Jari Sillanpää esiintyy olympiastadionilla elokuussa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Syksyllä 2014 julkaistun levynsä sanoituksiin Jari Sillanpää otti mukaan miesten väliset suhteet.

Iskelmälaulaja Jari Sillanpää esiintyy Helsingin olympiastadionilla 16. elokuuta. Sillanpää viettää tuolloin 50-vuotispäiväänsä.


Sillanpää valittiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuninkaaksi vuonna 1995, ja sai kaikilta tuomareilta täydet pisteet. Hänet on myös palkittu Iskelmä Finlandialla. Sillanpää edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2004. Kaikkiaan Sillanpään levyjä on myyty yli 800 000 kappaletta.

Keväällä 2006 Sillanpää kertoi Nelosen Tuomas & Juuso Experience -ohjelmassa, että hänen aiempi seurustelukumppaninsa oli mies. Sillanpää oli kertonut homoseksuaalisuudestaan jo vuonna 1995 Helsingin Sanomien haastattelijalle, mutta lehti ei tuolloin tuonut asiaa julkisuuteen. Myöhemmin Sillanpää on arvellut lehden ratkaisua hyväksi.

Sillanpään syksyllä 2014 julkaistulla - järjestyksessään kolmannellatoista - albumillaan Rakkaudella merkitty mies sanoituksissa on mukana viittauksia samaa sukupuolta olevien välisiin suhteisiin. Julkaisun yhteydessä Sillanpää kertoi haluavansa ottaa levyllään myös kantaa vähemmistöjen asemaan. Sillanpää sanoi Me Naiset -lehden haastattelussa, että varsinkin pienemmillä paikkakunnilla moni homo kokee yhä tukevansa syrjityksi.

www.jarisillanpaa.com
Me Naiset: Jari Sillanpää toi miesten välisen rakkauden uudelle levylleen
Jari Sillanpää ulos kaapista
Keskustelua Jari Sillanpään kaapistatulon ajalta

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta