritti hillitä syntynyttä kohua sanomalla, ettei heidän tarkoituksena ollut tuomita muiden tekemiä valintoja, vaan käsitellä asiaa henkilökohtaisista lähtökohdista. Dolce kertoo sisilialaisena kasvaneensa perinteisessä perheessä, jolla on erityinen merkitys. Hänen mukaansa siellä hän oppi rakkauden ja perheen arvon.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiinnostavaa on se, että rebel heart freedom fighter homomies naisen vartalossa Madonna on ollut hiljaa, liekö yhteiset aurinkolasibisnekset D&G:n kanssa taustalla.
  SaintJudy • 16.03.2015 22:34
"Vastustamme homoadoptioita. Vain perinteinen perhe on perhe. Ei kemiallisia jälkeläisiä tai vuokrakohtuja: elämällä on luonnolliset polut. On olemassa asioita, joita ei voimuuttaa, sanoi kaksikko lehdelle."

Kertokaapas d&g tuo niille kahjoille kristinuskovaisille, joiden koko uskomus perustuu vuokrakohtuun, sen jeesus-taruolennon tekaisemi-seksi. Eikös siellä ilman naista, vaimoa elävä jumala-käppänä heittänyt spermaansa heteroseksuaalisesti suuntautuneen pariskunnan vaimon pimppaan, että ne saivat lapsen satuihin.

Kommenttia muokattu: 16.03.2015 klo 22:50
  human • 16.03.2015 22:47
Aika masentavaa että erilaisia mielipiteitä ei yhtään suvaita.
Homojen vapautuminen on luonut hybriksen ilmapiirin jossa ollaan valmiita demonisoimaan ja raivaamaan tietä kaikki eri mieltä olevat.
Kohta alan kallistua sille kannalle että takaisin kaappiin opettelemaan käytöstapoja, katsotaan sadan vuoden kuluttua uudestaan.
  Tavarits (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2015 19:36
Miksi minun pitäisi "suvaita" mielipiteitä, joiden mukaan minä olen toisen luokan kansalainen?
Ja ei kai talouspakotteita sentään voida verrata tieltä raivaamiseen, jota jossakin päin maailmaa myös harrastetaan...
Kyllä omalla lompakolla äänestäminen on aivan sallittua, syystä riippumatta. Siitä demonisoinnista taas nuo D&G-hemmot tuntuvat pitävän huolen ihan itse.
  Public eye • 17.03.2015 21:12
Onpas taas kiivasta keskustelua homousasiasta. Välillä sitä vaan miettii, ollaanko heteroja pakkokäännyttämässä homoiksi niinkuin kristityiksi itseään sanovat polttivat noitia roviolla. Ei mitään olla opittu, ei käytöstapoja, vaikka niin hirveästi peräänkuulutetaan ihmisen kehitystä ja edistyksellisyyttä. Ei ihminen muutu, vaikka koettaisi ulkoisesti tai sisäisesti sellaista tehdä. Olisi hyvä ensin tiedeuskovaisina tutkia asiat ennen kuin hutkitaan. Taruissa piilee tarkoitus ja valheessa osatotuus. Huhun takana on oikeasti jotain mikä huhun käynnistää, eikä varsinkaan tieteellisesti tutkittua tietoa kannata yrittää tehdä tyhjäksi vain siksi, ettei pidä tutkimustuloksesta. Esimerkkinä kehityspsykologia ja biologia ja lapsen kehitys. Kaipa sitä aina koettaa jollain lailla kapinoida jotain vastaan, nuoruudessa vanhempia vastaan ja aikuisuudessa yhteiskunnan normeja ja historiaa vastaan. Onhan totta, että jos miehellä on edellytys saada naisen kanssa lapsi, niin se on kaikista luonnollisin (mikä tuntuu olevan kaikessa paitsi ihmisoikeuksissa se trendisana) kasvuympäristö lapselle. Täysin oma asiansa on se, ovatko lapsen vanhemmat vastuullisia tehtävässään ja kuinka he siinä pärjäävät. Mutta siinä yhteiskunnan ja ystävien tulisi tulla vastaan ja tukea.
  YönLapsi (ei rekisteröitynyt) • 17.03.2015 23:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy